Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

MAD 16:38, 16 mar 2016

kasia_w napisał(a)
Materiały kupuję różnie- dresówka.pl najczęściej ale także w innych sklepach. te fajne drukowane jerseye w małpy, pandy i wilki znalazłam na all

Dzięki. Wszystkie dzieciaki ganiaja w ciuchach z materialow z dresówki i m&c dlatego bylam ciekawa skad takie ciekawe wzory.
kasia_w 20:31, 16 mar 2016

Kasya napisał(a)
Ale sie rozszalalas z tym szyciem calą klasę ubierzesz
ale sie nie dziwie skoro ladnie wychodzi

a te budynki to rzeczywiscie strasznie blisko, chyba przepisowe 4m i tyle ?

to z boku czy z tylu za domem ?

ja mam sasiadow z boku tak blisko, bo niestety waskie działeczki, ale z tylu juz jest w miare ok

Aż poszłam zmierzyć- jakieś 8-9 m od mojego ogrodzenia. Z tyłu domu tam gdzie taras;( Szkoda że drzewka takie małe korony jeszcze mają...

A w klasie ciuchy się podobają, zwłaszcza dziewczynom i pani
kasia_w 20:32, 16 mar 2016

frezja napisał(a)

Nie mam wątpliwości, że i Ciebie dzieciaki uwielbiają

jeee tam, matka jak matka, bywa upierdliwa
kasia_w 20:32, 16 mar 2016

MAD napisał(a)

Dzięki. Wszystkie dzieciaki ganiaja w ciuchach z materialow z dresówki i m&c dlatego bylam ciekawa skad takie ciekawe wzory.

Co to jest m&c?
kasia_w 20:33, 16 mar 2016

Juzia napisał(a)
Ale coś szybko pobudowali! Może jest nadzieja, że się rozpadną

Sama bym z kilofem poleciała dopomóc rozpadowi
Madzenka 21:21, 16 mar 2016

Kasiu nt Stefana będę trąbić of kors najszybciej czytasz forum czy maile?

Dresówki superowe, ciekawa jestem tego Twojego projektu. Maszyna to jakis skomplikowany overlock? Zawsze o takiej marzyłam i nigdy nie kupiłam aż przestałam szyć
MAD 21:23, 16 mar 2016

kasia_w napisał(a)

Co to jest m&c?

Metry i centymetry.
Pszczelarnia 21:39, 16 mar 2016

Kasiu, tego derenia uformuj na półokrągło, może. Jak słabo rośnie, to zobacz, czy wyszedł z torfu doniczkowego korzeniami (ja tak miałam z jednym - teraz trzepię rośliny dokładnie z torfu i przy okazji z różnych robaków w tym torfie). Derenie są chętne do współpracy. Uważam, że tak młodych dereni nie powinno się ścinać do pnia, bo to jednak bardzo osłabia roślinę. Chodzi raczej o pobudzenie ją cięciem (i nawozem) do rośnięcia.

Nie emigruj do Bangladeszu .... proszę. Od której strony Wrocławia mieszkasz?

W Iwinach np. są domki wiktoriańskie przedwojennych rolników, barokowe kamienice z garażami podziemnymi (a tam są wysokie wody gruntowe) i apartamentowiec o 2 poziomach. Znajdują się domy podmiejskie z garażem prawie w sypialni i super nowoczesne domy prawie bez okien ale ze stalowymi drzwiami.

Gdzie jest mądrość ludzi? Urbaniści, mądrzy włodarze i właściwe plany zagospodarowania.
stychaz 07:35, 17 mar 2016

kasia_w napisał(a)
Bliżniaaaaaki widzęęęęę!!!

A podobno jeden nie żyje

Tak to wygląda niestety
Ale ci ludzie, którzy postawili biały domek - widać w głębi zdjęcia- zostali obudowani doszczętnie wokół. Im należy się współczucie. Ja mieszkam w bliźniaku, w dodatku kupionym. Nie jest to moje dzieło życia

Jedyne co mi się nasuwa, to posadzenie wysokich drzew w szplaerze, żeby zasłonić widok.
Bluzy fantastyczne - wilczki u mnie tez zrobiłyby furorę. Skąd bierzesz wzory/wykroje (nie wiem jak się to profesjonalnie nazywa)?
kasia_w 07:54, 17 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Kasiu nt Stefana będę trąbić of kors najszybciej czytasz forum czy maile?

Dresówki superowe, ciekawa jestem tego Twojego projektu. Maszyna to jakis skomplikowany overlock? Zawsze o takiej marzyłam i nigdy nie kupiłam aż przestałam szyć

Jaki tam skomplikowany ovelock, to jedna z najprostszych maszyn Janome. Kalina sobie kupiła, a matka zaanektowała życie