Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 16:09, 09 sie 2015

malgorzata_s... 17:21, 10 sie 2015

Danusiu Cudne kwiaty U mnie floksy nawet wysychają. Po trawniku też tylko wspomnienie.Niestety o deszczu nawet wzmianki w prognozach nie ma.Cynie dają radę u mnie też kwitną bez przerwy. W przyszłym roku stawiam na nie Buziaki
Kindzia 19:02, 10 sie 2015

Jak pięknie kolorowo! I widzę, że też się gimnastykujesz z robieniem zdjęć...żeby innego koloru trawy widać nie było...jak my wszyscy na południu
Bea 08:18, 11 sie 2015

Ale mi się podoba.

Pozdrawiam
danuta_szwajcer 08:58, 11 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu Cudne kwiaty U mnie floksy nawet wysychają. Po trawniku też tylko wspomnienie.Niestety o deszczu nawet wzmianki w prognozach nie ma.Cynie dają radę u mnie też kwitną bez przerwy. W przyszłym roku stawiam na nie Buziaki

U mnie floksy codziennie są wyższe Jedynie szybciej przkwitną ale dobrze znosza ten upał. Najgorzej jest z hortensjami ogrodowymi tymi co w półcieniu i przez powalone drzewo teraz w sloncu. Dużo cierpi roślin np.tawuły suche, wiciokrzewy, tulipanowiec w większości ma żółte liscie a o trawie to już ani nie mów bo nie zdążyła biedna odrosnąć po powalonych drzewach to teraz już miejscami totalnie wypalona ale trawa szybko odrasta. Pozdrawiam i deszczu i ochłody życze
danuta_szwajcer 09:03, 11 sie 2015

Kindzia napisał(a)
Jak pięknie kolorowo! I widzę, że też się gimnastykujesz z robieniem zdjęć...żeby innego koloru trawy widać nie było...jak my wszyscy na południu

Kasiu trawą to już się najmniej przejmuję bo szybko odrasta a i jesien idzie ale krzewami, drzewami i niektórymi hortensjami ogrodowymi bo jak tak dłużej będzie to będą duże straty. Tez tak jak Irenka zmieniam powoli już nasadzeia bo szkoda tej pracy, kasy i nerwów. Szkoda mi tez wrzosów bo miałam takie piękne moje wrzosowisko i pomimo, że słonce do południa to parę z nich wypaliło ale konkretne wszystkie tej samej odmiany bo reszta obok i ma się dobrze. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 09:05, 11 sie 2015

Bea napisał(a)
Ale mi się podoba.

Pozdrawiam

a u Was chyba wczoraj był deszcz? Bo u nas dalej susza........
Kasya 09:06, 11 sie 2015

u mnie tez susza, masakryczna, podlewam codziennie
Milka 15:37, 14 sie 2015

danuta_szwajcer napisał(a)

U mnie floksy codziennie są wyższe Jedynie szybciej przkwitną ale dobrze znosza ten upał. Najgorzej jest z hortensjami ogrodowymi tymi co w półcieniu i przez powalone drzewo teraz w sloncu. Dużo cierpi roślin np.tawuły suche, wiciokrzewy, tulipanowiec w większości ma żółte liscie a o trawie to już ani nie mów bo nie zdążyła biedna odrosnąć po powalonych drzewach to teraz już miejscami totalnie wypalona ale trawa szybko odrasta. Pozdrawiam i deszczu i ochłody życze

I u mnie susza, a tulipanowiec i trawa złote, mimo to jakieś kolory się przebijają, jak u ciebie Danusiu, deszczu nam życzę
Mira104 15:56, 14 sie 2015

Bardzo ładnie i te białe róże Co to za róża Danusia?
Ja kupiłam w tym roku w Lidlu 3 białe róże szczepione na pniu i okazała się że tylko 1 była "żywa" i jest koloru łososiowego. U mnie susza okropna, w ogóle w tym roku Rybnik jest pechowy, bo albo grad, albo huragan, a teraz susza. Oj rośliny nie mają łatwo. Na jesień muszę dosadzić iglaki, bo po prosu uschły nie wytrzymały upału pomimo iż podlewałam, roślinki młode też ledwo zipią tym bardziej że jestem na etapie zakładania ogrodu i na razie u mnie pustki, a podwórko mogę porównać do gorącej patelni.
Pozdrawiam