Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 21:19, 11 maj 2015

Do góry
Izuś, ale ta kalina piękna, fajna taka w formie drzewka . Niesamowicie te schody wyglądają. Lubię takie niestandardowe rzeczy w ogrodach, no i jeszcze ta cegła dodatkowo dodaje uroku, a jak za chwilę zatoną w hostach to dopiero będzie bajka .
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:50, 11 maj 2015

Do góry
Kalina angielska obficie i z właściwym sobie urokiem obdarzyła nas kwieciem

A to inna odmiana, nie zapisałam więc nie wiem jaka (może ktoś podpowie)

Ogród prawie romantyczny 13:39, 11 maj 2015

Do góry
Agnieszko ta Kalina to chyba się zwie koralowa, mam taką, dlatego śmiem twierdzić że to ona Lubią ją mszyce, ale to jest do opanowania jak sądzęNie byłam nigdy zakochana w tulipanach ale twoje są prześliczne i tak fachowo je dobrałaś kolorystycznie .Widok naprawdę wart zatrzymania .Czy ten Buk jest zwisający? szukam trzech buków mogą być na pniu, bądź taki płaczący Oba mi się podobają .Fajny zakup
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:37, 11 maj 2015

Do góry
Widzę więcej modelek w ogrodzie, jeszcze piwonie i kalina tez cudo...aaa właśnie to gdzie tą Genie ukryłaś
Ogród w cieniu brzozy 10:40, 11 maj 2015

Do góry
A ja jestem pierwsza, żeby pogratulować Ci seteczki Agatko, jaka to u Ciebie kalina taka piękna? Co to za odmiana?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:29, 10 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Albo Twoja albo moja kalina nie jest Eskimo. Moja Eskimo praktycznie nie pachnie, czuć jak się nosa wsadzi do środka.

I doczytałam co to za potrawa "północna przekąska"........ ha, ha, ha

Stokrotkom uśmiech numer 10 zostawiłam

Aniu, ja nie pamiętam na 100% jak nazywa sie moja kalina bo to był prezent który dostałam w przedogrodowiskowej erze....ale droga dedukcji i porównań w necie oraz w fotach i opisach prezentowanych tu na forum - wyszło mi że to Eskimo, może się mylę...........ale jest ładna, przebarwia sie późną jesienią i pachnie mocno
Buziaki !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:27, 10 maj 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Kalina piękna! No i peonia cudna. I wogóle. Tulipki i cała reszta! Modelka jak zwykle- Francja- elegancja

Uroda modelki to nie moja zasługa aczkolwiek dzieki za komplementy w jej i swoim imieniu
Kalina też mnie cieszy a na peonie w pełnej krasie czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam i lecę do ciebie oglądać donice, wstawiłaś foty ?
Aneczkowe marzenia 22:24, 10 maj 2015

Do góry
Na tej dużej rabacie na środku oczywiście trawy nie będzie. Zastąpią ją kolejne róże i inne roślinki Na razie jest jej rama z róż, krzewuszek, jaśminu, kaliny, liliowców i wielu innych, ale przede wszystkim z róż takich jak:
carina, flamingo, el toro, mrs john laing, swany, pink fairy, indigoletta, mainzer fastnacht, osiria, candy rain, nina, ballade, artemis, aspirin rose, heidetraum, pastella, astrid grafin von hardenberg.

Chciałabym tam w środku posadzić coś zimozielonego, co by dało delikatną przesłonę, żeby nie było widać całego ogrodu jak na dłoni, ale nie za dużo bo nie chcę zacienić róż, których będzie tam masa w koło. Z takich wyższych są na razie rośliny zrzucające liści takie jak krzewuszka, kalina, tawuła wczesna, jaśmin.

Z zimozielonych najchętniej posadziłabym ze trzy szmaragdy (moje ukochane) tworzące trójkąt, ale biorąc pod uwagę to że w koło mam same szmaragdy na obrzeżach ogrodu, to pomyślałam o cisach. Co wy o tym myślicie? Może coś poradzicie? Nie chcę żeby to było coś dającego duży cień ze względu na róże.

Tego koła z tulipanami w prawym dolnym rogu zdjęcia oczywiście nie będzie, będzie tam trawa.
Mój zielony świat 21:55, 10 maj 2015

Do góry
Judaszowiec przestraszył się eksmisji i po raz pierwszy zakwitł

Skimia

Kalina zaczyna

I Eucanuba, która teoretycznie nie powinna u nas rosnąć, a praktycznie od ok 10 lat rośnie dobrze w gruncie i ma się dobrze. Podobnie zresztą cedr libański i paulownia.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:12, 10 maj 2015

Do góry
Małgosia sprawdź czy nie jest to kalina hordowina
Ogród prawie romantyczny 18:29, 10 maj 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Piękna ta tulipanowa isna u Ciebie Aguś. A kalina już zaraz za moment da swój spektakl. I pracy co nie miara już włożyliście. Jest cudnie
Aguś - a co masz w zielniku nadmiarowo ? I czego Ci brakuje? Jak mam to dam. Np. Oregano, miętę , tymianek, szałwię lekarską jasną i fioltową, sieki ogórecznika - tego mam dużo.

Tulipany powoli przekwitają, jaszcze trzymają się te późniejsze i pełne, które czarują od początku. Mam nadzieję, że efekty naszej pracy zobaczymy już niedługo

W zielniku nie mam zbyt wielu odmian, ale rozrosły się ponad miarę i czas je trochę ograniczyć. Mieliśmy zająć się tym dzisiaj, ale pogodna paskudna - zimno i wietrznie. Pewnie zimna Zośka się pospieszyła

Ogród prawie romantyczny 18:20, 10 maj 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Agnieszko, dziękuję za kwiatucha kaliny, zdradzisz jak się zowie?
Moja kalina Burkwooda już zakończyła kwitnienie.
Też myślę nad nową rabatą chciałabym ją już ale będę musiała poczekać do jesieni. Będę podglądać Twoje poczynania.

Odmiany kaliny nie znam, dostałam od taty koleżanki. Podejrzewam, jednak że to buldeneż.
Tak to jest, że czasem mamy plany, z którymi musimy poczekać. Moja kolejna rabatka już wyznaczona czeka na swoją chwilę, która prawdopodobnie znajdzie się jesienią. Z braku czasu i finansów, po prostu

To jeszcze jedno zdjęcie kaliny z innego ujęcia

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:50, 10 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Kasiu, piękne chciejstwa w tym sklepie były. Nawet nie wiedziałam że są rh na pniu! No ale w sumie czemu by nie Drzewa też okazałe. No ale Twój ogródek jest naprawdę śliczny. Zapachu kaliny tylko mogę pozazdrościć.

oj było wiele więcej chciejstw ) najlepiej to do takich sklepów nie wchodzić )
Kalina pierwszy raz ma aż tak duże kwiaty a nad jej pokrojem muszę jeszcze popracować

Pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 15:26, 10 maj 2015

Do góry
Ogród stał się soczyście zielony, placyk czeka na ławkę. i donice z kwiatami.
Za to ja czekam na kwietnienie głogu nad ławką, rok temu było tak spektakularnie, a ja gapa nie zrobiłam zdjęć.

Jeden z głogów już zaczął kwitnienie.

Swojski buldeneż

I mniej swojska kalina Mariesi w swych koronkach.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:13, 10 maj 2015

Do góry
Kalina piękna! No i peonia cudna. I wogóle. Tulipki i cała reszta! Modelka jak zwykle- Francja- elegancja
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:03, 10 maj 2015

Do góry
Albo Twoja albo moja kalina nie jest Eskimo. Moja Eskimo praktycznie nie pachnie, czuć jak się nosa wsadzi do środka.

I doczytałam co to za potrawa "północna przekąska"........ ha, ha, ha

Stokrotkom uśmiech numer 10 zostawiłam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:24, 10 maj 2015

Do góry
Kalina eskimo w penej krasie......a jak pachnie.....

Ranczo Edy 10:15, 10 maj 2015

Do góry
Piękna kalina Miłej niedzieli
Zobacz na fejsiku co w ten weekend robimy nieogrodowo
Buźki
Ogród prawie romantyczny 23:49, 09 maj 2015

Do góry
Piękna ta tulipanowa isna u Ciebie Aguś. A kalina już zaraz za moment da swój spektakl. I pracy co nie miara już włożyliście. Jest cudnie
Aguś - a co masz w zielniku nadmiarowo ? I czego Ci brakuje? Jak mam to dam. Np. Oregano, miętę , tymianek, szałwię lekarską jasną i fioltową, sieki ogórecznika - tego mam dużo.
Hortensjada 22:55, 09 maj 2015

Do góry
Bożenko, zbaraniałam, bo nie wiem co mi się u Ciebie bardziej podoba: derenie, glicynia czy kalina . Wszystkie pozostają w strefie marzeń, bo miejsca brak.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies