Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 25 lip 2015

Do góry
A teraz ostróżki i floksy

Wszystkiego po trochu 22:23, 25 lip 2015

Do góry
Jejku ja dopiero teraz doczytałam sie o tych rodkach przeadzonych , i szukałam gdzie one sa , hm a to takie duze krzaki juz są , czy one od dołu puszcza listki?

róze zjawiskowe goldenka wymiata , widoczki przecudne w ogródku , chyba musze docenic floksy nie mam ani jednego niestety a sa śliczne

mam budleje i Presidenta
Skąpana w słońcu 22:12, 25 lip 2015

Do góry
Dzisiaj

Floksy się rozkręcają

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:04, 25 lip 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Ooo to już wiem co zrobię z lawendą
wieszasz te koszyczki w szafie później? bardzo mi się to podoba

i floksy też cudne uwielbiam je, to kwiaty z dzieciństwa

Lawenda ułatwia zasypianie mam ją w każdej sypialni i szafach przeciwko molom
Do raju daleko - u Ewy 15:52, 25 lip 2015

Do góry
Floksy wielkie rosną. Dołóż szałwie i przetacznik plamami. Akurat krwawnica w tym miejscu co jest mi się podoba. Rozplenica może być inną ale wysokość taka aby Jeżówki z niej wystawały. Rozplenice u wszystkich zimują dobrze więc nie wiem co się z takimi stało, może wygniły. Buziaczki szczególnie dla Krzysia
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 15:10, 25 lip 2015

Do góry
Ooo to już wiem co zrobię z lawendą
wieszasz te koszyczki w szafie później? bardzo mi się to podoba

i floksy też cudne uwielbiam je, to kwiaty z dzieciństwa
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 15:03, 25 lip 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Krysiu wreszcie mi się udało sfotografować floksy białe i czerwone, chcesz?

Chce sa bardz ladne,dzisiaj kupilam bladoniebieski,zaraz pokaze u siebie to sie wymienimy
Moja bajka 11:38, 25 lip 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
zakwitają kolejne jeżówki . Chcę ich więcej i więcej

nie mogę się doczekać aż te floksy zakwitną na dobre

Kasiu, jaki busz!! a jeśli chcesz więcej jeżówek, to jak środki ci zaschną, zbierz je i syp na rabaty, siewek mnóstwo będzie, mocne i wielkie, takie kepy, pozdrawiam cieplutko
Pokażę nasz ogród 10:18, 25 lip 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
W tych wysokich trawach pięknie by wyglądały równie wysokie kosmosy

A żółta jest "the best"
(zasady są po to by je łamać)

Nie wiem czy dałyby radę, tam z tyłu zawilce japońskie , właśnie zaczynają kwitnąć, ale floksy i dzielżany trawy zagłuszyły. Będę je wysadzać.
Kosmosy kiedyś wysiałam i nie wzeszły, więc poszły na razie w odstawkę,choć bardzo mi się podobają, nawet te najzwyklejsze różowo.wrzosowe. Ale mówisz, że wysokie rosną?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 00:10, 25 lip 2015

Do góry
Moja pierwsza LimeLight , w tle floksy - zapach zabija Miłych snów, padam już z nóg, dziś znowu trzy godziny chwasty wyrywałam i kontrolowałam czy dżdżownice się nie obijają. Nie obijają się. Cztery taczki kompostu pojechało na rabaty, ale wczesnie musiałam trochę piachu wywalić, żeby zrobić miejsce na coś wartościowego dla roślin

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 21:35, 24 lip 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
w fajnym miejscu masz dzialke troche szkoda, ze daleko od domu.

Ubolewam nad tym Izabelo.
Do tej pory nawet nie kupowałam droższych roślin, bo zwyczajnie było mi szkoda pieniędzy. Niestety dłużej tak się nie da, mam za dużo zdobycznych bylin, między którym i wciąż trzeba pielić
Muszę jakoś przeorganizować działkę.
Szkoda mi wyrzucać roślin np. niskie floksy szydlaste, które pięknie kwitną na przełomie kwietnia i maja, ale później są nieciekawymi suchymi, niskimi "krzaczkami" - poduszkami
To stare zdjęcie. Później brzeg "miski" był osłonięty dużymi kamieniami.
Obecnie rozbieram skalniak- podobno już są nie modne
Co zrobić roślinami? ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:11, 24 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

ogladam juz po raz drugi fotki i nie wiem gdzie posadziłaś floksy?

powinnas zrobic zestaw fotek .. tu sa zakupki od szmita krwawnice tylko dostrzegłam kolor ma jednak super ...ale nie kupiłam ...nie wiem dlaczego

Pisałam, ze nye posadzilam floksow... Bo po dwóch dniach stania u mnie w doniczkach zauważyłam ze całe liście były zaatakowane przez mączniaka ... Wolałam nie ryzykować sadzenia chorych roślin pomiędzy różami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:55, 24 lip 2015
Do góry

ogladam juz po raz drugi fotki i nie wiem gdzie posadziłaś floksy?

powinnas zrobic zestaw fotek .. tu sa zakupki od szmita krwawnice tylko dostrzegłam kolor ma jednak super ...ale nie kupiłam ...nie wiem dlaczego
Ogródek Iwony 13:29, 24 lip 2015

Do góry
Przy okazji zrobiłam obchód ogrodu - pomęczę was fotkami
Przy wejściu - jesienią prostujemy linię rabat - nie mylić z rozbieraniem kostki

Bonica dalej kwitnie, New Dawn odpoczywa, a floksy zakwitły

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:36, 24 lip 2015

Do góry
Krysiu wreszcie mi się udało sfotografować floksy białe i czerwone, chcesz?

Moja bajka 22:26, 23 lip 2015

Do góry
zakwitają kolejne jeżówki . Chcę ich więcej i więcej

nie mogę się doczekać aż te floksy zakwitną na dobre
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:59, 23 lip 2015

Do góry
berolina napisał(a)

Stare zdjęcie ale dobrze widać taras, więc wstawiłam . Teraz jest busz i muszę wycinać. Pod brzozą która jest olbrzymia mam roślinki ciete w kulisty kształt. Zrobie fotke to pokażę co do zmiany . Wolałabym coś jednolitego i ładnego cały rok. Boje sie ze te floksy, jezówki itp. zrobią balagan...

kwiaty będą kwitły latem, a potem możesz je ściąć
proponowałam je dodać do jednakowych traw właśnie by był porządek
mogą być niskie turzyce, będą zimozielone
możesz samymi turzycami obsadzić, ale dla mnie będzie smutno
mus dodać kwiaty letnie i cebulowe

tam masz chyba kosodrzewiny pod brzozą?
wstaw aktualne zdjęcie
brzoza do wyautowania?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:54, 23 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
tu na narożniku posadziłabym w literkę L ekranik z cisów
dalej tam gdzie trawy: 3 sztuki traw (niewysokie by nie zaśłoniły widoku na mały ogródeczek), a pomiędzy nimi 2 kępy kwiatów, np jeżówek, floksów, lub innych, ale takich pionowych
brzoza płacząca ładna, podcięłabym końcówki a w nogi dała zielone kule: sosenki, buksy lub cisy
dalej nie wiem co, ale nie bardzo widać
brakuje mi kwiatów
tam są jakieś pojedyńcze Szmaragdy?
bluszczem cały płot można zasłonić
a to drzewko na pniu chyba już za gęsto
ale to tylko moje odczucia ze zdjęcia

Stare zdjęcie ale dobrze widać taras, więc wstawiłam . Teraz jest busz i muszę wycinać. Pod brzozą która jest olbrzymia mam roślinki ciete w kulisty kształt. Zrobie fotke to pokażę co do zmiany . Wolałabym coś jednolitego i ładnego cały rok. Boje sie ze te floksy, jezówki itp. zrobią balagan...
Dwa ogrody 14:28, 23 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Vivo, rutewka rzeczywiście potrzebowała czasu, aby rozrosnąć się i zakwitnąć, natomiast różowa zakwitła małym kwiatkiem, a i wielkością nie zachwyca.
Dzielżany pewnie już zaczynają kwitnąć u Ciebie, dalie widziałam, aminki po dzisiejszej nawałnicy jutro do podwiązania wszystkie,
floksy od dołu u mnie też albo podsychały, albo łapały grzyba, więc od razu oberwałam zainfekowane liście, teraz o dziwo się trzymają. Współczuję kiepskiej ziemi do wysiewów, bo szkoda taakich nasion Bordowy arcydzięgiel jakoś się trzyma, ale ruszył dopiero po przesadzeniu. U mnie z kolei przetaczniki i zwykłe, i Christa chorowały, może to skutek ubiegłorocznego ostrego przesadzania w zwykłą glinę. Muszę wszystko wysypać kompostem, już część czeka zworkowana do przewiezienia.
Jednakże cała reszta u Ciebie i tak zachwyca, co widać na poprzednim zdjęciu
Zakwitła, chwilowy zanik pamięci i nie podam nazwy

i migawki

Nie ważne że bez nazwy, ważne że cudna ta różowa roslinka...i taka delkatna jak mgiełka....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:39, 23 lip 2015

Do góry
Mateusz mszyce owszem uszkadzają rośliny i osłabiają nowe pędy, gdyby je zostawić rośliny dobrze by nie wyglądały, ja usuwałem ręcznie. No, a to że ślimaki nie szkodzą roślinom to większej bzdury nie słyszałem owszem szkodzić nie szkodzą bo jak zjedzą to już nie ma czemu szkodzić. Co roku wiele osób gdyby nie truło ślimaków mieli by po wielu roślinach, chyba żeby zatrudniły osoby do zbierania tego paskudztwa. Ja sam w tym roku wyzbierał kilkaset ślimaków i nie chce wiedzieć jakie miałbym straty gdybym to zostawił

Agnieszko spróbuj wyciąć jesienią wszystko i spalić może to w przyszłym roku pomorze. Na razie na floksy nie narzekam, ale trzeb się im przyglądać.

Alka w ogóle nie ograniczane uszkodzą rośliny. Jak gnojówka nie pomorze to przynajmniej naturalnie zasilisz rośliny

Ewo Jadwiszko to jeżówka Solar Flare, ta ze zdjęć sadzona była w zeszłym roku, na zdjęciach tego nie widać, ale tworzyła gęste nie za wysokie kępy sztywnych pędów. Zmienna kolorystycznie w trakcie kwitnienia

Ilono dlatego wykorzystuje ile mogę możliwość podziwiania, to sama przyjemność i na dodatek bardzo ładnie zestawione wszystko ze sobą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies