Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Tajemniczy Ogród 10:44, 09 maj 2019
Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

...
Hamaczkowa rzeczywistość
:
To tragicznie nieostre ale takie ładne przyrosty na bukszpanikach, a czasu brak na poprawkę

Piękny tworzysz ogród, fajny klimat, nie ma to jak brzozy i inne drzewka.
Nowoczesny ogród ze skarpami 10:32, 09 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Wiesz, jak się samemu z wąsami męczy, bo ziemia się ubiła i opadła, to się zwraca uwagę na takie rzeczy.
Z kablami też: po ostatnich wichurach w całej okolicy przycięto drzewa rosnące pod kablami: brzozy urżnięte w połowie, świerki, którym zostawiono dwa najniższe piętra - jakiś dramat. Od razu człowiekowi myślenie się włącza

u nas sąsiad sam z siebie opitolil tak świerki od dołu nózka i górę ściął także wyglądają niczym detektyw R
Nowoczesny ogród ze skarpami 10:15, 09 maj 2019

Do góry
kasiab napisał(a)
Asia jesteś niesamowita ja nie zauważyłam niczego z wymienionych przez Ciebie rzeczy właśnie dlatego polecam Cię ile mogę

Wiesz, jak się samemu z wąsami męczy, bo ziemia się ubiła i opadła, to się zwraca uwagę na takie rzeczy.
Z kablami też: po ostatnich wichurach w całej okolicy przycięto drzewa rosnące pod kablami: brzozy urżnięte w połowie, świerki, którym zostawiono dwa najniższe piętra - jakiś dramat. Od razu człowiekowi myślenie się włącza
Między brzozami 10:13, 09 maj 2019

Do góry
Cześć Misiu, miałam zaznaczony Twój wątek do przeczytania, więc nadrobiłam Masz piękne miejsce do mieszkania, choć jeszcze sporo pracy przed sobą. Ale warzywnik to masz już teraz na medal. Chciałabym taki
Ciekawa jestem, na jaką jodłę się w końcu zdecydowałaś? Ja nie bardzo się na nich znam, mam tylko brzozy i sosny. I parę śliw wiśniowych Trzymam kciuki za Twój ogród!
Dwa ogrody 21:54, 08 maj 2019

Do góry
Piękne dekoracje rdzą malowane i jak brzozy urosły
Tu ma być ogród :) 14:54, 08 maj 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Pięknie masz. Sadzenia tulipanów nie zazdroszczę, ale efekt wow! A jeszcze jak ci powtarzają kwitnienie to już w ogóle super!

Ćmy bukszpanowej bardzo współczuję bo to nierówna walka. Strasznie żarłoczne to jest i parę dni żarcia robi ogromne spustoszenia. Cykl wylęgu dość krótki więc jak chcesz pryskać to bądź czujna.

Ja walczyłam w ub roku, w tym po prostu wyrzucam buksy. Ale Ty to masz ich mega dużo i szkoda byłaby straszna wyrzucić wszystko. z drugiej strony ciągle latać, pryskać i przegrywać to też nie fair. Powodzenia

Pięknie wygląda szpaler tych wiśni!! i brzozy też już duże i ładne masz.

mam tyle bukszpanów, że na razie nawet nie powstała taka myśl w głowie, żeby się ich pozbyć, ale wiem, że łatwo nie będzie je utrzymać w dobrej kondycji.

Dziękuję za wszystkie komplementy dla ogrodu
Anna i Ogród 12:06, 08 maj 2019

Do góry
Aniu jak tam brzozy, dzwoniłaś?

Co do trawnika to dziury gdzie masz jakby sprasowane suche placki faktycznie wyglada jak deptanie zimą lub pleść pośniegową, ale na pierwszym zdjęciu bardziej mi wygląda na spaloną nawozem... sypaliście wiosną?
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 09:00, 08 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie sadzić obok żywopłotu z tui, posadzić inne drzewa, co będą miały korony nad płotem. Tuje od brzóz się ogołocą, bo te brzozy z reguły kupuje się z gałęziami od dołu. Więc nie ma odpowiedzi ile od tui wcale nie sadzić przy tujach bo będą się sypały.

Albo pokażcie jakie macie egzemplarze, z jak ułożonymi gałęziami? Bo to kluczowa sprawa do udzielenia sensownej odpowiedzi. Pokrój drzewa i wysokość najniższych gałęzi.
A czy wiecie może, że podobny los, co thuje czeka cis? Marzy mi się zagajnik brzozowy na tle żywopłotu z cisu
Ogród do odnowy 11:53, 07 maj 2019

Do góry
Makusia napisał(a)
Kupiłam tojeść do doniczek. Jesienią zawartość doniczek wywaliłam na kompostownik. Na wiosnę tojeść tętniła życiem, więc wsadziłam pod brzozy. Ja ją uwielbiam za ten kolor! jeszcze mi nie przeszkadza, ale muszę jej oddać, że jak na warunki, w których przyszło jej żyć radzi sobie wybornie

to tak jak i u mnie. tojescie uwielbiam, jednak zdecydowanie wole zieloną niż aurea i chyba tej zóltej powoli zaczne sie wyzbywac i posadze zieloną. u siebie zazwyczaj mam ja na skarpkach, przy oczku tam gdzie ciezko wysypac korę a one swietnie zadarniaja i przytrzymują wilgoć
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:57, 07 maj 2019

Do góry
Makusia napisał(a)

Musisz wiedzieć, że mi się oczy otwierają powoli. Od czasu jak podobają mi się graby zaczynam je w ogóle zauważać. Wcześniej widziałam tylko brzozy
Aktualnie liczą się graby i klony

Hehehehe... co ślepemu po okularach
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:51, 07 maj 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Makusia, te graby są tam od roku
Nie ma jak to zrobić porządek wokół...

Musisz wiedzieć, że mi się oczy otwierają powoli. Od czasu jak podobają mi się graby zaczynam je w ogóle zauważać. Wcześniej widziałam tylko brzozy
Aktualnie liczą się graby i klony
Ogród do odnowy 09:51, 07 maj 2019

Do góry
Kupiłam tojeść do doniczek. Jesienią zawartość doniczek wywaliłam na kompostownik. Na wiosnę tojeść tętniła życiem, więc wsadziłam pod brzozy. Ja ją uwielbiam za ten kolor! jeszcze mi nie przeszkadza, ale muszę jej oddać, że jak na warunki, w których przyszło jej żyć radzi sobie wybornie
Małymi krokami-Ogród Wioli 07:55, 07 maj 2019

Do góry
Malgosik napisał(a)
Witam się w klubie.
Ja mam na granicy działki u sąsiada wielkie brzozy i sprzątam z mojego parkingu okrągły rok gałązki, liście, kwiatki, teraz nawet wiatr zrywa młode liście. A i gałęzie przycinaliśmy.

No to macie dopiero roboty i nerwa przez te drzewa...ech...

Małymi krokami-Ogród Wioli 07:53, 07 maj 2019

Do góry
Witam się w klubie.
Ja mam na granicy działki u sąsiada wielkie brzozy i sprzątam z mojego parkingu okrągły rok gałązki, liście, kwiatki, teraz nawet wiatr zrywa młode liście. A i gałęzie przycinaliśmy.
Zielony zakątek z Antonówką 23:27, 06 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cudne widoki.
Oficie kwitną.
Masz na to jakieś sposób ??
nie chorują ci róże ?

Róże rosły w bardzo lekkim półcieniu więc długo utrzymywały kwitnienie, podsypywałam je nawozem do róż długo działającym i pryskałam od mszycy i czarnej plamistości jak się tylko pojawiła, czyli nic specjalnego nie robiłam, kupiłam je w 2012 roku w dobrej szkółce.
Jak były młode to pięknie kwitły, miały dobre warunki, dużo światła, w tym roku pożegnałam się z nimi, były mocno już zdrewniałe i miały cieniutkie pędy bo to miejsce jest już zacienione przez brzozy.
Właśnie zastanawiam się co w ich miejsce posadzić, myślałam o jasnych jeżówkach bo akurat one dobrze tu rosną plus trawy, ale czy trawa poradzi sobie w takim miejscu ? Muszę się dobrze zastanowić bo mam już dosyć kopania.
Z tyłu na pewno będą hortki, potem ten jasnozielony dąb w miejscu jałowca obsadzony paprociami i na koniec znowu hortki które już tam rosną czwarty rok
Zielony zakątek z Antonówką 21:18, 06 maj 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
1- pierwsza rabata różana przy pergoli, po trzech latach dosadziłam jeżówki. Zaraz za nią jest druga rabata z jałowcem obsadzona po bokach paprociami, a od strony drogi trzema hortensjami.
Tak wyglądała w 2015r.

To tylko ich część, usunęłam je bo były już mizerne. Urosły brzozy i jałowiec, z czasem wytworzył się cień i róże wyciągały się do słońca.

Cudne widoki.
Oficie kwitną.
Masz na to jakieś sposób ??
nie chorują ci róże ?
Tu ma być ogród :) 07:44, 06 maj 2019

Do góry
Pięknie masz. Sadzenia tulipanów nie zazdroszczę, ale efekt wow! A jeszcze jak ci powtarzają kwitnienie to już w ogóle super!

Ćmy bukszpanowej bardzo współczuję bo to nierówna walka. Strasznie żarłoczne to jest i parę dni żarcia robi ogromne spustoszenia. Cykl wylęgu dość krótki więc jak chcesz pryskać to bądź czujna.

Ja walczyłam w ub roku, w tym po prostu wyrzucam buksy. Ale Ty to masz ich mega dużo i szkoda byłaby straszna wyrzucić wszystko. z drugiej strony ciągle latać, pryskać i przegrywać to też nie fair. Powodzenia

Pięknie wygląda szpaler tych wiśni!! i brzozy też już duże i ładne masz.
Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 19:44, 05 maj 2019

Do góry
Jutro fundamenty... Trzymajcie kciuki.

Rozsypalam nawóz, wiórki z Lidla i azofoskę, ma padać niech pada. Wszystko ładnie rośnie.

Na działce nie przyjęły się dwie brzozy doorenbos, 13 innych rośnie, liczba na szczęście?

Dookoła domu doniczkowo poraża. Tato mówi że oszalałam i że nie po kolei. Ma rację, ale co mam robić? Nic nie mogę robić jeszcze tam na działce. Więc w sumie mam rozmnażalnik i tyle...

Niech budują ten dom, tynki i zewnętrzne instalacje i mogę coś robić na stałe po wyrównaniu działki jupi
Zielony zakątek z Antonówką 18:46, 05 maj 2019

Do góry
1- pierwsza rabata różana przy pergoli, po trzech latach dosadziłam jeżówki. Zaraz za nią jest druga rabata z jałowcem obsadzona po bokach paprociami, a od strony drogi trzema hortensjami.
Tak wyglądała w 2015r.

To tylko ich część, usunęłam je bo były już mizerne. Urosły brzozy i jałowiec, z czasem wytworzył się cień i róże wyciągały się do słońca.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies