Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:46, 06 lis 2012

Do góry
Zmykam do pracy trzeba na działkę zapracować i kredyt hipoteczny
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:45, 06 lis 2012

Do góry
aga_k napisał(a)
masz plan na to co będzie za 10 lat ???

Warto mieć marzenia od dzieciństwa lubie sobie wyobrażac czasami nierealne rzeczy a potem okazuje się, że dążę do ich spełnienia. Na jakimś szkoleniu z 20 lat temu powiedziano mi, że trzeba sobie cele na rok, 5, 10 i więcej lat wyznaczać. Wówczas podświadomie do nich dążymy.....
Więc chociaż teraz to dla mnie jest nierealne, na emeryturze chcę mieć piękny nowoczesny (przeszkolny) ale mniejszy dom na wzgórzu, nad stawem pod lasem fajne marzenia , prawada???i kiedyś się spełnią Za 10 lat kupię działkę a za 15 lat się przeprowadzę
Zielona odskocznia 06:41, 06 lis 2012

Do góry
Agatko piękne masz te klony. Liście jesienią na trawniku mnie zawsze urzekają, troszkę niech sobie poleżą, bo wówczas dostrzegamy zmieniające się pory roku
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 06:38, 06 lis 2012

Do góry
Widzę, że właścicielka swój wątek też zaniedbuje
Ogród w lesie 06:37, 06 lis 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Uśmiechy ogrodnika będę rozdawać chętnym. Proszę zawiązać komitet kolejkowy.
Wieczorowa pora to wg mnie właśnie 22. Ja też około tej godz. mam chwilkę. Czyli wszystko mamy ustalone.
Anula biała altana może być nie teges? Może tylko ją tak lekutko rozbielić woskiem?
Masz jakiś pomysł?

Irenka, poczytałam już, dzięki. Ten olej z orzechów włoskich też wygląda smakowicie. Popijasz je tak łyżeczką, czy w sałatkach?

Madżenka oczywiście, że pifko...Żubr...rano kawka wieczorem żubr...nie ogląda się reklam, co?
Czasem w proteście przeciwko nudzie w tv warto oglądać tylko reklamy.

Ja oglądam, to spaczenie zawodowe ale innym dziewczynom się z wódeczką skojarzyło
Moje Takie Tam w Ogródku 06:35, 06 lis 2012

Do góry
A co tu tak cichutko???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:35, 06 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Marzeno, jak będziesz się budować na wzgórzu, zwróć uwagę na wiatry. Są dokuczliwe.

Ja już teraz mam wiatry mimo, że w dołku Wiem to jedyna wada takiego rozwiązania. Dom będzie na górce, ogród w dole
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:34, 06 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu nie bądź taka skromna, bardzo ładnie wygląda ja nie potrafię być konsekwentna w nasadzeniach, no może gdybym założyła nowy ogród? w tym trzeba by było za dużo zmian robić

Przychylam się do opini Aniu Ogród piekny i trzeba go bardziej nam pokazywać !!! A na warzywnik kiedyś znajdziesz miejce Chłopcy wyrosną z placu zabwa szybciej niż się obejrzysz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:30, 06 lis 2012

Do góry
Sebek obijasz się. Wątek przysypia jesienia troszkę fotek poprosimy nie możesz ciągle myśleć o egzaminie!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:24, 06 lis 2012

Do góry
wieloch napisał(a)
hmm, muszę ty częściej zaglądać...
pozdrawiam, również w imieniu Małej Ogrodniczki

A gdzie Aga???
Najbardziej podoba mi się podpis "osobisty ogrodnik Wieloszki" Marcin???
Pszczelarnia 06:21, 06 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Madżeno, ja wiem, że każdy myśli, że warto ten widok zasłonić. Ale ..... ten widok mi nie przeszkadza. Bo jest zwartą ładną bryłą (choć zaniedbaną), znacznie gorzej odbieram takie .....dolniki (szopki, wanny, złomik, folie niebieskie oraz żółte i skład "wszystko się może przydać"). I jeszcze wyznane, świerki dają taki klimat w ogrodzie ......... Ja już mam świerki i nie chcę więcej. A to od południa, rzucą się cieniem na rabatę bylinową. Ja miałam tam świerki, małe co prawda, ale je wysadziłam.

O widzisz popieram bo ja właśnie miałam rzucić komentarz ,że co ty tu chcesz Pszczółko przerabiać mnie nawet te dwa budynki pasują

Mi brakuje zwartego tała wprowadzającego lad. Ale niekoniecznie jestm znawcą ogrodów angielskich. Ja bym pojechała żywopłotami różnych rozmiarów po calym ogrodzie aby wprowadzic pewne ryzy, a nad żywopłocikami na brzegach rabat (np z porzeczki alpejskiej, z liaka palibin meyera lub wajgeli, niekoniecznie bukszpana) różnorodne kwiecie.
Na pewno wszelkie szopy, wanny itp. wymagają wysłonięcia , w przeciwnym razie będzie cię zawsze skręcać od jesieni do do wiosny ....
Po opadniciu liści ja widze tylko te zabudowania po przeciwnej stronie, dlatego pomyśl o jakiejś zwartej bryle żywopłotu, nasadzeń, ktora przyciągać będzie wzrok przez 7 miesięcy w roku. Ale ty tu rządzisz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:51, 05 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gabi poszukaj linka, bo nie wolno obcych zdjęć wklejać , tylko link

czujne oko Szefowej
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:51, 05 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Też nad taka roletą nad tarasem się zastanawiałam...tylko wersja uboższa.. czyt. tańsza

Mam taras od północy .. i tak po południu nie da się na nim siedzieć.. a jak pada deszcz to już wcale..
Jakbym teraz budowała dom, to duża część tarasu musiałby być zadaszona...

Aniu bo człowiek z czasem mądrzejszy Ja swojego domu co prawdy nie budowałam tylko kupiłam ( musiałam szybko dokonać wyboru albo duuuże mieszkanie albo pierwszy lepszy dom ) to kolejny dom będę budowała i mam nadzieję że będę mądrzejsza o doświadczenia. Marzy mi się nowoczesny z ogromnymi przeszkleniami, ech marzenia... ale jakie życie bez nich byłoby ubogie

Aniu masz racje, mój pierwszy dom był dokladnie tak samo kupowany jak Twój , drugi zdecydowanie bardziej przemyślany a wizję trzeciego już mam, za 10 lat zacznę ją realizować
Przede wszystkim działka będzie na wzgorzu .... Widok na dolinę cały przeszklony z wieeeeelkim tarasem ....... Oj już widzę to w moich myślach
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:47, 05 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Też nad taka roletą nad tarasem się zastanawiałam...tylko wersja uboższa.. czyt. tańsza

Mam taras od północy .. i tak po południu nie da się na nim siedziec.. a jak pada deszcz to już wcale..
Jakbym teraz budowała dom, to duża część tarasu musiałby być zadaszona...

Aniu a ja bym się na zadaszony taras nie zdecydowala, nie zniosłabym jakigokolwiek zacienienia okien zima....
Ja wiosną będę na pewno robiła tani wariant tej pergoli. Ja już tak mam, że jak nie zorbię za zdecydowanie niższą cenę niż pierwotna oferta to wolę w ogóle nie robić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:45, 05 lis 2012

Do góry
Leida napisał(a)
Pomysł na zadaszenie świetny i pasuje do Twego domu.

A ja czekam kiedy zabraknie Ci miejsca na rośliny. I co Ty wtedy Marzenka będziesz robiła? Mus dokupić to pole obok. Bo Twój ogród wygląda na znacznie starszy niż 2 lata. I to jest komplement jakbyś nie wiedziała.
Też jestem fanką Twojego ogrodu, chociaż trochę czasu mi zajęło zanim nadrobiłam ( i to nie do końca) zaległości z tego co się u Ciebie dzieje.

Może M wygra w kumulacji to dokupię pole
Fajnie, że zagladasz.
Co do ogrodu, to chyba mam żyzną i wilgotną glebę, bo rzeczywiście wszystko rośnie jak na drożdżach w tym roku. A co do nadwyżek to po to są spotkania ogrodowiskowe aby się nimi dzielić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:42, 05 lis 2012

Do góry
Gabi napisał(a)
Oj tak, mam tę pergolę zapisaną w katalogu z inspiracjami. Cenę sprawdzałam - była raczej kosmiczna. Poczekam z niecierpliwością na Twoją pergolę, a potem... ew. odgapię
Mam jeszcze takie cóś (pozwalam sobie wkleić):

(via motiqonline.com)

Gabi podeślij mi proszę na maila
Cena tych pergoli jest masakryczna. Datego jakis stolarz złota rączka dostanie wiosną zlecenie za promil wartosci pergoli. Markize zamówię lub sama uszyję. ZObaczymy jaka będzie cena .....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:40, 05 lis 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

przeczytałam o planowanej pergoli przy kuchni, masz już jakiś pomysł jak będzie wyglądać?
pozdrawiam

Kasik mam ale nie pamiętam źródła ... Produkt firmy corradi. U mnie planuję mniejszy spadek i oczywiście belki malowane na szaro. Takie same sobie kupię na obrzeża warzywnika
Aha i koniecznie taka roletka nad głową

Jaka cudna pergotenda. Moje marzenie.
Marzenka, witam się i pozdrawiam. I podziwiam plany na przyszłość. Warzywnikowi będę kibicować serdecznie.

Witaj Aguś , u ciebie było cichutko, zaraz cię odwiedzę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:39, 05 lis 2012

Do góry
Slawko napisał(a)

O takiej pergoli przy tarasie mówił mój M, bo u mnie strasznie upalnie na tarasie... posiedzieć się nie da... jest jedno małe ale mój dom jest taki 'wsiowy' i musiałabym chyba zrobić wizualizację czy ta pergola nie będzie wyglądała jak kwiatek przy kożuchu

Nowoczesna architektura czy akcesoria mają w sobie taki coś, że pasuje do wszystkiego...nawet do "wsiowych" domków

Dobry komentarz!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:39, 05 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
O takiej pergoli przy tarasie mówił mój M, bo u mnie strasznie upalnie na tarasie... posiedzieć się nie da... jest jedno małe ale mój dom jest taki 'wsiowy' i musiałabym chyba zrobić wizualizację czy ta pergola nie będzie wyglądała jak kwiatek przy kożuchu

Będzie pasować, tylko drewno idealnie musi pasować do stolarki a roletę możesz zrobić pod kolor elewacji.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:38, 05 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wysłałam info w sprawie nart na PW.
Szkieletu nie ma, ta nagość przyrody wokół - wydawałoby się - sprzyja rozmyślaniom bylinowym ale .... . Wołał warzywnik i sad i kupa obornika oraz liści. I tak wszystko inne zeszło na dalszy plan.

Strasznie się cieszę, że Twój M. będzie miał swój warzywnik obrzeżony szarymi dechami - fantastycznie!

Warzywnik musi być a ja jak Meryll Streep kupię sobie kapelusz kowbojski

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies