Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

dorotka_z 20:16, 16 wrz 2016

To jakiś ciężki rok dla kosmosów. Moje są ogromne i właśnie zaczynają rozwijać pierwsze kwiaty...

Uwielbiam oglądać zdjęcia z Twojego ogrodu
Madzenka 22:25, 16 wrz 2016

Dobrze ze mi przypomniałaś o cyklamenach, trzeba zakupić.

Na brunerze wgryzy chyba od ślimakow nie od opuchlaków
Sebek 00:36, 17 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
Dobrze ze mi przypomniałaś o cyklamenach, trzeba zakupić.

Na brunerze wgryzy chyba od ślimakow nie od opuchlaków

U mnie w Casto przecenili, nie wiem jak u Was...

Ewa! A wiesz, że i u mnie się takie dziwne kosmosy zdarzały - koperku multum, a kwiatki dwa... Jakieś mutanty się nam trafiają
mira 09:10, 17 wrz 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Prawdziwe cyklameny gruntowe.
Piękny wrzesień!

Oszalałam na widok tej fotki dla mnie mega energetyczna hehe a taka spokojna

Napisz proszę instrukcję jak takie cudo wykonać.

Kosmosy też takie kiedyś miałam a Dorota ma teraz. Nie wiem co to za nasiona, a patrzyłaś im w oczy mają tam jakieś zawiązki kwiatów?

Patrzyłam do mojego zawilca nowo zakupionego - niestety nie widzę tam nic na sadzonki,poszukam tego instruktażu to wyślę link.
Za to są tam malutkie odrosty i kiedyś takie odebrałam i bez problemu się rozmnożyły. Teraz też tak zrobię.

pozdrawiam
Mala_Mi 22:52, 17 wrz 2016

Doszłam do wniosku, że ładne są kosmosy tylko te co same się wysiały.. takie mutanty miałam w zeszłym roku... paki dostały jak przyszedł przymrozek.. a w tym roku mam tylko samosiewki.. i są cudne
sylwia_slomc... 22:58, 17 wrz 2016

Miałam cyklameny gruntowe przez dwa sezony, a po trzeciej zimie je siekło i nie mam
roma2 13:47, 18 wrz 2016

Pszczółko byłam w szkółce. Pan myślał, że ja to Ty. Popatrzył na wydrukowaną kartkę z Twoimi planowanymi zakupami i zdziwił się, że jestem we wrześniu, a miałam być w październiku . Zdjęć nie zrobiłam, bo szkółka z dobrami kopanymi w pewnym oddaleniu. Przepraszam. Jedno co mogę potwierdzić, to moje wrażenia z wiosny. Rośliny bardzo zadbane i zdrowe.I ceny bardzo przyzwoite. Pozdrawiam.
Pszczelarnia 09:38, 19 wrz 2016

roma2 napisał(a)
Pszczółko byłam w szkółce. Pan myślał, że ja to Ty. Popatrzył na wydrukowaną kartkę z Twoimi planowanymi zakupami i zdziwił się, że jestem we wrześniu, a miałam być w październiku . Zdjęć nie zrobiłam, bo szkółka z dobrami kopanymi w pewnym oddaleniu. Przepraszam. Jedno co mogę potwierdzić, to moje wrażenia z wiosny. Rośliny bardzo zadbane i zdrowe.I ceny bardzo przyzwoite. Pozdrawiam.

Toszka 12:48, 19 wrz 2016

Dużo tych rodków masz?
Pszczelarnia 12:49, 19 wrz 2016

Dla Toszki pytanie o siarkę. Te rh. rosną w towarzystwie kaliny i podszycia (miodunki, brunery, carex) oraz dalej kule bukszpanowe a potem cisy jako ściana.

PH przy cisach było 6,2.
Podejrzewam, że rh maja za mało kwaśno i czegoś im brak - niepotrzebnie ściółkowałam kompostem jak dzieliłam i rozmnażałam to podszycie? Sadziłam prawidłowo (kora drobna, przerobiony obornik koński, torf kwaśny, ziemia rodzima).

Nie dawałam nawozu w tym roku ale regularnie podlewam.