AgataP z Gosią mnie skusiły, postanowiłam również u siebie przeprowadzić akcję: Odchwaścić graba. 2 metry przed metą poddałam się pogodzie, 3 tęcze w ciągu jednego dnia mówią za siebie.
Graby naprawdę mają się dobrze. Sadzone w czerwcu, aż dziw. Wyłapałam może 3 bez liściowych pączków na 70 sztuk.
Jola zazdroszcze Ci tego lasu za płotem fajnie się masz. Myślę sobie, że fajnie gdyby rabata zlała się z lasem takie naturalne przejście. Nie wiem czy głupot nie gadam ale tak sobie to wyobraziłam.
Basiu program skrzynki...jest jeszcze otwarty...oby za prezentacją poszła ich wytrzymałość
Oczka mam ostatnio wyostrzone, kierunek obrany i pazurki bez lakieru...tzn, że zdrowie wraca
Pomidory, porzeczki, agrest i jeżyny z krzaka to Smaki mojego dzieciństwa... Niestety jeżyny juz zdziczały i ich mi bardzo brakuje. Pozostałe rarytasy dobrze sobie radzą...
Tak jak pisała Małgosia z nadwyżkami pomożemy Oby nie brakło
Rabata platanowo grujecznikowa wygląda w calości tak:
Jutro będzie posiana trawa. Za platanem są 3 derenie. Tłem może po prawej stronie od lasu choina kanadyjska, a po lewej świerki serbskie omorica. Dalej nie wiem Burza mózgów?
Dzięki dziewczyny.
Jak się ciągle przez kilka lat dokupuje i dosadza, to potem coś ciągle kolorowego jestI tak to lubie
Tak róże z gipsówką, szałwiami, lawendami, przetacznikami wyglądają o wiele ładniej
róża Elmshorn
i maczek
i dalia