Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 08:01, 17 sty 2024

Do góry
'Snowdrift' też miałam w gruncie. Świetnie się rozrosła, aż za bardzo

Opanowała całą owalną rabatkę z Dłońmi zakrywając świeżo posadzone hakonki 'Mulled Wine'.

W tym sezonie posadzę przy Dłoniach begonię wieczystą.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 07:58, 17 sty 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Zamówiłam w przedsprzedaży 6 sztuk Supertunia Vista Bubblegum i 6 sztuk Snowdrift. Planuje je dać m.in. żeby je dać jako wypełniacze na rabatach zanim rozrosną się wieloletnie.

Super pomysł! Moja córka też tak zrobiła. Rozrosły się na rabatach w ogromne poduchy (w ziemi lepiej rosną niż w donicach).

Już w czerwcu (a nawet wcześniej, w zależnosci, jak duże sadzonki kupisz) możesz je sama dodatkowo rozmnożyć. Wystarczy uciąć łodyżkę, wyciąć trochę listkow i umieścić w ziemi.
Po kilku dniach sadzonki już mają korzonki.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 07:52, 17 sty 2024

Do góry
Zamówiłam w przedsprzedaży 6 sztuk Supertunia Vista Bubblegum i 6 sztuk Snowdrift. Planuje je dać m.in. żeby je dać jako wypełniacze na rabatach zanim rozrosną się wieloletnie.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 23:24, 16 sty 2024

Do góry
Muszelka napisał(a)

@Muszelko, czy to jest tyczka kompozytowa? Jakiej grubości? Zastanawiam się nad kupnem do pomidorów w szklarni.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:27, 16 sty 2024

Do góry
Dziś był piękny i słoneczny dzień pomimo tego że był mroźny. Gile znalazły schronienie na wysokich drzewach ale większość siedziała na dębie wśród suchych gestych liści.

Ogródek Gosi 21:59, 16 sty 2024

Do góry

I tak zakończył się lipiec
Ogródek Gosi 21:57, 16 sty 2024

Do góry
Ogródek Gosi 21:56, 16 sty 2024

Do góry
Czy u Was też taka piękna pogoda wczoraj była?
Odcinek 16 kilometrowy pokonałam w 2 godziny, a to i tak mało w porównaniu z innymi.
Za to dzisiaj cudowna, słoneczna pogoda.
Przez Ewę Andę poczynałam zakupy, tzn jeszcze nie poczyniłam, bo nie ma w sprzedaży, ale na pewno kupię lnicę i żmijowca czerwonego.
Powinnam już wcześniej sadzić rośliny, które sobie radzą same w ogrodzie.
Mam co prawda linie kroplujące, ale staram się używać je tylko w największe upały. Jak może zauważyliście trawnik czasami mam w opłakanym stanie, ale wystarczy trochę deszczu, nawozu i pięknie odbija. Coraz częściej stosuję metodę eliminacji roślin, które nie radzą sobie z suszą. Chociaż kupuję często rośliny, które w teorii nie powinny sobie u mnie poradzić. Lubię eksperymenty. I wiele razy okazywało się, że sobie radziły. Niestety w związku z tym kupuje pojedyncze sztuki. Dlatego mam tak dużo różnych roślin w ogrodzie. Dopiero od niedawna dosadzam, albo dzielę te, którym jest u mnie dobrze.

Szarobiałego ogrodowe początki. 21:56, 16 sty 2024

Do góry
Szarobialy napisał(a)
Muszę się pochwalić.
Złe światło. Pudrowy delikatny róż w rzeczywistości.

Śliczne i kocyk i króliczek, prześliczne
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:55, 16 sty 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A żem takie se kupiła- a co !
Bedzie pszczółów i motylów że hoho

Analizowałaś skład? W składzie jest to co na ilustracji?
Ogród prawie wymarzony … 21:32, 16 sty 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Monia dla Ciebie takze wszystkiego naj !
Tulipanowe pomyłki zdazyły sie tylko w mieszankach-kupiłam różowe a wyszły żołte:0 ale tylko kilka sztuk na szczęście
W tych tulipanach-a kupowałam dwukrotnie, nigdy mi sie nie zdarzyła pomyłka
te paczki polecam i z lidla te nie mieszane ( w moim przypadku to ok 250 czarnych) tez sa ok.

Ale w tych mieszankach a i owszem-za pierwszym razem sporo.( wyklucząjac czarnuchy i białe)

No to uspokoiłaś moje obawy bo nie chciałabym kolejnych żołtych a mieszanek tulipanów nie kupowałam bo nawet ich nie widziałam w biedronce, były tylko pojedyńcze odmiany tulipanów jak na pierwszym zdj i zestwy hiacynty białe z niebiskimi szafirkami i z żonkilami. Ale liste już mam na ten rok z tulipanów i narcyzy
Szarobiałego ogrodowe początki. 21:06, 16 sty 2024

Do góry
Tym razem dla małego łobuziaka.....z procą w kieszeni. Choć obawiam się, że dzieci nie wiedzą co to proca
Zacisze Alicji 20:14, 16 sty 2024

Do góry
Alija napisał(a)

Ach! Tyle piękna we własnym ogrodzie! Cudo
Ogródek Kasipod 19:54, 16 sty 2024

Do góry
Agnieszka_Z napisał(a)

Cześć Kasiu Znajoma dziś mi powiedziała, że ona swoje tulipany zakopuje w takich doniczkach i tulipany się rozrastają. Jesienia odkopuje cebulki i ma ich więcej na kolejny rok niż na początku. Może warto, abyś w swoich doniczkach dorobiła trochę dziurek i też je zadołowała.

Witaj Agnieszko w tych donicach są dziurki, ale myślisz że jeszcze dodatkowo zrobic?. Będę szukać tych koszczyczków
Ogródek Kasipod 19:13, 16 sty 2024

Do góry
Kasiapod napisał(a)
Zbierałam się od listopada na posadzenie tulipanów, aż w końcu doczekały się ale w donicach Mróz nie odpuszcza.
Najgorsze jest to , że 10 szt dalii nie wykopałam będzie trzeba kupić nowe.

Cześć Kasiu Znajoma dziś mi powiedziała, że ona swoje tulipany zakopuje w takich doniczkach i tulipany się rozrastają. Jesienia odkopuje cebulki i ma ich więcej na kolejny rok niż na początku. Może warto, abyś w swoich doniczkach dorobiła trochę dziurek i też je zadołowała.
Ogródek Kasipod 18:50, 16 sty 2024

Do góry
Ciemierniki czekają na posadzenie
Ogródek Kasipod 18:49, 16 sty 2024

Do góry
Zbierałam się od listopada na posadzenie tulipanów, aż w końcu doczekały się ale w donicach Mróz nie odpuszcza.
Najgorsze jest to , że 10 szt dalii nie wykopałam będzie trzeba kupić nowe.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 17:16, 16 sty 2024

Do góry
Agnieszka_Z napisał(a)
Jaką podporę robisz dla cukini? Zastanawiałam się nad bambusowymi tyczkami i sznurkiem jutowym.

Agnieszko, obawiam się, że sznurek jutowy może kaleczyć roślinę.

Do przywiązywania pędu cukinii do palika wykorzystałam pocięte w szersze pasy czarne rajstopy. Świetnie zdały egzamin - delikatne, elastyczne... lepsze byłyby w kolorze zielonym

Znalazłam jedno zdjęcie (potem usunę).

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 17:16, 16 sty 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jak tam po burzach śnieżnych?

W mieście wszędzie zalegają zwały śniegu z odśnieżonych miejsc i masa chodników w czystej bieli też wciąż jest . Poranna podróż do roboty (autem) była ciekawa na pierwszym małomiasteczkowym odcinku (droga to też czysta biel ), ale już autostrada czarna i sucha.
Natomiast jakie to było piękne w trakcie! Byłam w domu i nagle na dworze zamiast powietrza były tylko płatki śniegu . Wirowały, tańczyły w każdym skrawku przestrzeni. Coś pięknego! . Nie trwało to długo, ale śniegu spadło sporo. A wieczorkiem dobitka i dokładnie odśnieżony podjazd znów pokrył się kilkucentymetrową warstwą puchu - to był prawdziwy puch . Szybkie powtórne odśnieżanko przy okazji wieczornego wyjścia z psem i git .
Nie odczułam negatywnych skutków, ale dziś w robocie kilka osób miało do opowiedzenia historie mrożące krew w żyłach.

Centrum Warszawy teraz:

Ogród Muszelki 17:07, 16 sty 2024

Do góry
Muszelka ogłasza sezon 2024 za rozpoczęty:

* ma nasiona i pergole-dzwony do pomidorów cherry (kurier przed chwilą dostarczył);
* w drodze jest ziemia do wysiewòw;
* w teczce czeka przygotowany plan warzywnika (w której skrzyni, co posiać).

Muszelka może więc dalej spokojnie cieszyć się zimą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies