Oszalałam na widok tej fotki dla mnie mega energetyczna hehe a taka spokojna
Napisz proszę instrukcję jak takie cudo wykonać.
Kosmosy też takie kiedyś miałam a Dorota ma teraz. Nie wiem co to za nasiona, a patrzyłaś im w oczy mają tam jakieś zawiązki kwiatów?
Patrzyłam do mojego zawilca nowo zakupionego - niestety nie widzę tam nic na sadzonki,poszukam tego instruktażu to wyślę link.
Za to są tam malutkie odrosty i kiedyś takie odebrałam i bez problemu się rozmnożyły. Teraz też tak zrobię.
Doszłam do wniosku, że ładne są kosmosy tylko te co same się wysiały.. takie mutanty miałam w zeszłym roku... paki dostały jak przyszedł przymrozek.. a w tym roku mam tylko samosiewki.. i są cudne
Pszczółko byłam w szkółce. Pan myślał, że ja to Ty. Popatrzył na wydrukowaną kartkę z Twoimi planowanymi zakupami i zdziwił się, że jestem we wrześniu, a miałam być w październiku . Zdjęć nie zrobiłam, bo szkółka z dobrami kopanymi w pewnym oddaleniu. Przepraszam. Jedno co mogę potwierdzić, to moje wrażenia z wiosny. Rośliny bardzo zadbane i zdrowe.I ceny bardzo przyzwoite. Pozdrawiam.
Dla Toszki pytanie o siarkę. Te rh. rosną w towarzystwie kaliny i podszycia (miodunki, brunery, carex) oraz dalej kule bukszpanowe a potem cisy jako ściana.
PH przy cisach było 6,2.
Podejrzewam, że rh maja za mało kwaśno i czegoś im brak - niepotrzebnie ściółkowałam kompostem jak dzieliłam i rozmnażałam to podszycie? Sadziłam prawidłowo (kora drobna, przerobiony obornik koński, torf kwaśny, ziemia rodzima).
Nie dawałam nawozu w tym roku ale regularnie podlewam.