Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogród w remoncie 21:22, 22 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

M. Variegatus tam daje radę . Najwięcej cienia jest w okolicy brzóz i przy samym ogrodzeniu,brzegi tej rabaty bardziej jasne.

Variegatus jako jeden z nielicznych miskantów nadaje się do półcienia. Dodatkowo pięknie rozświetla takie ciemniejsze miejsca

Tu ma być ogród :) 18:38, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A w ogóle to ja nawet lubię te kwitnące miskanty - tutaj np przywiezione w zeszłym roku z Wojsławic - Huron Sunrise - dobrze się zapowiadają.

Hej
W wolnej chwili zrobiłabyś zbliżenie na żdzbło tego miskanta i na pokrój od dołu?

Buziaki
To miejsce trzeba kochać 15:10, 21 wrz 2017

Do góry
Dzięki. Zobaczę. Polinka też pisała mi o tej odmianie.
Typografia ogrodu 07:33, 21 wrz 2017

Do góry
kasia_c napisał(a)
Dzięki Sebek poczytam o tej odmianie. Polinka napisała że jej polecono odmiany Hoseri albo Wróblewski.
o widzisz to już się paleta wyboru powiększa
Typografia ogrodu 07:30, 21 wrz 2017

Do góry
Dzięki Sebek poczytam o tej odmianie. Polinka napisała że jej polecono odmiany Hoseri albo Wróblewski.
Nowocześnie z różAnką :D 21:12, 20 wrz 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Czekaj czekaj. Niech moje zwoje zaczną pracować- szukasz 6 na przedpłocie?
To może umbry? Polinka ma chyba umbry w szpalerze z trawami, ależ są cudne!
Albo graby- Renia i AniaCh mają- u Ni na przedpłociu super się na żywo/na zdjęciach również prezentują

Brzozy...naturalnie trafny wybór

Marta ale namieszałaś
dla mnie przedpłocie to coś przed płotem czyli już nie w moim ogródku czyli przed wjazdem
i chodziło mi zeby wywalić 2 jablonki tam a do ogródka na tyly nowe drzewa posadzić.

Brzozy są w pierwszej 3 z grabami i amanogawami teraz po wpisie Asi
Nowocześnie z różAnką :D 15:43, 20 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
no właśnie jak tam brzozy? Niewiem nic niewiem nie mogę się zdecydować, padły grujeczniki i teraz chodzi mi wywalenia na przedplocie Jablonex i osadzenie 6jednakowych drzew... Może brzozy? Niewiem :/

Czekaj czekaj. Niech moje zwoje zaczną pracować- szukasz 6 na przedpłocie?
To może umbry? Polinka ma chyba umbry w szpalerze z trawami, ależ są cudne!
Albo graby- Renia i AniaCh mają- u Ni na przedpłociu super się na żywo/na zdjęciach również prezentują

Brzozy...naturalnie trafny wybór
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:21, 20 wrz 2017

Do góry
Polinka cudowne zdjęcia- raz, ze Koledze talentu odmówić nie można , dwa, że obiekt w postaci ogrodu bardzo wdzięczny, trzy, że ogród widziany czyimiś oczami zyskuje nowe życie i inny efekt.
Gratuluje rocznicy- kolejnych 20, a potem następnych 20 życzę! Dekoracje świetne i uznanie dla Ciebie, że wszytko przygotowałaś sama!
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:46, 15 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Rozmnażalnik masz wzorcowy
merci
Moja codzienność - ogród Oli 07:49, 15 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Zawsze się zastanawiałam jak można mieć doła ogrodowego po obejrzeniu zdjęc z jakiegoś ogrodu...teraz już znam to uczucie...
wszystkie trawy masz idealne ale ML są przepiękne i tylko mogę sobie wyobrazić ten spektakl na żywo!

Na żywo są boskie, uwielbiam je za pokrój, kolor i przysłonę od ulicy w miejscu bramy. Takie ujęcie zawsze robię z myślą o Tobie
Oj będzie żal wiązać...
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:00, 14 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
A co to jest B na planie?

Bukszpan - jak to kulka
Moja codzienność - ogród Oli 21:33, 14 wrz 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Wrześniowo

Zawsze się zastanawiałam jak można mieć doła ogrodowego po obejrzeniu zdjęc z jakiegoś ogrodu...teraz już znam to uczucie...
wszystkie trawy masz idealne ale ML są przepiękne i tylko mogę sobie wyobrazić ten spektakl na żywo!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:24, 14 wrz 2017

Do góry
A co to jest B na planie?
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:21, 14 wrz 2017

Do góry
Rozmnażalnik masz wzorcowy
Ogródkowe rewolucje 21:18, 14 wrz 2017

Do góry
A ja Wam zazdroszczę tej umięjetności kancikowania
Ogród pod lasem 21:16, 14 wrz 2017

Do góry
OMG !!! Ile tam masz sadzonek tej Lady U?? Właśnie przymeirzam się do przesadzania i nie wiem co ile ją sadzić...
Zielona (r)ewolucja 21:05, 14 wrz 2017

Do góry
ragsmom napisał(a)
bo jeszcze ewentualnie tak:zostawić hortki jak są-teraz mają około metra wysokosci-2gi ich sezon u mnie,podkarmiąc je sowicie tym co hortki lubią i kompostemu, i liczyć ze kiedyś prawie płot przysłonią, osłonę od drogi w przyszłym roku powinna już ałycza na zewnątrz Ogrodzenia zapewnic (w tym roku pierwsze i drugie przyrosty zazrla mszyca,nie wytoczyłam ciężkich dział przeciwko paskudzie i wygrała bitwę o ałyczę,za rok mimo swoich przekonań opryskam ją profilaktycznie. Zostawię "skrzypce"hortkom i mus myśleć o czymś co przed ich kwitnieniem w nogach im posadzic żeby ładne było. .. może właśnie jKies zimozielone obwodki, a za nim coś wcześniej kwitnacego, co potem da się zdominować bez bólu limkom. No i ciekawa jestem jaki jest Toszkowy pomysl minimalizacji trawnika, bo jestem gotowa całą tę rabatę przerobić jeśli trafi mi do przekonania i może zamiast prostego szpaleru jakiś łuk hortensjowy będzie i coś jeszcze innego. Na razie spokojnie wyobrażam sobie łukową rabatę z brzozami i to tyle mojej fantazji w tym temacie...

U mnie hortki mają dużo więcej niż metr Oczywiście dopóki nie przyjdzie mega ulewny deszcz i ich nie położy
Czy za tymi hortensjami jest ałycza? Przepraszam ale nie patrzyłam się na plan...
Za zimozielonym w nogi jestem jak najbardziej na tak Prosty żywopłot z cisa jest łatwy do cięcia, gorzej jak byś chciała kule bukszpanowe
Coś wcześniej kwitnącego pomiędzy hortkami to może czosnek głowkowaty? Wiem, że oklepany zestaw na O. ale fajnie wygląda.
Zielona (r)ewolucja 21:00, 14 wrz 2017

Do góry
Coś mi się pstryknęło dwa razy
Zielona (r)ewolucja 20:59, 14 wrz 2017

Do góry
ragsmom napisał(a)
Z różami sobie poradzę (chyba )

Polinko, pisałaś u siebie,ze w cieniu pod płotem jakąś trawka nie za bardzo chciała rosnąc-czy to nie gracek właśnie? Płot jest dokładnie na południowej granicy,niższe partie kępy będą mieć tylko słońce rano i pomiędzy gałęziami hortek (sadziłabym na mijanke-hortki są co metr -dla gracilimusa tak byłoby dobrze?)
No i ja kocham pióropusze ..chyba by mi nie przeszkadzały za kwiatami hortek,a kolorystycznie by się zgrały bo hortki juz różowąwe.

I jeszcze jedno pytanie-ile od płotu by je sadzić i ile od hortensji-bo to już wiem,że będę hortki przesuwać.

U mnie ML nie chce rosnąć w cieniu. Gracilimus aby był duuuży potrzebuje słońce przez cały dzień i konkretne dawki wody. Hortensja również lubi wodę więc mając te rośliny obok siebie trzeba się liczyć z częstym, solidnym podlewaniem
W cieniu/półcieniu daje radę miskant Variegatus ale on pokłada się i nie wiem czy z hortkami to dobry duet...
Zielona (r)ewolucja 17:39, 14 wrz 2017

Do góry
Ja specem nie jestem ale chyba zgadzam się z Polinka ze hortensje to pierwsze skrzypce graja a trawy tez piękne i kwitną w tym samym czasie i to takie drugie - pierwsze skrzypce. No i całkiem łyso wiosną będzie ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies