Sebuś znowu trzmielina, na tej rabacie same trzmieliny już są. Na początku pod kalina kula, potem trzy na pniu i dalej kolejna widać ja ba tym zdjęciu.
Może coś innego jednak
dlaczego nie umiejętnie? a przez odkłady nie lepiej? nie mam kaliny, ale może tak jak hortensje, gałązkę do ziemi i przygnieść kamieniem. Mi tak wszystkie hortki się ukorzeniają
Iwonka ten troll to kalina angielska,akurat to cudo posadziłam kiedyś u teściowej wczoraj pobrałam z niej patyki,może uda mi się ją jakoś rozmnażać,tylko coś czuję że nie umiejętne to zrobiłam
Jeszcze jedno
Tam gdzie rosnie kalina jest niższy mur ,korona już przerosła mur i się rozłożyła ponad
Dalej mur jest wysoki i nie przepuści ani korony ani słoneczka
Ewciu ta kalina ma z 15 lat
Była wielka ale jak zrobilismy ten przejazd to przeszkadzała
żeby jej całkiem nie wywalił zgodziłam sie żeby obciął
Teraz mi się już podoba ,ale jak gałęzie leciały to płakałam
Ewciu tam jest bardzo wąsko ,tylko metr szerokości
Mirelka i myślisz że wiśnie akurat na tle tej cegły będą dobrze wyglądały ?
Zaraz obok są tez posadzone vanilki ,będą rózowe.....
Hmmmm czy to będzie dobrze wyglądało ..??????
Napia, ja też intensywnie myślę o azaliach, ale wielkokwiatowych, trochę za późno, ale jednak. Byłam w maju w ogrodzie botanicznym na Śląsku, chyba Mysłowice, teren po poligonie wojskowym, jakie tam posadzono piękne azalie, zapach nieziemski, kolory obłędne. Poszukam jakichś zdjęć. Te azalie są fajne, bo dosyć szybko rosną, wiosną dają piękne kolory, są mniej wymagające i dośc prosto można je wkomponować w rabaty. Azalie japońskie też mam i też je lubię, teraz będę sadzić wielkokwiatowe i pachnące.
Nie mogę ich znaleźć, ale jak na nie trafię to wstawię.
Kalina albo jasmin wypuszcza nowe pąki (co to jest dowiem się jak zakwitną) malwy zawsze wcześnie wypuszczają nowe liście, w tym roku tak samo ja widzę zieloną trawę, mylę się? hortensja ogrodowa pod przykryciem wypuściła pierwsze pąki
Dziękuję za wizytę. Tak jak pisałam u Ciebie. Kalina wylatuje z mojego ogrodu. Nie podoba mi się ten krzak.
Thuje będę formować w marcu tak jak radzisz. Berberysy też na marzec zostawiam
u mnie kalina ma 2 sezon i nie kwitła, jeszcze mała, mam nadzieję, że się doczekam...kiedyś...wywiało Cię daleko, ale rozumiem, że na weekend wrócisz by dokończyć prace w ogrodzie