Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:40, 28 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Padam ze śmiechu na myśl o ekskluzywnych przedmiotach zakopywanych przez Anię w ogrodzie

Cicho Danuś.. bo mi ktoś w nocy za darmo przekopie ogródek na zimę Jak sie skupi na szklarni i warzywniaku to małe piwo, nawet dobrze, ale.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:40, 28 paź 2013

Do góry
marzena napisał(a)
przebiegłam po Twoich włościach na piękne obrazki patrząc

Zaraz wpadnę z rewizytą w celu obejrzenia jing jang

monteverde napisał(a)

Coś na ten temat też mogę napisać

Nom zwłaszcza, że drugi ogród zakładasz....

irena_milek napisał(a)
Dzień dobry,witam na kawie
Corcia nie marudzi, że kawalerka w ziemi
Fajny pomysł z czerwonymi kokardami, ale u mnie bez sensu, wezmę konopie
Milego poniedziałku

Córcia nie marudzi. Wreszcie docenia "wikt i opierunek"

Ewa napisał(a)

Marzenko niestety nie miałam takiej możliwości jak zaczynałam budować, ale nic straconego, na razie ten dodatkowy pokój pełni super rolę oranżerii, meble ogrodowe też juz tam sa
A następny dom to koniecznie z ogrodem zimowym.......

Aaaaa to się wyjaśniła tajemnica zniknięcia garażu

Bea napisał(a)
Ja mam przygotowane pod oranżerię.

Tylko zrobić.

Balkon ocieplony od góry i taras od dołu. Przyłącze jest.

Pozdrawiam Dolny

Pozdrawiam Górny

asc napisał(a)
No to mamy poniedziałek..... ja też trochę ekskluzywnych przedmiotów zakopałam w ogrodzie ..

W ostatnim czasie nastapiło przyspieszenie w zakopywaniu

malkul napisał(a)
Świetnie wyglądają te bambusy!!
I dekoracje przed domem też śliczne!

a pomysł na kokardki dla traw godzień podpatrzenia

Wyobraziłam sobie Twoje gabionowe stipy w kokardkach

Gardenarium napisał(a)
Padam ze śmiechu na myśl o ekskluzywnych przedmiotach zakopywanych przez Anię w ogrodzie

Danusiu Ty chyba 6-tkę w Totka zakopałaś?

Tusiala napisał(a)
Jak ja czekałam na te zdjęcia Przepięknie wszystko wygląda o tej porze roku. A trawy tak ślicznie powiązałaś, że kojarzą mi się ze snopkami zboża, w dawnych latach, na polach.
Masz tesz piękne, nowoczesne wnętrze. Ucieszę się z każdego zdjęcia, które zrobisz w domku

Ps. Dzięki za linki do "Twojej przeszłości"

Tusiala teraz to się musisz uzbroić w ciepliwość ale wychodzę do pracy ciemno, wracam ciemno... Zatem zdjęcia tylko w weekendy...
Wnętrza znajdziesz w przeszlości i gdzieś jeszcze lae musisz doczytać Jest taki wątek na forum z wnętrzami

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Apropos zakopywania kawalerki, mój synuś już się czepia. Ostatnio stwierdził ze zamiast zakopywania tulipanów to bez roboty mogłam mu koszulę kupić. On nie wie ile ja zakopuję co roku tych jego koszul Pozdrawiam.

Nie uświadamiaj go!! Pod żadnym pozorem nie zabieraj go na zakupy ogrodnicze!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:40, 28 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A mnie jakoś głupio, siódma godzina a tak na dworze dojrzale dzień się zapowiada Lecę po świerki

Udanych zakupów
a ja rano stwierdziłam, że od 6 do 7.30 mogę działać w ogrodzie, zawsze coś podciągnę
mam lenia do sprzątania domu, ostatnie porządne zrobiłam przed przylotem gości z Kanady, ale jeszcze się nic nie lepi
to i dla ciebie porcja fot
szkoda mi je wywalić, bo kwitną

te dopiero teraz dają czadu

a tu prośba do naszych specjalistów, mam tę roslinę od latm nie wiem co to, zimuje, kwitnie na biało i jest zimozielona
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:18, 28 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To nie świerki ja powycinałam a tylko jedną daglezję o dwóch przewodnikach, świerki tylko podkrzesałam, bo padły na dole z zagęszczenia. Co mnie kiedyś podkusiło, że jak je sadziłam, to jakbym pijana była, normalnie wężykiem posadzone i wyjechane w ogród. A byłoby tyleee miejsca

oj uśmiałam się
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:04, 28 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To nie świerki ja powycinałam a tylko jedną daglezję o dwóch przewodnikach, świerki tylko podkrzesałam, bo padły na dole z zagęszczenia. Co mnie kiedyś podkusiło, że jak je sadziłam, to jakbym pijana była, normalnie wężykiem posadzone i wyjechane w ogród. A byłoby tyleee miejsca

Ta wypowiedź niezwykle podniosła mnie na duchu. Szefowa jakieś błędy popełniła? To znaczy że dla mnie jest nadzieja na poprawę Pozdrawiam
Ogród w kształcie litery" L" 11:44, 28 paź 2013

Do góry

Na Łowieckiej 11:40, 28 paź 2013

Do góry
Moim zdaniem zlikwiduj dwa drzewka, przesadź gdzie indziej, a zajmij się najbliższą okolicą placyku. Otocz je różanecznikami a w tle daj buka z dużą koroną, bordowego, Rh kwiaty białe. Pod nimi wrzośce Golden Starlet. W tym trawniku nie potrzebujesz takich pojedynczych punktów.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:40, 28 paź 2013

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:33, 28 paź 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:14, 28 paź 2013

Do góry
A mnie jakoś głupio, siódma godzina a tak na dworze dojrzale dzień się zapowiada Lecę po świerki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:13, 28 paź 2013

Do góry
Dziura mnie przeraża, ale gdybym daglezję zostawiła, za rok byłyby same suche gałęzie. Ciasno tam strasznie miała Zajmowała pół ogrodu prawie, teraz to taras tam normalnie mogę zrobić
MOJE MARZENIE 09:08, 28 paź 2013

Do góry
Trafiłam po linku, Świetny suchy potok, można się wzorować.
Jeden ogród – dwie osobowości 09:07, 28 paź 2013

Do góry
Jest bardzo zadbane i chwała Ci za to. Teraz rozumiem, ale tak sobie myślę, że całe szczęście, że u nas ja decyduję co i jak. Witek mi pomaga w realizacji i nie kwestionuje, najwyżej potem znowu zmieniamy.

Teraz wiem dlaczego fale powstały

Ale może wydzielić M jego własny kawałek przestrzeni?
Ogród w kształcie litery" L" 09:04, 28 paź 2013

Do góry
mynarka napisał(a)

Zamiast róż posadź np. cztery trzmieliny żółte na pniu, tylko muszą mieć proste pnie, bo powyginane będą kiepsko wyglądały. Pod nimi mogą być żurawki. Będzie kolorowo i zimozielono. A różankę posadź w innym miejscu, dodaj do niej tak jak w ogrodzie zimozielonym. Zaraz podam link.

Pod róże porządnie przygotuj teren, wykop głęboki rów, zapraw go próchnicą z przegniłym obornikiem i posadź głęboko, żeby miejsce szczepienia było pod ziemią. Daj im towarzystwo, same róże nie wyglądają dobrze. chyba że jest ich bardzo dużo i w jednorodnych odmianach. Czyli całe pola czerwone lub różowe itp.

Na tej stronie na dole szukaj co rośnie z różami i zobacz jak ładnie to wygląda. Są trawy, lawenda, jeżówki, werbena patagońska no i obeliski ze stali, ale one nie muszą być. Porównaj te rabaty, moja jest kolorowa, Twoja bez dodatków. I choć nawet by kwitły róże to i tak nie będzie miała wyrazu. Uzyskasz go poprzez dobrą pielęgnację róż i bogate towarzystwo dla nich. Kopiuj do woli

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=232
Jeden ogród – dwie osobowości 08:27, 28 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To bardzo ładnie wygląda, ale czy jest sens takiego pofalowania.? I jeszcze kiepska folia też pofalowana? Moim zdaniem należy falowac rabatę roślinami, zwłaszcza tak wąską.

Radzę nie żeby krytykować, nic z tych rzeczy, po prostu nie powinno tak być chociaż jak piszę, nawet ładnie na zdjęciu to wygląda. Fakt, że mieszkam blisko. mogę nawet Ci doradzić jak będę przejazdem na bazę

Zapraszam serdecznie.

U mnie akurat to nie był efekt zamierzony.

To była średnia z dwóch stron, dwóch różnych osobowości i dwóch pomysłów na ogród wliczając w to wygodę i koszty sugerowane od jednej ze stron oraz próba przekonania do szaleństwa i rozmachu przez drugą stronę ;P.

Ja chciałam działać bliżej środka działki, a M bliżej granic. Ja chciałam suchy potok, (zaszaleć jak koleżanka u której później zobaczyłam suchy potok który mi się szalenie podobał https://www.ogrodowisko.pl/watek/785-moje-marzenie?page=5 ), a M chciał skromne rabatki bez zbytniego szału i dziwności.

I jak widzisz Danusiu wyszło co wyszło. Ale i tak jestem z nas dumna bo wyszło cokolwiek, a mogło nie wyjść nic. ;P

A do nas serdecznie zapraszam, może nam doradzisz jak połączyć praktyczność mojego M z moim szaleństwem.
Kondziowy Ogród :) 21:47, 27 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wpadnij do mnie to ozdrowiejesz na ten widok.
Danusiu jesteś wielka chciałem ci po dziękować że nam dajesz taki przykład że nie można nigdy mówić że skończyliśmy tylko że zawsze może być lepiej i że zawsze możemy zacząć zmieniać swoje ogrody czy jest młody czy stary tylko trzeba chcieć dobrze że grube rzeczy skończyłem wcześniej bo teraz bym tego nie zrobił coś mnie choroba strasznie długo trzyma wiesz że zawsze byłem twoim wielbicielem i ubóstwiam twoje rewelację hi hi hi hi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:16, 27 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja teraz w sumie żałuję, że nie poczekałam do końca aż zrobię. Bo jak nie wyjdzie... aż strach pomyśleć

No proszę Cię!! Tobie nie wyjdzie....haha. Zawsze wyjdzie!!! Ależ jestem ciekawa efektu końcowego...
Mata przeciw chwastom 20:50, 27 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niezły beton.

beton! to bardzo dobre określenie! do tego raj dla nornic...
Na Łowieckiej 19:32, 27 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

O ten mur mi chodziło, jest mieszany

To są płyty szarego granitu między które wmurowano czerwoną, również granitową kostkę - pozostałość po ścieżkach
Na Łowieckiej 19:31, 27 paź 2013

Do góry
Quote napis to cytowanie oznacza ten symbol.

zlikwiduj Link działa tylko te literki niepotrzebne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies