Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

April 13:11, 11 mar 2024

Super masz te kortenowe żurawie. Widziałam podobne na Alle.. główki miały w dół. Zastanawiałam się czy kupić, czy to nie przesada, ale widzę że świetnie wyglądają w takich leśnych klimatach
Ja od tygodnia nie mam kiedy wyjść do ogrodu. Weekend też były inne sprawy. Normalnie fizycznie cierpię przez to
nyna76 13:47, 11 mar 2024

April napisał(a)

Ja od tygodnia nie mam kiedy wyjść do ogrodu. Weekend też były inne sprawy. Normalnie fizycznie cierpię przez to

Ja w takich momentach przegladam galerię własnych zdjęć ...
Ale fakt - mieć ogród pod nosem i nie móc wyjść - obłędu można dostać, stałabym z nosem przy szybie i chlipała...
Wafel 14:47, 11 mar 2024

Uroczy, tajemniczy ogród, flora i fauna wszystko tworzy harmonię, lubię do ciebie zaglądać A co to za listki na tym zdjęciu?
Wafel 14:58, 11 mar 2024

Do mnie zagląda gil, nigdy nie widziałam samiczki na żywo. Bardzo go lubię, bo nie jest płochliwy i lubi obserwować prace ogrodowe, czeka na wykopane dżdżownice, czasem go częstuję .
TAR 15:25, 11 mar 2024

April napisał(a)
Super masz te kortenowe żurawie. Widziałam podobne na Alle.. główki miały w dół. Zastanawiałam się czy kupić, czy to nie przesada, ale widzę że świetnie wyglądają w takich leśnych klimatach

wspolczuje braku ogrodu, ja troche uzylam w weekend a dzis leje
Żurawie wszedzie pasuja ale ja jestem stronnicza. Ponad 2 lata czekały na wyjecie z kartonu.

Wafel napisał(a)
Uroczy, tajemniczy ogród, flora i fauna wszystko tworzy harmonię, lubię do ciebie zaglądać A co to za listki na tym zdjęciu?

Epimedium ale nie wiem które, za duzo ich tam mam.

Wafel napisał(a)
Do mnie zagląda gil, nigdy nie widziałam samiczki na żywo. Bardzo go lubię, bo nie jest płochliwy i lubi obserwować prace ogrodowe, czeka na wykopane dżdżownice, czasem go częstuję .

W wiekszosci ptasich przypadkow samiczki maja skromniejsze ubarwienie niz samce, pewnie ze wzgledow bezpieczenstwa. Wśrod ludzi jest odwrotnie Choc tez nie ma reguły Coraz wiecej gili /gilów u mnie lata. Ciekawe czy za rok tez beda. Bo jednego roku mialam w ogrodzie szczygly i potem juz wiecej sie nie pokazały, to samo z dzwońcami. Były ich bandy a w nastepnych latach pojedyncze egzemplarze. Na pewno sporo jest pełzaczy ale te małe cwaniaczki swietnie sie maskuja, mozna czasem zawalu dostac. Czlowiek zagłebiony w swoich myslach pracuje w ogrodzie, odpływa coraz dalej a tu mu nagle pełzacz idzie po drzewie albo brygada małych dzieciołow przeleci.
Wafel 15:41, 11 mar 2024

No to masz normalnie ptasi raj! Nigdy w życiu nie widziałam pełzaczy. Gil drugi rok się pokazuje. Zeszłe lato było zdominowane przez kosy. Czasem puszczam nagrane "pieśni" kosa i fajnie sobie odpowiadają.
TAR 16:13, 11 mar 2024

Duzo roznych ptakow fruwa, niektorych nie mam szans na obfocenie sa praktycznie niewidoczne, widzialas trznadelka w lisciach? Gdyby sie nie ruszal i sie nie odwrocił żółtym to bym go na stowe nie zauwazyla, wygladal jak lisc.
Wafel 16:37, 11 mar 2024

TAR napisał(a)
Duzo roznych ptakow fruwa, niektorych nie mam szans na obfocenie sa praktycznie niewidoczne, widzialas trznadelka w lisciach? Gdyby sie nie ruszal i sie nie odwrocił żółtym to bym go na stowe nie zauwazyla, wygladal jak lisc.

Super kamuflaż
ajka 18:24, 11 mar 2024

Możesz mi pokazać zdjęcie swoich Arabellek? oczywiście z momentu kwitnienia
TAR 19:15, 11 mar 2024

Nie bardzo. W tym ogrodzie mam dopiero posadzone zeszlej wiosny. I chyba nie mam ani jednej foty. Musialabym przekopac fotki z poprzednich ogrodow. Mialam jedno fajne ujecie z trawami, zurawkami, czochami i pecherznicami. A spomiedzy wystawaly kwiatki arabelek. Ale to lata temu w okresie 2011-2016 pierwszy ogrod. Jak trafie to bede pamietac