przeczytałam o planowanej pergoli przy kuchni, masz już jakiś pomysł jak będzie wyglądać?
pozdrawiam
Kasik mam ale nie pamiętam źródła ... Produkt firmy corradi. U mnie planuję mniejszy spadek i oczywiście belki malowane na szaro. Takie same sobie kupię na obrzeża warzywnika
Aha i koniecznie taka roletka nad głową
Jaka cudna pergotenda. Moje marzenie.
Marzenka, witam się i pozdrawiam. I podziwiam plany na przyszłość. Warzywnikowi będę kibicować serdecznie.
Witaj Aguś , u ciebie było cichutko, zaraz cię odwiedzę
Oj tak, mam tę pergolę zapisaną w katalogu z inspiracjami. Cenę sprawdzałam - była raczej kosmiczna. Poczekam z niecierpliwością na Twoją pergolę, a potem... ew. odgapię
Mam jeszcze takie cóś (pozwalam sobie wkleić):
(via motiqonline.com)
Gabi podeślij mi proszę na maila
Cena tych pergoli jest masakryczna. Datego jakis stolarz złota rączka dostanie wiosną zlecenie za promil wartosci pergoli. Markize zamówię lub sama uszyję. ZObaczymy jaka będzie cena .....
Pomysł na zadaszenie świetny i pasuje do Twego domu.
A ja czekam kiedy zabraknie Ci miejsca na rośliny. I co Ty wtedy Marzenka będziesz robiła? Mus dokupić to pole obok. Bo Twój ogród wygląda na znacznie starszy niż 2 lata. I to jest komplement jakbyś nie wiedziała.
Też jestem fanką Twojego ogrodu, chociaż trochę czasu mi zajęło zanim nadrobiłam ( i to nie do końca) zaległości z tego co się u Ciebie dzieje.
Może M wygra w kumulacji to dokupię pole
Fajnie, że zagladasz.
Co do ogrodu, to chyba mam żyzną i wilgotną glebę, bo rzeczywiście wszystko rośnie jak na drożdżach w tym roku. A co do nadwyżek to po to są spotkania ogrodowiskowe aby się nimi dzielić
Też nad taka roletą nad tarasem się zastanawiałam...tylko wersja uboższa.. czyt. tańsza
Mam taras od północy .. i tak po południu nie da się na nim siedziec.. a jak pada deszcz to już wcale..
Jakbym teraz budowała dom, to duża część tarasu musiałby być zadaszona...
Aniu a ja bym się na zadaszony taras nie zdecydowala, nie zniosłabym jakigokolwiek zacienienia okien zima....
Ja wiosną będę na pewno robiła tani wariant tej pergoli. Ja już tak mam, że jak nie zorbię za zdecydowanie niższą cenę niż pierwotna oferta to wolę w ogóle nie robić
Też nad taka roletą nad tarasem się zastanawiałam...tylko wersja uboższa.. czyt. tańsza
Mam taras od północy .. i tak po południu nie da się na nim siedzieć.. a jak pada deszcz to już wcale..
Jakbym teraz budowała dom, to duża część tarasu musiałby być zadaszona...
Aniu bo człowiek z czasem mądrzejszy Ja swojego domu co prawdy nie budowałam tylko kupiłam ( musiałam szybko dokonać wyboru albo duuuże mieszkanie albo pierwszy lepszy dom ) to kolejny dom będę budowała i mam nadzieję że będę mądrzejsza o doświadczenia. Marzy mi się nowoczesny z ogromnymi przeszkleniami, ech marzenia... ale jakie życie bez nich byłoby ubogie
Aniu masz racje, mój pierwszy dom był dokladnie tak samo kupowany jak Twój , drugi zdecydowanie bardziej przemyślany a wizję trzeciego już mam, za 10 lat zacznę ją realizować
Przede wszystkim działka będzie na wzgorzu .... Widok na dolinę cały przeszklony z wieeeeelkim tarasem ....... Oj już widzę to w moich myślach