Dziękuje za projekty, rozumiem je bardzo dobrze. Chyba czytasz w myślach. Podobają mi się róże The fairy - kilka już jest pod domem i fajnie się sprawdzają. W Warzywniku mam "lawendowy żłobek" do zagospodarowania.
Rośnie wolniej od innych hortek i mniej nabudowuje krzak. Jest mocno ażurowa w pokroju( mówię tu o dorosłym okazie-taki widziałam w sobotę w Przytoku).
Moim zdaniem krótko trzyma kwiat, a jak już zaczyna przekwitać brązowieje nieładnie. W Przytoku właśnie widziałam poobcinane kwiatostany. Oni na skarpie maja posadzone hortki w różnych odmianach, by klient mógł oglądnąć dorosły egzemplarz. Wszystkie były piękne choć przebarwiające się, a ona miała prawie wszystkie kwiaty ucięte. Myślę, że mają te same odczucia.
Z drugiej strony jest spektakularna w okresie kwitnienia. Właśnie tam ją zobaczyłam i kupiłam dwie. W tym roku kwitnie w miarę ładnie jedna, a druga posadzona trzy metry w bok zakwitła trzema kwiatkami.
Po raz pierwszy w moim życiu i życiu mojego syna pojawił się maltańczyk, sunia Tośka. Jest u nas 9 miesięcy. Spełnia Twoje chciejstwa Ale Twojego męża już nie bo choć energii piesek ma dużo to do biegania w dystans sił mu nie starczy Miałam wiele obaw . Kopie w ogrodzie tylko jak pozwolę bo sadzę w danej chwili roślinę i potrzebuję pomocy ; Uparciuch jest ale słucha panią - czyli mła Dzieci uwielbia . Są obowiązki oczywiście ale te czarne piękne oczy zachęcają do opieki mimo woli i z obowiązku staje się przyjemność . Z racji mojego wieku coraz częściej szukam nic-nie-robienia No ale ta niunia zawsze zachęci do zabawy Taka mała przytulanka, choć może taki egzemplarz mi się trafił ...
Proszę o pomoc. Na różach mam mączniaka prawdziwego. Na dereniu podejrzewam plamistość liści derenia.
Na wiciokrzewie mączniak prawdziwy i coś jeszcze?
Zbieram opadłe liście, pryskałam wszystko 4 dni temu Amistarem (doradzono mi w sklepie). Mam jeszcze Topsin - użyć go po 7-10 dniach i czy coś jeszcze zastosować?
Moglas mu dac kawalek dywaniku co by sie mogl polozyc,mniej by sie biedak musial schylac ☺☺☺
A Iza jaka buzia rozchachana-widac ze zakupki udane ☺☺☺
Naprawde super focie ☺☺☺
Pozdrawiam serdecznie ☺☺☺☺
Odkrycie, mam białą werbenkę hastata, Gabriela sprawcą
wycinam kłosy, żeby dostać się do kwiatów
berberysowo, a ile mam siewek, co ja mam z nimi robić?
Dziękuję
Jesli chodzi o płytki to podobają mi sie .....ale miały być na ścianie ktora będzie odbijała sie w lustrze i nie wiem czy chce patrzeć na taka ślicznie zaciapaną ścian codziennie myjąc zęby czy robią sie na bóstwo?!
Wiec zaczęłam sie wahać :/ i teraz moimi faworytem są
Dzięki
Na tym wąskim pasie jest zadawalająco, ale już pod tymi 20 letnimi brzozami nic nie urośnie i to jest mój ból
nie do rozwiązania, co tam może urosnąć chyba tylko śmiałki darniowe, fajnie, że je akurat lubię....może mi
coś podpowiecie
Obraz dla przypomnienia.....
dobrze, ze mam miejsca, które lubię