Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

HanaK 12:20, 07 lis 2016

Gosiu, ja już w myślach szukam dla niego miejsca Może za naszymi dużymi rozplenicami, żeby zasłonić przekwitłe azalie, tylko czy da radę pod brzozami ? Łączę się z Tobą w boleściach, mam zakwasy od soboty, ręce i nogi, ogrodowiskowanie to bardzo wyczerpujący sport

margaretka3 napisał(a)

Haniu, aminek z trawami by u Ciebie bardzo pasował. Daj się mu skusić
Ja w sobotę też się przeliczyłam. Zrobiłam kanciki w warzywniku, myślałam, że to myk, myk... A zajęło to pół soboty. Ale wreszcie jest równiutko co do cm. No i nie myślałam, że mnie tak wszystko będzie boleć po tej akcji. Przecież sporo ostatnio kopię, a wczoraj ruszać się nie mogłam. Dziś też ciężko.
Ale jeszcze pół warzywniaka przekopałam.

margaretka3 12:22, 07 lis 2016

Ha ha. Pszczółko, to było takie łatwe?
Trzy, w gatunku. Pójdą do jednego dołka. Będzie parocja wielopniowa Stały takie biedne, wykrzywione, że nikt by ich pewnie nie kupił. Tydzień mi spokoju nie dawały, więc wróciłam po nie Mają spokojnie ponad 2 metry. I klonika strzępiastokorego dokupiłam.
margaretka3 12:41, 07 lis 2016

HanaK napisał(a)
Gosiu, ja już w myślach szukam dla niego miejsca Może za naszymi dużymi rozplenicami, żeby zasłonić przekwitłe azalie, tylko czy da radę pod brzozami ? Łączę się z Tobą w boleściach, mam zakwasy od soboty, ręce i nogi, ogrodowiskowanie to bardzo wyczerpujący sport

Spoko, wieczorem się znowu poruszam, to przejdzie
U mnie aminek rósł też i w pobliżu brzóz, niewielkich jeszcze.
laurowisnia 12:45, 07 lis 2016

A były jakieś inne ciekawe kloniki? I gdzie te parocje?
Samych czosnków bym przy cisach nie dawała, za ciemne zestawienie.
Może niskiej Frosted Curls byś rozrzuciła między ciemierniki, nie wiem czy masz.
Pamiętasz, że ten ode mnie to też był Hillii?
Pszczelarnia 12:48, 07 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
Ha ha. Pszczółko, to było takie łatwe?
Trzy, w gatunku. Pójdą do jednego dołka. Będzie parocja wielopniowa Stały takie biedne, wykrzywione, że nikt by ich pewnie nie kupił. Tydzień mi spokoju nie dawały, więc wróciłam po nie Mają spokojnie ponad 2 metry. I klonika strzępiastokorego dokupiłam.

Margaretko, jak tak myślę o Twoich drzewach (a myślę), to myślę , że bardzo fajnie je dobierasz. Jakby według pewnego klucza: parocje, klon, świdośliwa, rajskie. Namawiam Cie jeszcze na derenia kousę. U Ciebie chyba ciepło, bedzie miał dobrze.

margaretka3 12:51, 07 lis 2016

laurowisnia napisał(a)
A były jakieś inne ciekawe kloniki? I gdzie te parocje?
Samych czosnków bym przy cisach nie dawała, za ciemne zestawienie.
Może niskiej Frosted Curls byś rozrzuciła między ciemierniki, nie wiem czy masz.
Pamiętasz, że ten ode mnie to też był Hilli?

Były, ale nie oglądałam szczegółowo. Chciałam tylko strzepiastokorego w tym momencie. Wyjątkowo miałam sprecyzowany cel wizyty
W przyszłym roku będę szukać klonów czerwonych, bo będę robić rabatę z większą wilgotnością.
Aa tak, ten od Ciebie cis zatem tam dosadzę, bo mi kilka brakło.
Nie mam tego czosnka, ale nie będę teraz już nic kupować. Chyba
Muszę upchnąć te wykopane
laurowisnia 12:59, 07 lis 2016

Chyba szybko przeczytałaś, pisałam o trawce, nie czosnkach.
margaretka3 13:00, 07 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Margaretko, jak tak myślę o Twoich drzewach (a myślę), to myślę , że bardzo fajnie je dobierasz. Jakby według pewnego klucza: parocje, klon, świdośliwa, rajskie. Namawiam Cie jeszcze na derenia kousę. U Ciebie chyba ciepło, bedzie miał dobrze.

Pszczółko, wzruszyłam się, że myślisz Bo ja bardzo dużo o tych drzewach myślę. Po kolei dojrzewam do kolejnych. Zaczynam wiedzieć, czego chcę. Jeszcze o grujeczniku mocno myślę. Ale jest tylko jeden w szkółce, a jego też bym chciała jako wielopniowego.
A rajskie i sidośliwy kupię na wiosnę. Bo teraz już nie zdążę chyba. I jarząby też na wiosnę, bo nie ma takich odmian, jakie chcę.
Dereń? O nim jeszcze nie pomyślałam. Ale pomyślę

A jak myślisz, czy stzępiastokorego dać jako wielopniowe? W sensie trzy drzewka razem? Na froncie bym chciała mu znaleźć miejsce.
margaretka3 13:01, 07 lis 2016

laurowisnia napisał(a)
Chyba szybko przeczytałaś, pisałam o trawce, nie czosnkach.

Rzeczywiście, szybko przeczytałam. Hmm kolor by fajnie kontrastował z ciemiernikami, ale chyba się już nie zmieszczą. Przed ciemierniki dałam cebulki szafirków.
sylwia_slomc... 13:04, 07 lis 2016

Grujecznik ma tendencje być wielopniowy...przynajmniej ten mój , a mnie akurat wielo pniowy tam nie pasi i mu poobcinam dół