Nie wiedziałam, że to norma. Już myślałam, że nagle im się odechciało wyglądać przepięknie. Dziękuję za tę informację.
Mam nadzieję, że przyjęcie się udało, a Twoje dekoracje zachwyciły biesiadników.
Zrobiłam zdjęcia. Ale już wiem, że na wiosnę będzie tu drobna korekta. Trawy zagłuszyły róże i te drugie muszę albo wysadzić, albo przesunąć. Trawy spełniły zadanie jakie im wyznaczyłam. Znakomicie przesłaniają taras z boku i częściowo z przodu. Zapewnienie intymności, kiedy ma się taras tylko kilka metrów od tarasu sąsiada, to dość trudne zadanie. Dodatkowo nad swoim tarasem sąsiad ma balkon.
W kwestii kompostownika to można przyśpieszyć rozkład gnojówką. U mnie co trzy, cztery tygodnie podczas przerzucania kompostu kolejne warstwy zlewam gnojówką z pokrzywy i w "krótkim" czasie mam złoto ogrodnika
Na całości, plamami, na końcówkach ...różnie. Łudzę się ze to od nadmiaru wilgoci.
ML ani korzonka ani mieszanki (nie wiem o czy mówisz) nie dostały, z wodą też różnie ale staram się podlewać często i nawozić regularnie.
Ola, sadziłaś w mieszankę Toszki? Podlałaś po posadzeniu korzonkiem? Dużo wody im dajesz? JEśli trzy razy będzie tak, to nie wiem
U mnie ID są ładne, na zdjęciach są Siler Sceptre z suchymi końcówkami. U SS, które są na słonecznej rabacie to norma pod koniec sezonu. A u Ciebie na ID te rdzawe plamy to są na końcówkach czy też na całości żdzbła?
Ja dostałam jesienną chyba w czerwcu, podzieliłam, posadziłam ale nie ścinałam i rośnie pięknie. Teraz kwitnie strzeliście. Poczekaj do wiosny, pewnie ruszy z kopyta, teraz wszystko jej w korzeń poszło
Jeszcze raz Navi wielkie podziękowania za pomoc przy podziękowaniach dla gości, za wszystkie rady i wskazówki!!!
Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile radości i wzruszeń mi dostarczyłaś...Mam nadzieję, ze jutro taką radość zobaczę na twarzach naszych gości po rozpakowaniu kopert
Jest ok.choć nieżle się dzisiaj namęczyłam aby zrobić bukiety z gipsówki i paprotki...Dla Ciebie jako specjalistki od ślubnych aranżacji to pewnie bułka z masłem a ja kombinowałam jak koń pod górkę aby każdy bukiet był dobrze widoczny z kadego miejsca
Trawy dziękują Stwierdzam, ze w drugim ogrodzie muszę zrobić przesadzanie-nie do końca dobrze to przemyślałam i np. rozlplenice z grackiem to fatalne połączenie...
Olik, napisze o molinii w następnym tyg. bo u mnie jeszcze kilka innych czyników ma wpływ na to, że kwiatostany się wykładają.
Sesleria to chyba druga trawa z którą się nie polubimy Ale aż dziwne, że wszędzie rośnie jak szalona a u mnie kiepska...widocznie coś jej nie pasuje albo to ścinanie w sezonie zaszkodziło.