Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:19, 25 lis 2012

Do góry
Ależ wymuskalaś jesiennie ogród. Porządek niesamowity a kolory śliczne!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:11, 25 lis 2012

Do góry
Danusiu cyklameny piękne. Każdej jesieni je kupuję. Wytrzymują kilkustopniowe przymrozki ale najbardziej lubią powyżej +5, w tym roku mamy jednak wyjątkowo ciepłą jesien a czytałam gdzieś, ze zima ma być łagodna..... Może wytrzymają do stycznia
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 00:39, 25 lis 2012

Do góry
Pozdrawiam Ewo.
Chyba trudno się do pracy ponownie przyzwyczaić?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:36, 25 lis 2012

Do góry
O matko ale rarytasy, głodna jestem....!!!
Jak Królową Anglii Irenkę przyjęlaś
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:05, 25 lis 2012

Do góry
KONIEC WĄTKU zapraszam do nowego wątku
THE END
Ende
Fin
FINE
конец
Ogród Dominiki 00:00, 25 lis 2012

Do góry
Domi choinka zapowiada się bardzo elegancko. Widzialam biało czarne i wyglądaly pięknie. a z miedzią to będzie klasa!! Ale z tym domem pogrzebowym to mnie z nóg zwaliłaś
Mialam w ubiegłym roku mieć biało srebrną choinkę.... Ale wyglądalo nijako... W efekcie doszla czerwień i też było nie ten teges .. Szybko rozebrałam....Chyba w tym roku zGAPię czerwień z pomarańczem.... Bo jakoś w święta musie być u mnie kolorowo. A najbardziej to mi się taka mega kolrowa podoba jak wieniec z bombek kupiony w TK Max... (Czerwień, pink, pomarańcz, morski) Tylko co z bialymi i srebrnymi bombkami zrobić.., przecież nie wyciepię ich na śmieci po 1 roku.... Chyba że mi nagle i niespodziewanie wypadną z rąk....
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:50, 24 lis 2012

Do góry
Spóźniłam się dwie strony za co baaardzo przepraszam ale kolejka z gratulacjami się długaśna ustawiła!!!
Życzę szybkiego wybudowania domu i spełnienia marzeń ogrodnika
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:46, 24 lis 2012

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 23:45, 24 lis 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)
uff...dobrnęłam do końca.
Pismo obrazkowe oblukałam całe , a pisane juz nie koniecznie całe ale poczytałam co nie co...i wiesz co...
Byłam na innych wątkach i prawie wszędzie piszą ogród Sylwi to, ogród Sylwi tamto - wszystko w superlatywach. Więc se myślę trza koniecznie go obejrzeć. I tak patrzę se od początku i myśle, no spoko, całkiem ładnie, schludnie i tak dalej ale żeby się aż tak zachwycac? eeee. Ale ja uparta bestia jestem i brnę dalej i dalej...i co? I piknie...ślicznie i w ogóle...metamorfoza wspaniała!!! Szapo ba!! Czekam tylko na ten ogród zimowy...a wręcz umieram z ciekawości

A widzisz!!! U Sylwi trzeba bywać koniecznie!!! A jak altana i ogród zimowy powstną to nas zwali z nóg i dobijemy szybko do trzeciego tysiączka!!!
Słońce doszło do Ciebie ???
Bo jeśli nie to znów je zaklinam!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:38, 24 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu poczytałam o pędzeniu i przemijaniu. Dobrze że takie dyskusje są na ogrodowisku.
Cieszę się, że mam ogród to przynajmniej dostrzegam pory roku, bo w takim pędzie nawet bym nie zauważyła jak się otoczenie zmienia ... A dzisiaj stwierdizlam, że godziny w samochodzie jakieś dłuższe niż gdy siedzę z Wami na forum

Widzisz Madżenko ile mamy wspólnego Zupełnie ja u mnie i jak ja

Buziam
Aniu czy ja dobrze pamiętam, że ty na jogę chodziłaś. Możemy nieogrodowo? Tzn ogrodowo, bo każdego ogrodnika boli kręgosłup
Ogród Ginger 23:37, 24 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja palikuję jak coś się wykrzywia..i to mocno.... ale ja tak mimo woli... ogrodnik jestem.. kupiłam wielką brzozę.. i faktycznie chciała się wywrócić... korzenie idą płytko... wiec tylko płytami chodnikowymi docisnęliśmy korzenie.... po roku zdjęliśmy... jarzębinę prostowaliśmy do sąsiednich jodeł za pomocą liny... chciałam ja wyrzucić ale M nie pozwolił..wiec kazałam mu ja naprostować .. i prawie, prawie... A jabłonki w sadzie wiatr połamał pomimo palików..

U mnie z budowy kilka grubych stalowych ocynkowanych prętów zostało opalikowywaly już chyba wszystkie drzewka, bo się je łatwo wbijało
Ogród Ginger 23:35, 24 lis 2012

Do góry
Skoro brzoza ma gruby pień to musowo grube paliki.
U nas bambusowe 2,5 -3 m można kupić. Tylko jak to przewozić
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:33, 24 lis 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
U nas na miejscu Media Expert tylko. W necie ceny lepsze. Jeszcze zobaczę.
My razem z M decydujemy, tzn. ja szukam na swój sposób, M na swój i porównujemy zeznania.

Zdecydowanie w necie. Ostatnio tv dla mamy kupowaliśmy to w realu nawet o 30% droższe...
Mój zielony świat 23:32, 24 lis 2012

Do góry
Witam krajankę!! Jakoś się zagapiłam i od razu Cię nie powitałam za co baaardzo przepraszam
Widzę, że masz piękny i już dojrzaly ogrod. Prezentujesz dużo roślin, których nigdy nie poznałam. Będę wpadać i pytać sie o klony, bo jakoś morduję je w ekspresowym tempie. Będę wdzieczna za fotorelację z okrywanka klonów
Ogród w Alei Lipowej... 23:20, 24 lis 2012

Do góry
Justynko jak zwykle pełno inspiracji u Ciebie zajrzę po kolejne.
Mój kawałek raju II 23:13, 24 lis 2012

Do góry
A czy takie sapady w słoikach się na szarlotkę nadają?
Ogród Ginger 23:12, 24 lis 2012

Do góry
Ginger napisał(a)

Aga też tak mam, że jak w pracy coś powiem o roślinkach to jest szok , a brzoza to prezent , ja ją wypatrzyłam trochę o niej poopowiadałam w domku i na drugi dzień wygląda przez okno i ...... niespodzianka !!!!!!!!

...lubię takie prezenty...

Ja też

Ja bym do takiego Mikołaja już list napisała
Ogród Ginger 23:11, 24 lis 2012

Do góry
Ginger napisał(a)
Madżenko właśnie jeszcze nie jest ,ale mus jej zrobić szybciutko paliki bo boję się o nią . No i zagadka rozszyfrowana bo nie wiedziałam jakie to trawki posadziłam kupiła je jako nn na wyprzedaży po.... 5 zł

Piękne carexy morrowi
Brzózkę koniecznie opalikuj, bo ma płytki system korzeniowy i Ci ją wiatr wyrwie lub zlamie. Najbardziej prawidłowo to trzy paliki połączone u góry również drewnem ale to za duźo ceregieli
Ja wbijam dwa paliki równolegle do pnia i przywiązuję szeroką taśma (do kupienia w casto). Minimum przez rok palikuję drzewa, bo jak się ukorzenią to już są bezpieczne. Ale w przypadku takiej młodej a wysokiej brzozy wiatry nie tylko mogą ją wyrwać ale również złamać, więc ochrona konieczna.
Paliki można kupić w każdym markecie budowlanym. Nie wygląda to pieknie ale chroni drzewo.
Gdy mam bardzo małe drzewka to daję tylko tyczki bambusowe aby prostować pień.
Nie wiem jak w rzeczywistości wygląda Twoja brzoza, może kup chociaz najwieksza tyczkę bambusową i wbij przy samym pniu ciasno. U nas w marketach są takie jasne, że ich przy pniu brzozy prawie nie widać . U wieloszki możesz obejrzeć jak wzmocniła brzozy. Ale to pod warunkiem gdy pień brzozy ma średnicę 2-3 cm. Wiosną gdy się korona Twojej penduli rozrośnie konieczne będą grube pale.....
Nie wiem czy u Ciebie wieje, bo u mnie straszny wygwizdów więc wszystko palikuję.... A dla utrzymania prostego pokroju pnia palik niezbędny...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:02, 24 lis 2012

Do góry
Ginger napisał(a)
Madżenko gratuluję nowego wątku. Pytałaś u mnie o palik przy brzozie może podpowiesz jaki byłby najlepszy czy jeden dwa czy ile i jak bo ja nie miałam jeszcze takiego wysokiego drzewa i zielona jestem jak mam o nią zadbać ?

Ide do Ciebie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:55, 24 lis 2012

Do góry
Aga pozdrawiam i życzę decyzji odnośnie wyboru aparatu.
A zamierzasz kupić w sklepie czy w necie??

Ps. My mamy aparat S, zawsze M decyduje ja się na tym nie znam , urywa szyję i dlatego nigdy ale to nigdy na wakacjach zdjęć nie robiłam.... Przez ogrodowisko musialam się przemóc.... I gdy teraz biorę do ręki taki malutki aparacik albo z komórki to się na te zjęcia patrzec nie mogę....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies