Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

paulina_ns 14:17, 20 cze 2016

Ania widzę,że Ty the fairy jakąś większą masz, u mnie 3 krzaczki, ale takie przedszkolankowe
Gruszka_na_w... 17:45, 20 cze 2016

AnnaCh napisał(a)

The Fairy dla Hani
[/img]

Dla wyjaśnienia: mam 6 tych róż

To pierwsze zdjęcie mi wystarczy. Myślałam, że to jakaś inna róża, bo kwiat wydawał mi się za duży. Chyba robiłaś zdjęcie w powiększeniu .
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:47, 20 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Ładna ta Fairy chyba ładniejsza od Boniki.

Bonica jest zdecydowanie bardziej klasyczna I ma w kwiatuszku stopniowanie odcieni różu. Jest bardziej widoczna na rabacie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 19:11, 20 cze 2016

Ale masz już ładne te różyczki, moje może w przyszłym roku w połowie im dorównają Piękne
Pluszakowa 20:00, 20 cze 2016

Śliczne róże ja liliowce lubię, szczególnie że cały czas można im łebki obrywać a ja mam chyba nerwice natręctw.
AnnaCh 11:58, 21 cze 2016

Aniu, tak TF z biedry Ładnie rosną i tanie były, chyba 7 zł krzaczek

Marta, Jola, żurawek tyle odmian, że ciężko stwierdzić po zdjęciu. Moja jest ogromniasta, mają po 60, 70 cm średnicy Ja moje tez rozmnażam, mam trzy odmiany i całkiem sporo krzaczkó,a kupiłam tylko po jednym z każdego.

Elisko, zapraszam na wyżerkę truskawkową

Mirella, dokładnie masz rację, róże na żywo wyglądają o wiele lepiej
Ja nie mam lawendy przy różach, jeszcze nie Na razie mam stipę i dosadzę szałwię

Beata, to bardzo miłe co piszesz, ale i prawdziwe. Mam już taką naturę, że nie lubię marudzić, choć czasem i mnie dopada. Cieszę się z każdego kwiatka i nie mam parcia, że muszę szybko wszysko urządzić, powoli, sama też zrobię. Zdjęcia z przedogródka porónawcze wstawię jesienią, to dopiero będzie porównanie

Kamila, myślę, że ta rabata będzie dobrze wyglądac dopiero za rok. Mam nadzieje wtedy, że zakwitną jeżówki, gracki nabiora masy. Zastanawiam się jeszcze czy dawać tam werbenę? Mam tez krwiściąg, ale tylko dwie sadzonki.

Bogdziu, jak dla mnie obie piękne, ale chciała The Fairy, bo okrywowa

Paulinka, żeby nie zapeszyć, ładnie rosną

Haniu, ja ma trzy W zbliżeniu, w tym sensie, że telefon trzymałam przy samym kwiatku

Agata, dostały morze kompostu, to liczyłam na to, że się odwdzięczą

Magda, to musisz surfinie mieć w donicach, będziesz miała co obrywać
AgataP 09:44, 22 cze 2016

Aniu ja też stawiam na kompost, ale byliny dostały też florowit dla kwitnących, muszę jeszcze raz podlać, dzięki temu że kupiłam sobie dozownik do nawozu nie jest to upierdliwe przy takiej wielkości rabat
Nikita 10:25, 22 cze 2016

Aniu naprawdę piękną ta The Fairy...może jeszcze nie królowa różana ale na pewno księżniczka. A i zestawienie lawendowo - różane jest super!
kamila66 13:34, 22 cze 2016

Werbena bardzo mi się podoba w zestawieniu z innymi roślinami, nic nie szkodzi na przeszkodzie aby je tam posadzić jeśli efekt będzie niezadowalający usuniesz.
Pluszakowa 13:45, 22 cze 2016

A nawet w tym roku doceniam piękno białych surfinii i chyba w przyszłym roku się na nie skuszę. Ale mania obrywania jest straszna bardzo mnie to relaksuje