Drzewko pasujące do daglezji, sosny, świerka i brzozy, i robinii, i miłorzęba, drzewko o kolorze bordowym to może być jakiś buk Atropurpurea. Jesteś pewna, że chcesz taką mieszankę drzew na takiej przestrzeni? Zrezygnowałabym na pewno z robinii i wierzby.
Jaka jest odległość miedzy sosnami po prawej, tymi trzema?
Witam, czy ktoś mógłby mi doradzić jak zagospodarować mieksce wokół studni i przy tarasie? Pozdrawiam.
Dodam zdjęcia pozostałych cześci ogrodu dla rozeznania.
Bardzo ładne to zestawienie
Mam rabatę na której rośną kulki bukszpanowe w tamtym tygodniu dołożyłam pomiędzy Ice Dance, cale lato zastanawiałam się gdzie wysiedlić red baron z dotychczasowego miejsca Chyba już wiem
Asia, Ty przynajmniej masz bardziej szlachetną odmianę podagrycznika. Muszę przyznać, że nawet, nawet się prezentuje u mnie wersja pospolita niestety i o wiele większa ilość
Ważki chętnie wrzucę są fajnym prezencikiem od Katki rok temu było samo poidełko, jednak jest zbyt płytkie żeby ptaszki chciały z niego korzystać. Więc w tym roku przyleciały do niego ważki
To mój zakątek brzozowy. Bardzo lubię to miejsce. Chciałabym je trochę ubarwić. Warunki tam trudne bo same korzenie . Dziś pomyślałam że może irga dała by tam radę. Mam trzy spore krzaczki irgi, nie pytajcie jaki gatunek bo za diabła nie wiem ( zrobię później zdjęcia). W każdym bądź razie owa irga rośnie tak do 1 m, ma pokrój lekko fontannowy i co najistotniejsze od jesieni do wiosny oblepionajest czerwonymi koralikami. Mogłaby rosnąć między brzozami. A przed ten duży głaz może jakaś żółta trawa. Co o tym myślicie?
Dziewczyny aż się boję cieszyć, bo nie wiem co będzie za rok myślę że radość trzeba odłożyć w czasie
Jak róże nierówno rosną to widać na fotce, dwie Edenki z dwóch różnych szkółek. Jedna kwitnie ale ma wiotkie pędy. A druga zaczyna się rozbudowywać poważnie, ma całkiem inny wygląd. To dopiero będzie odkrycie za rok
Podobnie mam z Artemiskami, dużo zależy też od konkretnego miejsca. Bo nawet na jednej rabacie dwie rosną inaczej a trzy inaczej. A przecież kupowane w jednym miejscu, w jednym czasie i sadzone w tym samym czasie.
nie powiem Ci odmiany bo face nam powiedział rozchodnik spectabile a eraz dopiero wiem że o poprostu rozchodnik okazały akie znawczynie jesteśmy że nie dopytałysmy dokładnie choć on pewnie ez nie wiedział ale piekny jest taki pudrowy róż, booooski