Dla mnie to nie Dovastoniana. Co prawda mam Dovastoniana Aurea, która wygląda tak:
ale zgodnie z dostępnymi opisami gałązki są w poziomie a końcówki ma rzeczywiście przewieszające się (na zdjęciu może i nie widać bo kilka dni temu cisy miały postrzyżyny, chcę je prowadzić w stożki) i wyraźny pęd główny/w drugim dwa pędy główne.
Rote The Fairy - urocza
ta brzózka była cała we mszycach. Pryskałam środkami naturalnymi i nic. Raz psiknęłam chemią i spokó. Absolutnie nie stawiam środków naturalnych nad chemicznymi, ale czasem te drugie są bardziej skuteczne.
Czas na przegląd chorych iglaków
Szmaragd, który jest już najwyraźniej "po"
I taki, którego już pewnie powinnam wyrzucić, chociaż zastanawiam się jeszcze nad tym, bo te gałązki są miękkie
Przepięknie Ci wyszła ta rabata, taka elegancka, super się prezentuje ja coś ręki do cięcia nie mam, mam jednego stożka bukszpanowego i obawiam,że jeszcze trochę i przestanie być stożkiem
Pies mojej siostry. Dodam, że sama zajmuje się jej pielęgnacją z cięciem włącznie. Znawcą nie jestem, ale śmiem twierdzić, że cięcie topiarów to przy tym pikuś .
Dzięki za opinie. Używał będę ja i wspólnicy może i kadra kierownicza też. Trawa sztuczna chciałbym taką mega kupić jakościowo super jest. Donice chyba białe drewniane się pojawią a w nich te trawy typu stipa itp. Drzewko też o jakimś pomyślę. Generalnie ma być bezobsługowy i nikt nie będzie podlewał roślin tobi wytrzymałe muszą być. Oczywiście jakiś zestaw ogrodowych mebelków będzie. W przyszłym tygodniu zabieram się za prace. Co do kształtu " rabat" zaproponuj może jak by to zrobić?