Ale cudne zdjęcia!! uwielbiam bukszpany, w przyszłym roku na wiosne zamiast begonii chyba zrobię obwódkę z bukszpanów( w planie mam z dwóch stron ,chyba wyrzucę primule w tym roku są straszne przez te deszcze)buksy piękne cały rok i zero roboty!
Anuś, mam tych skarbów tyle, że wystarcza na cały sezon! Ale już zbliża się czas, kiedy w ogrodzie mało kwiecia będzie u mnie. Begonii nie mam, astrów nie mam, pozostaną dalie i aksamitki. Ale to we wrześniu, a jeszcze cały sierpień rajem dla oczu.
Buksy i cisy ciachnięte, rodzina spakowana, jeszcze tylko jutro do pracy i urlop
Znalazłam chwilkę na aktualne fotki, a kominki mam nadzieję nadrobić w trakcie urlopu
zgadzam się z Martą, przeplatanki wieją wioską a wioski nie chcemy prawda?
Aga a moze ograniczyc troche gatunki..na przód dać te cyprysiki, w srodek berbery i klon i to wszystko. i ten dół pociagnac troszkę dalej żeby nawiazaniem był? albo rozchodniki w środek, a przód berberys mala kulka
ten narożnik chyba nie jest az tak wielki aby tyle gatunkow tam dawać, lepeij w mase pójść
co do roslin to moja luźna propozycja, niewiem co już masz z roślin. póki tam słonecznie można pojść np. w rozchodniki a z czasem co by bylo o czym na watku pisać wymienisz na hakone czy coś tam
Dotarłam
Cieszę się dziewczyny niezmiernie, że się zobaczyłyśmy. Z niektórymi po raz kolejny, a z innymi po raz pierwszy. Eluś macham do Ciebie.
Spotkanie zaczęło się od pokazu florystycznego, a oto efekty
A to zmyłka- powojnik Warszawska Nike pięknie się odwdzięcza dereniowi za podpórkę
I moja najnowsza zdobycz dereń Goldspot, trochę mizerny krzaczek ale w przyszłym roku na pewno będzie piękny Cudne liście, jak kwitnie nie wiem, ale nosi ślady kwitnienia a to przy zakupie derenia jest bardzo ważne
Jest okazja żeby odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie za bardzo do siebie pasują hortensje i różaneczniki- chodzi o wodę.
Hortensje i derenie uwielbiają w niej się taplać a różaneczniki owszem wodę lubią ale korzenie nie mogą w niej "stać" .