Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 06:44, 03 cze 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Najpiekniejsze miejsce zywoplotka

Czy u was te wiotkie lodyzki tez nie rosna prosto? ?????

Trochę się wyprostuje, bo przewodniki zwykle sa proste gdy sie trochę wzmocnią i zadomowią. Mozesz już ciać graby aby zywopłocik wyprostować

Naparstnice mi i w ogóle nie ruszyły po zimie rok temu (nigdy mi nie zakwitły) a na ostrózki sie obraziłam, bo zawsze mam jakeiś wiotkie, ktore deszcz łamie i wykrzywia a wnerwiaja mnie patyki do podtrzymywania ich.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 06:44, 03 cze 2016

Do góry
Sylwia - pstry tulipanowiec to się kupuje dla liści, dla kwiatów trzeba kupić zielone.

Iza Bela - tu bym Ci wstawiła wielkie serducho, ale emotikony nie wstawiają się.

Sebek - a tu bym wstawiła wielkiego lola.. widok w drugą stronę był pod słońce i wychodzi jasna (kolor przekłamany)

Aaa u Bogdzi Łukasz wrzucił fotki ze spotkania... wczoraj stojąc w korku na telefonie rzuciłam okiem.. tam na inną przerwę muszę zajrzeć.. a teraz kawa wypita, kanapki zjedzone.. lecimy pijąteczek.
Traw do koszenia... pierwszy nawóz w tym roku dostała.. trzeba będzie z kosiarką chwilę pobiegać.. ale trawnik jest tragiczny.

I jakieś chyba nie wrzucane.

I walka o życie.. powojnik walczy dzielnie.. jedyny powojnik z wielkokwiatowych co dobrze rośnie, ale glicynia go pożarła .. maczki samosiewki, ostrokrzew samosiewka.. i taka przepychanka.
Jeszcze raz miłego dnia.. przepychamy się też
Kiedyś będzie tu ogród 06:44, 03 cze 2016

Do góry
JoannA napisał(a)
Aniu, azalia o którą pytałaś to Tunis.
Pozdrawiam

Dziękuję Asiu, zapisałam.

roma2 napisał(a)
Pisklakowo, że hej! My byliśmy na działce od czwartku do niedzieli i niestety jak pootwieramy drzwi ptaki wlatują i tłuką się oszołomione. Zaczęliśmy zamykać drzwi (szklane, tarasowe) bo nam ich żal było. Nie wiem co jak zamieszkamy, bo nawet przez "kuchenne" boczne wlatują.
Wiesz Romciu u nas też był na początku kłopot jak wymieniliśmy okna. Teraz jest spokój. Może ptaki muszą się nauczyć, że to przeszkoda.

07_Rene napisał(a)
Aniu, co tam nowego? Fajne masz ptaszki na tarasie
Jak tam Twoja stipa gigantea, bo u mnie zakwitła i bardzo mi się podoba. Będę rozmnażać

Widziałam Renatko, śliczna jest. a jak się rozrośnie to dopiero pokaże.... Niestety moja nie kwitnie... jeszcze- mam nadzieję. U mnie wszystko dopiero w blokach startowych.

Pszczelarnia 06:42, 03 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Malinowe są u innym zakątku, ze skałami jak na CHFS , tyle tylko że one u nas są miejscowe:

I jeszcze raz śmietankowe łubiny dla Ciebie:

przecudne, od roku choruje na łubiny tylko miejsca brak... Ewa jak Twoje cynie?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 06:35, 03 cze 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Mam wrażenie, ze wszystkie Twoje rośliny są w przyśpieszonym stadium w porównaniu z moimi. Ostróżki jeszcze u mnie w pąkach. Twoja stipa taka dorodna. Moja malusieńka w porównaniu, ale za chwilę sama zobaczysz
Rabatka-jęzor bardzo mi się podoba

Ewa inaczej być nie mogło. Stipa w ilości ośmiu sztuk nie mogła wypaść blado. Podobnie jak jedyna rozplenica od Przemka. Starałam sie dbać o nie jak najlepiej. Jeszcze trochę muszę powalczyć o rozplenicę, by nic jej nie zerzarło. Wszystkie trawy sadziłam tego samego dnia. A ostróżki, cóż sama nie wiem jak się to stało
Ogród Małej Mi - sezon 2016 06:35, 03 cze 2016

Do góry
Ela, Madżen,. Justyna.. Fiordy są wielkie, dlatego nie boję się, że moje kaczki je zjedzą.. .. kaczki przylatują o zmroku codziennie, przedwczoraj nabierałam wodę z oczka do podlewania, a one srrrrrrrrrrruu nad moja głową i wodowanie.. Fruwają bardzo głośno, z daleka słychać że lecą, to nie sowy co latają bezszelestnie.. . zdążę się zawsze uchylić

Tu też łapałam rekina w donicy, przez sam środek rośliny się tarabanił.. grzbiecik widać.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 06:30, 03 cze 2016

Do góry
Macham na miły dzień.. pijątek, pijąteczek, pijątunio... i tak sobie wspominam Jotkę .. i to jej pijątek Fajnie żyć tak, że potem się wspomina z bananem na ryjoku...

Ryjok to już Ela Na ile ulubionych wątków nie weszłam już od kilku miesięcy..

Pada od wczoraj.. mam nadzieję, że piwonii nie połamało, ale sprawdzę po południu.. nie będę się stresować jeszcze i kwiatkami.. ..

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:15, 03 cze 2016
Do góry
magnolia napisał(a)

Magnolio twój ogród musisz pokazywać zdecydowanie częściej

a czy to sa bodziszki??? ...nie umiem z tego zdjęcia rozpoznać
tyle co kupiłam sobie Saint ola bo zamarzyłam sobie ze będą kiedyś wyglądać podobnie
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 00:45, 03 cze 2016

Do góry
Haniu, jakie to róże?

hanka_andrus napisał(a)
Moje róże

hanka_andrus napisał(a)

Doświadczalnia bylinowo-różana 00:45, 03 cze 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Po dłuższej przerwie wpadłam popodziwiać foty i rośliny.
A co to takiego, co z kocimiętką sobie rośnie?
Śliczne zdjęcia i ogród...kolorowy i pachnący
Eksperymentarium 00:28, 03 cze 2016

Do góry
Eksperymentarium 00:26, 03 cze 2016

Do góry
Filiżanki Queen of Sweden
Eksperymentarium 00:24, 03 cze 2016

Do góry
Gardinia się rozkręca
Eksperymentarium 00:23, 03 cze 2016

Do góry
Królowa zapachu Sharifa Asma
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 00:23, 03 cze 2016

Do góry
Miałam ułatwione zadanie piwonie posadzone przy siatce, jedna przy drugiej odstęp ze 20 cm. Z drugiej strony, czyli od ścieżki wzdłuż rabaty w odstępie 1 m od siatki zamontowane na stałe słupki. drewniane u mnie, z haczykami i przez te haczyki przewlekam grubszy sznurek do bielizny, raczej linkę plastikową. coś na wzór szlabanów ulicznych z łańcuszkami tylko , że sznurek napięty.
I to wszystko. Piwonie z liśćmi rosną sztywno, ale jak kwiat idzie w masę, przewiesza się przez linkę i dalej nie może się już posunąć, Gorzej jak jest obfite kwitnienie, to kwiat na kwiatku leży, ale nie na ziemi.

Mój jest ten kawałek ogrodu 00:11, 03 cze 2016

Do góry
Mam 3 kwiatki, które są wspomnieniem z dzieciństwa. Takie, które zawsze były. To łubiny, floksy i goździki brodate. Te trzecie właśnie zaczynają kwitnąć. Co roku się rozsiewają i wędrują z miejsca na miejsce.

Mój jest ten kawałek ogrodu 00:05, 03 cze 2016

Do góry

Mój jest ten kawałek ogrodu 23:59, 02 cze 2016

Do góry
Zaczynają bodziszki

Mój 4 arowy azyl... 23:57, 02 cze 2016

Do góry
I na dobranoc jedna z kilku pierwszych róż Flamenntanz

Mój 4 arowy azyl... 23:56, 02 cze 2016

Do góry
Bardzo je lubię za ten cytrynowy kolorek.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies