I dzisiejsza porcja zdjęć
Giardina nie uraczyła mnie zbyt wieloma pąkami, ale coś się jawi
Brzozówka w jedną stronę
I w drugą
Księżniczka Alexandra nie skąpi
Taka luźna myśl .. ja bym machnęła rabatę prostokątną wzdłuż całego chodnika, odpowiednio szeroką. Przed limkami mogłabyś dać coś zimozielonego, bo będziesz mieć łysawo zimą, np. kulki bukszpanowe. Żurawka bordowa pomiędzy kulkami fajnie by wyglądała. Pomiędzy buksy możesz sobie wsadzić wysokie fioletowe czosnki, na tle domku będą pięknie wiosną wyglądały...
Ech, rozgadałam się Nie marudzę więcej. Wiadomo, ile osób tyle pomysłów
Tak czy inaczej z pomocą O. na pewno zrobisz pięknie
Aniu, jako że jesteś na początku robienia rabat, pozwolę sobie coś doradzić. Ceny za pojedyncze roślinki nie wydają się zbyt duże. Ale kiedy planuje się robić całą rabatę, to kwota znacząco wzrasta. Trawy i byliny bardzo fajnie się dzieli. Nawet jeśli się teraz nie planuje nasadzeń, to warto mieć pod ręką taki rozsadnik z żelaznymi roślinami: ze zwykłą jeżówką, rudbekią, pojedynczymi żurawkami, trawami, kocimiętką, rozchodnikiem okazałym. Potem płaci się tylko za szkielet, a wypełnienie ma się z własnego dzielenia roślin. Kupowałam tylko jedną rozplenicę hameln (via internet), a teraz rośnie ich u mnie koło 20. Wysiałam jedno pomargarynowe pudełeczko jeżówek i z podziału jest ich pełno w ogrodzie.