Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Marzenie o ogrodzie - ogród Mileny 20:00, 27 sie 2013

Do góry
Podaję link do ogrodu zimozielonego, gdzie jest skarpa, nie ma ani jednego chwasta i nie ma szmaty. To kwestia wypielenia przed sadzeniem. Nie ma ogrodu bez pracy, tego musisz się nauczyć.

Twój tytuł "Marzenie o ogrodzie" poprzestanie na marzeniach jak będziesz liczyła na matę, ona za Ciebie nie zrobi ogrodu

Po prostu przekop dobrze i wybierz chwasty a potem piel w ciągu maja i czerwca aby się nie wysiały.

I koniec, po robocie plus duuuużo kory lub kamyków. Zobacz sama.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=226

Oczywiście ważne jest posadzenie dużej ilości roślin i wtedy chwasty nie mają szans

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=221
Wiciokrzew - Lonicera 19:53, 27 sie 2013

Do góry
Serotinę mam u Mamy i nie miał mszyc.
Gęstość sadzenia żurawek? 19:46, 27 sie 2013

Do góry
Dobre odległości.
Witam bardzo gorąco:)) 19:42, 27 sie 2013

Do góry
Cieszę się, że zakochałaś się w ogrodzie, który projektowałam, co prawda dawno i mój projekt pomógł przeobrazić Syli "kamienny krajobraz" bez roślin w prawdziwy ogród,

Zobacz jak miała a jak ma teraz.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/33-pierwsze-kroki-w-zakladaniu-wlasnego-ogrodu?page=2

https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku

jednak z upływem czasu upodobania każdego z nas się zmieniają, ewoluują, zamieszczam coraz to nowe rośliny do wykorzystania i inspiracji, inni też mają piekne ogrody, a więc i ogród Syli zmienia oblicze zgodnie z modą i fantazją.

Też masz szanse zmienić swoje otoczenie na lepsze.

Trzeba założyć wątek w naszych ogrodach.
Canna - paciorecznik, kanna 19:33, 27 sie 2013

Do góry
Te paski to moim zdaniem cecha odmianowa, a niepokoją jedynie te zaschnięte brzegi, ale to może być przyschnięte z powodu zbyt małej ilości wody w czasie tych upałów.

Miałam takie paski

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:12, 27 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

a ja wkleiłam i jest

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3727-makowo-na-kociewiu

Już się odnalazła dziekuję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:26, 27 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, fryz widziałam, kręcone uwielbiam Zdaje się to chwilowe prostowanie No i nie zapracuj się na tych rodzinnych spotkaniach za bardzo Buziam i macham.,

oj, Danusiu, a ja myślałam, że pochwalisz werbenki od ciebie, ciepłam nasiona i są...cudne roślinki
a wiesz, że to było po 20 czerwca?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:03, 27 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kochani moi przyjaciele, stale zaglądający odwiedzający i odwiedzający incognito, bez wpisów.

Jeszcze tak ciężko mi nie było, jak teraz, wracam późno, ciągle coś muszę załatwić, roboty moc, czasu mało. To niebywałe, żebym nie miała kiedy zdjęć swojego ogrodu zrobić Co gorsza, nawet ogrodu, który robię to nie mam zdjęć

Na szczęście jakiś fotograf profesjonalista a nawet babeczka się trafi i porobi mi zdjęcia artystyczne, ciekawa jestem efektu. W zimozielonym zaś będzie oprócz Mai - fotograf z Werandy.

Nie wiem co jest, ale muszę wreszcie coś w ogrodzie zrobić. Dobrze napisaliście, że rośnie sam, lubi mnie chyba, bo jakoś rośnie, ale chciałabym z nim pogadać, pobyć troszkę, coś poskubać, a tu ciemno się robi.

Wiesi nie ma póki co, na wyjeździe więc i pogadać nie ma z kim na ławce tak z rana przy kawie.

Trzymaj się Danusiu, myślę że ludziska lubiący Cię tak jak ja, zrozumieją że nie jesteś ze stali i może nastąpić zmęczenie materiału, być może, każdy zastanowi się kilka razy zanim zada bezsensowne pytanie i oczekuje nań odpowiedzi, a czasami nawet ponagla, LUDZISKA DANUSIA JEST TYLKO JEDNA szanujmy to.
Buziole
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 23:45, 26 sie 2013

Do góry
Trzeba uzdrowić glebę poprzez wprowadzenie materii organicznej plus ewentualnie piasek, ale moim zdaniem jak przekopiesz z kompostem, to się poprawi. Nie trzeba robić drenażu.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/295-jak-poprawic-zdrowotnosc-gleby-w-ogrodzie
Dzielżan ogrodowy (Helenium x hybridum) 23:37, 26 sie 2013

Do góry
Mam dodatkowo galerię zdjęć w artykule https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/305-dzielzany-gorace-barwy-jesieni
Anglia sierpień 2013 22:56, 26 sie 2013

Do góry
Dziękuję Tomeczku

Ogród Tosi 22:53, 26 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Powiem Ci, że choć zaprojektowałam Twój ogród Tosiu, to tutaj akurat chyba to co jest teraz będzie lepsze od mojego pomysła z cisami kolumnowymi, chyba żółtymi? Ja bym, zostawiła świerczki. Są śliczne i pasują.

Jak miło się ogląda jak to wszystko realizujesz, pięknie

Cieszę się, że Ci się spodobały. Te świerczki to taka odmiana lokalna, śląska, nazywają się Brynek.
Staramy się
Mini rabatka przy wejściu do domu 22:50, 26 sie 2013

Do góry
Cisa (iglak) przytnij w kulę, za dwa lata jej nie poznasz. Jałowca chyba zostaw, choc ja osobiście nie lubię jałowców. Pojedyncze roślinki drobne wykop. dosadź kilka sztuk tego samego np. żurawek. trzmieliny Emerald'n Gold i tnij poziomo, żeby wypełniła puste przestrzenie. Resztę wysyp korą lub kamyczkami. Kule z bukszpanu przytnij ładnie.
Ogród Tosi 22:49, 26 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie wierzę, już prawie koniec dosadzania Ale ładnie

Dziękuję za pochwały
Prawie to jeszcze rododendrony, ale to na wiosnę bo chcę mieć pewność, że będą takie jak mają być
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:33, 26 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zrealizujesz na wiosnę, albo kolejnego lata, jak będą w sprzedaży.

Zostawię sobie na deser - po maturze czekając na wyniki będę norać w ziemi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:29, 26 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Padam z wrażenia pod wpływem różowej jeżówki

Straszliwie mi tam konweniuje I chyba zostanie tu na stałe Ania jednak dobrze wiedziała co mi kupić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:19, 26 sie 2013

Do góry
Zrealizujesz na wiosnę, albo kolejnego lata, jak będą w sprzedaży.
Makowo na Kociewiu 22:18, 26 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj, trafiłam od Madżenki, bo nie umiała Ciebie znaleźć i pomogłam. Ślicznie jest i bujnie nadal.

Danusiu, jeszcze raz dziękuję za wszystko.
Byłam u Ciebie napisałam długi list i ...wywaliło mnie z sieci
Jestem u Ciebie codziennie i wiem, ze jesteś teraz zapracowana okrutnie
Zawsze sie zastanawiałam skąd bierzesz tą niesłychaną energię i siłę.
Kłaniam się nisko, a list wyślę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:10, 26 sie 2013

Do góry
Kolejny dynamit to dalia, mieni się jak złoto i diamenty
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:09, 26 sie 2013

Do góry
Padam z wrażenia pod wpływem różowej jeżówki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies