Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:05, 28 gru 2012

Do góry
Iza kofam Ale Ty się kochana nie możesz obijać tylko uczyć się jeździć a ja Cię przypilnuję. Co najwyżej na rozgrzewkę podam cytrynówkę

Ps i coby mój książe w mnie kiedyś żaby nie zobaczył

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:02, 28 gru 2012

Do góry
Przypomnij mi się przed wyjazdem poźczę Ci przewodnik
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:01, 28 gru 2012

Do góry
W maju Kreta będzie boska. Ja byłam oczywiście w sierpniu... Brr 40 stopni w cieniu.... Ale za to mohito najlpesze pod słońcem piłam na Krecie och jak smakowało ... Uwielbiam Grecję za atmosferę i jedzenie a Kretę za Chani za piękne uliczki. Kiedyś mi się marzyła przeprowadzka na emeryturze do tego miasta ale za gorąco
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:57, 28 gru 2012

Do góry
Danusiu meble tekowe w sklepie Gardenarium to dobry pomysł możemy nawet na dostawę trochę poczekać aż przyjadą z Niemiec lub Holandii
Kubusiowo 11:55, 28 gru 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ania Asc
...
...a jeszcze Wam powiem, że gadałam tak z rodzinką o wyjazdach. Gdzie kto planuje itd. Moja siostra z M i dzieciaki wybierają się na Alaskę. Pomyślałam sobie "ale super" a potem druga myśl "matko... ile ja bym roślin do Kubusiowa za taka wycieczke kupiła". To juz chyba jest zboczeniem nie?

Też tak miałam przez dwa lata ale gdy ogród już założony przelicznik już się nie włącza i człowiek zaczyna myśleć o innych rzeczach
Jeszcze wszystko na donice przeliczam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:27, 28 gru 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
właśnie byłam ciekawa czy pojedziesz .... na pewno będzie super nawet bez "błazerii"
Marzenka, współczuję, kolano to niefajna sprawa.... ale twarda Jesteś, dasz radę !
buziam

Z błazerią czy bez towarzystwo się liczy a skoro Ania Asc z Izą pół Polski przejadą ta ja nawet o kulach bym dojechała
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:26, 28 gru 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)

Uff...nie było łatwo...ale wszystko wyczytałam!
tez lubię czerpać z życia garściami!..ale równowaga musi być, a więc ciut w dom, ciut w ogród, ciut w siebie i wojaże, a najważniejsi są jednak dla mnie ludzie..jakoś nigdy nie przywiązywałam wagi do pieniędzy..ich posiadanie oznaczało dla mnie pełną lodówkę i zrobione opłaty, a reszta jak się uda

plany masz ambitne i jak cię znam uda się!...ale nie wiem co z kolanem, mimo dokładnej lektury?

pobuszuję na forum i idę czytać DANUSI ARTYKUŁY!

Irenko co do pieniędzy mam taką samą zasadę: kredyt, opłaty a reszta na rozrywki
Kolano do naprawy... Artroskopia.. Sezon narciarski zakończyłam 15 grudnia... Ale na spotkaniu ogrodowiska będę, pochodzę sobie po oślej łączce i będę polewać wieczorem cytrynówkę

Z tego co wyczytałam to zaczełaś sezon narciarski tez 15 grudnia??!! Ups
a to ci pech... Mój M miał artroskopie w październiku...i właśnie czeka na rekonstrukcję kolana bo ma zerwane więzadła...

Madzia urlopuje się miałam szusować na nartach do nowego roku... Moje wiązadla cale, tylko łekotka wymaga zszycia - czyżby ściegiem na okrętke ???
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:24, 28 gru 2012

Do góry
Irenko miejsce w samochodzie już masz zaklepane!!!
Ogród w skali mikro :) 11:22, 28 gru 2012

Do góry
Witaj Elu Przeczytałam Cię od płotu do dachu czyli od 1 do 15 strony

Zaczynałam moją historię z ogrodem od ogródka przy szeregówce przez 8 lat na powierzchni 72 m upychalam wszystkie chciejstwa w tym 200 szt bukszpanow aż powiedziałam basta!!! Kupiliśmy działkę i wybudowaliśmy dom dla większego ogrodu

Dlatego widząć Twoją miłośc do ogrodu coś mi się wydaje, że ekspansja wyjdzie za płot. Nie możesz ponegocjować z domem weselnym, że z powodu uciązliwości muszą Ci z 10 m gruntu oddać?

Będęstałym gościem u Ciebie
Widzę że już z Justyną Stycha się odnalazłaś, ogródek GabiK obejrzałaś. Koniecznie zajrzyj do Noemi - ogród magdalenki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:49, 28 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Uff...nie było łatwo...ale wszystko wyczytałam!
tez lubię czerpać z życia garściami!..ale równowaga musi być, a więc ciut w dom, ciut w ogród, ciut w siebie i wojaże, a najważniejsi są jednak dla mnie ludzie..jakoś nigdy nie przywiązywałam wagi do pieniędzy..ich posiadanie oznaczało dla mnie pełną lodówkę i zrobione opłaty, a reszta jak się uda

plany masz ambitne i jak cię znam uda się!...ale nie wiem co z kolanem, mimo dokładnej lektury?

pobuszuję na forum i idę czytać DANUSI ARTYKUŁY!

Irenko co do pieniędzy mam taką samą zasadę: kredyt, opłaty a reszta na rozrywki
Kolano do naprawy... Artroskopia.. Sezon narciarski zakończyłam 15 grudnia... Ale na spotkaniu ogrodowiska będę, pochodzę sobie po oślej łączce i będę polewać wieczorem cytrynówkę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:44, 28 gru 2012

Do góry
Ela dziękuję za odwiedziny i słowa uznania zapraszam do odwiedzin

Linka mogę podesłać do donic ale ja je kupiłam za 5% regularnej ceny, bo były porysowane i stanowiły wyposażenie na targach... A tak mają cenę nie do zaakceptowania...
ogrodoweimpresjejolki 10:42, 28 gru 2012

Do góry
Jolu krasnali podeślę przed świętami aby Mikołaj nie pobłądził w przyszłym roku
Nie poznałam Cię w nowym avatarku
Ogród u stóp klasztoru 10:40, 28 gru 2012

Do góry
Alinko poroszę więcej o Zen uciekłaś ode mnei w nocy z wątku a bardzo mnie Twoje przemyślenia zaintrygowały Będzie o czym przy cytrynówce rozmawiać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:38, 28 gru 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Pouczająca dyskusja. I mnie się marzy jakaś wiktoriańska szklarnia.

Sebciu, chciałam powiedzieć, że widziałam Twoje zapraszające wejście do domu z wieńcem i światłem. I poczułam się zaproszona.

Ja zimuję jedną białą pelargonię i 3 agawy (ale chyba je wyproszę na kompost - nie znajduję dla nich zastosowania u mnie, za ostre) oraz kilka barbul, które dostałam dla pszczół od znajomego ale nie zdążyłam posadzić, bo ziemia zamarzła.

Taka wiktoriańska szklarnia z różami i stroczykami w środku zimy to jest to
Może nam Ania Asc takie zaprojektuje ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:35, 28 gru 2012

Do góry
Przerwa w pracy na kawę?
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:35, 28 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
My wracamy do normalnosci...a Ty gdzie???????? Kawusie trzeba by razem wypić

Chyab tylko nam herbata zostanie...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:23, 28 gru 2012

Do góry
Zeta mi przypomniała o pięknie hortensji i buszuję po necie aby sobie pooglądać nowe odmiany
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:22, 28 gru 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Jasne, że żyjemy i pracujemy aby z tego korzystać, ale niedobrze, jak posiadanie samo w sobie staje się celem. Ja np. po wypadku nie mam auta i jadę dzisiaj pobuszować po sklepach kolejką ot i nie będę miała problemu z parkowaniem!
I też lubię rzeczy, ładne i wolę mniej, a ładne, ale czasem cena nie jest warta przedmiotu....
Jedni pukają się w głowę jak ktoś kupuje lampę za tysiące, inni się pukają jak ktoś kupuje rośliny za tysiące.... ale to nasze pieniądze więc powinniśmy nimi dysponować tak, aby sprawiały nam radość

Mnie tylko boli jak widzę, że ktoś goni za pieniądzem, nie ma na nic czasu, a potem....nie ma czasu cieszyć się tymi pieniędzmi.....równowaga jest potzrebna wszędzie

Dlatego mamy ogrodowisko aby utrzymywać równowagę
Mój mały raj na ziemi :) 10:21, 28 gru 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Jolu,
ja się szykuję właśnie na buszowanie po sklepach w poszukiwaniu tych dzieł sztuki po przecenie
niestety choinka w tym roku leżałą i trochę bombek się potłukło...
pozdrawiam !

W Almi decor jest wyprzedaż i widzialam wczoraj osoby wychodzące z całymi koszami ozdób
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:02, 28 gru 2012

Do góry
Filozofujemy bo roboty brak!!! Gdy nadejdzie wiosna i weźmiemy łopaty i grabie w ręce nie będziemy dyskutować o być czy mieć?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies