Paulinka, Red Baron ładnie tam wygląda, bo to południowa strona, więc słoneczna. Nawet go nie dokarmiałam nawozem. W przyszłym roku go podleję nawozem do pomidorów - Pan Trawka tak radzi, żeby się ładnie wybarwiał
Kochani, przepraszam. Dziś miałam ciężki dzień. Bardo dużo nieogrodowiskowych trudnych spraw było. Dzień się skończył, idę szybciej spać, zajrzę jutro i poodpisuję
Michał, gracek to nie jest na 100 procent,ale dokładnie co to za miskant - mnie się nie pytaj, bo ja jeszcze zbyt słaba w te klocki
Pozdrawiam wszystkich
Abraham Derby - mój nowy nabytek
Nigfdy nie zakwitł mi ani miskant ML ani Gracek za to te 2 które pokazałam na fotkach wczorajszych zakwitaja co roku, kupowałam jako Zebrinusy, ale jak sie okazało to nie były Zebrinusy tylko jakies inne......też ładne
Sa od 3 sezonów i ładnie sie rozrosły, pokazuja kwiatostany pod koniec lata więc sa ok.
W tym tygodniu przesadzałam moją jagodę w bardziej ustronne miejsce. Korzenie masakryczne rozbudowane, po 2 metry od krzaczka, płytko, poziomo pod powierzchnią ziemi. Z tych korzeni własnie odrosty wyrastają.
Chyba nie ma co takiego potwora sadzić zbyt blisko innych roslin, nawet owocowych krzaków...
Przycięłam jej gałązki od dołu i zapłotłam jak warkocz w zwyż, żeby lepsze drzewko powstało.
Moja goja u mnie 3 sezon. Owocuje, ale nie na kilogramy Do miseczki zbieram co kilka dni i tyle.
I jeszcze jedna zła wiadomość... drugi rok z rzędu mączniaka złapała teraz we wrześniu. Ubiegły rok wiadomo, był deszczowy, ale w tym? nie wiem, nie była podlewana od góry...
Małgosiu szukałam u Ciebie tych rozplenicHameln i nie znalazłam na ostatnich stronach.Ile Twoje mają lat? Dałaś mi niezłą zagwozdkę,że są dwa rodzaje.Poszłam swoje poogladać.U mnie wszystkie takie same.Młode są zwarte i sztywniejsze mają liście ale żadna nie odbiega od pozostałych.Mam 4 szt dwuletnich i 1 szt czteroletnią.Kupowane z różnych źródeł.Edytowałam zdjęcie u Iwonki i tę dwuletnią wstawiałam z kotkami dla porównania.Teraz mam też zagwozdkę czy mój miskant to "on czy ona"..Graziella czy Gracillimus
Masz śliczne dekoracje jesienne.Uwielbiam takie
Irenko to miskant mam go od Nati wysoko będzie rósł tylko lato było za suche i to miejsce wysuszone ale i tak zakwitł mocny jest Wczoraj mi net nawalał i miałam fotę z tatą wstawić oooo
mało piszę ale zaglądam do Was i jestem prawie na bieżąco
wczoraj późno wróciłam i było ciemno na zdjęcia, rano zrobiłam ale średniej jakości więc wybaczcie.
Tak jak mówiłam nie ma tu rewelacji bo rabata nie jest skończona, tymczasowo rośnie tu jeszcze trzmielina i runianka, łubin i jeszcze coś tam, taki przechowalnik
Chodzi tylko o połączenie RH z turzycą ptasie łapki praktycznie cały dzień w cieniu
Z tyłu za Rh będzie jeszcze miskant varietagus
edit. Dodam jeszcze, że to są tegoroczne sadzonki, z trzech zrobiłam ponad dziesięć Więć jak podrosną to będzie może jakoś wyglądało
Iwonko, ja nie jestem pewna czy to Gracilimus. Pojawiały się tu u mnie różne zdania na ten temat. W zeszłym roku zakwitł jeden miskant jednym pędzelkiem. Pędzelek był kremowy.
Renia, dziękuję za informację Chciałabym posadzić goi w moim ogrodzie, tylko się zastanawiałam jak ją poprowadzić. Po tym co piszesz, i po fotkach u Nikity widzę, że będę się musiała dobrze zastanowić gdzie ją posadzić A jak z plonowaniem, masz jakieś fotki z owocobrania? Jeśli tak, to ja bardzo poproszę
Z przesyłką nie chcę Ci robić kłopotu Renia. Widziałam w centrum ogrodniczym w NS, że były ładne dosyć dorodne krzaczki, to bym sobie kupiła. W każdym razie dziękuję bardzo za chęci