Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Bylinowa łąka 23:38, 27 sty 2022

Do góry
Gosiu fragment pięknie napisany.
Gosiu choroba cię wzięła to kuruj się.
U nas widać, że ludzie siedzą w domach pustawo jest. Byłam dzisiaj na bazarku gdzie zawsze w czwartek gwarno to parę osób na krzyż.
Robi się tak jak w 2020 roku tylko kolejki za testa są spore.

Wiosna już bliżej niż dalej więc cieszmy się.
U nas okropna pogoda od kilku d na i deszcz na zmianę ze śniegiem, szaro i buro.

Pozdrawiam
W ogródku Martki 23:23, 27 sty 2022

Do góry
U nas leje albo mokry śnieg pada od kilku dni.
Martka ślady wiosny już są, ale u mnie wydziobane lub zjedzone przez nornice.
Jeszcze będzie zimą zobaczysz w lutym u nas taki klimat że luty jest zimny.

Dzisiaj oglądałam fotki a to z okazji tej bo Danusia ogłosiła konkurs z trawiasty i przeglądałam co ewentualnie mogłabym pokazać. W 2018 roku 17 marca chodziliśmy w Konstancinie po parku to śniegu było od groma był mróz i zimny wiatr. A 9 kwietnia w tym samym roku miałam już zrobiona wertykulację i kaczeńce kwitły. Była to wiosna która długo się nie powtórzy nie było już później mrozu. Lato przepiękne.

W zeszłym roku luty był zimny i śnieżny.
Igliwie jeszcze trzeba trzymać na rabatach.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:12, 27 sty 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Elu, piękna biżuteria i ciekawy pomysł, aby zamówić aż trzy ważki Będą blisko siebie czy w różnych miejscach?

Martka witam

Tak sobie pomyślałam aby je wsadzić do oczka w donice.
U mnie w lecie sporo fruwa nad oczkiem czerwone i niebieskie będą miały gdzie siadać.
Zresztą jeszcze zobaczę. Paw będzie gdzieś w trawach.

Tak się zastanawiam aby zurawia nie zamówić taka ładny jest. Czaple,bociana też bym miała gdzie posadowic
Ptasi gaj 23:03, 27 sty 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Bardzo ładne ozdoby. I ciemierniki kwitnące wcześniej też.
Ja w tamtym roku takie miałam na balkonie, ale bliżej wiosny opanowała je mszyca i potem już były byle jakie. Ścięłam do zera i posadziłam na działce. Ciekawe czy zakwitną w tym roku. Tak że obserwuj swoje, żeby się im coś nie przypałętało. Ja wcześniej myślałam, że ciemierników nic się nie ima.

Gosiu jest tyle robactwa teraz, że wszędzie mogą się usadowić.
Wyobraź na tych moich klonach błotnych wąskich na jednym zaległy się też jakieś robaki podobne do mszyc i nie mogę tego wytępić. Mrówki latają mają radoche bo spadzi dużo.
Wiosna muszę opryskać Promanalem aby się larwy zadusily. Teraz to właściwie wszystko zaatakowane..nigdy nie miałam ślimaków gołych w zeszłym roku zzarly mi hosty.
Mazurskie klimaty Małgorzaty 22:42, 27 sty 2022

Do góry
U mnie dużo w jadłospisie klusek śląskich podobnie okraszonych
Tylko tyłek po tym rośnie

Wpisz Małgosiu w necie Zawieszania.
Ptasi gaj 22:38, 27 sty 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Elżbieto ten paw jest w dwóch kolorach?, czy zdjęcie troszkę przekłamuje.
U mnie też dzisiaj był kurier-zaraz wstawię foty co dostałam-też mi się podoba to co zamówiłam będę ponawiać zamówienie.
Daj na prv. gdzie zamawiałaś.

Małgosiu cała biżuteria jest w kolorze ważki srebrzysta, brąz to cień pada.
Zmienia powoli kolor pod wpływem naturalnego procesu korozji.
Konkurs 4 pory roku z trawami ozdobnymi 19:16, 27 sty 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Oj Wiola idziesz na rekord postów.
Ja to muszę pogrzebać od 2013 roku.

Miałabym więcej,ale a to zdjęcia w pionie a to brakuje mi zdjęć zimy
Ja grzebałam w zdjęciach z poprzednich lat,ale tyle co zmian u mnie było,to pozostały zdjęcia aktualne z zeszłego roku

Szukaj Elu zdjęć i wrzucaj
Konkurs 4 pory roku z trawami ozdobnymi 18:04, 27 sty 2022

Do góry
Oj Wiola idziesz na rekord postów.
Ja to muszę pogrzebać od 2013 roku.
Ptasi gaj 17:50, 27 sty 2022

Do góry
Otrzymałam dzisiaj paczkę z zamówienia biżuteria ogrodowa. 3 ważki i paw.
Takie ładne, że chyba jeszcze zamówię.

Ogród Cioci cz. 3 20:33, 26 sty 2022

Do góry
Witam Małgosiu

Masz pięknie udekorowane pomieszczenia na święta. Ja nie mam takich zdolności.
Wczoraj zdejmowałam wszystkie dekoracje i teraz lysovw domu.
Masz śnieg za oknem. Bo u nas paskudna pogoda leje cały dzień.

Pozdrawiam i życzę zdrowia

Mam śniegu sporo chociaż na przemian pada śnieg i deszcz.

Po usunięciu dekoracji świątecznych zawsze jest troszkę łyso. Pozdrawiam Elu
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:20, 26 sty 2022

Do góry

Witam Sylwia

Pięknie wszystko kwitnie. Zadziwiła mnie Dąbrówka która tak gęsto kwitnie.
Czy ty ją podsypujesz jakimś nawozem?

Remont to zawsze przeżycie. Też będziemy zmieniać meble kuchenne w Wawie 25 lat ale zabieramy się jak kot do jeża. Bo podłogę trzeba w kuchni zmienić i na ścianie zbić płytki brbr. Co rok od 3 lat coś przeszkodzi. Teraz znowu Omikron.

Piękne są te ciemierniki bordowe.
U nas beznadziejna pogoda dzisiaj cały dzień leje jutro znowu zapowiadają jest ciepło, ale co z tego. Nie chcę się nic robić doła mam.

Pozdrawiam byle do wiosny

Elu te rabaty w donicach z bali dostają tylko wiosną obornik granulowany w małej ilości i po garstce Yara mila complex, tyle potem w sezonie już nic z nimi nie robię, ale zostawiam też na nich liście, które spadną z jabłoni, te są szybko uprzątane wiosną przez dżdżownice
U nas też dzisiaj padało, białe prawie spłynęło w większości, a jutro ma być wichura.
Ogród Cioci cz. 3 20:12, 26 sty 2022

Do góry
Witam Małgosiu

Masz pięknie udekorowane pomieszczenia na święta. Ja nie mam takich zdolności.
Wczoraj zdejmowałam wszystkie dekoracje i teraz lysovw domu.
Masz śnieg za oknem. Bo u nas paskudna pogoda leje cały dzień.

Pozdrawiam i życzę zdrowia
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:05, 26 sty 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
i z drugiej strony

Witam Sylwia

Pięknie wszystko kwitnie. Zadziwiła mnie Dąbrówka która tak gęsto kwitnie.
Czy ty ją podsypujesz jakimś nawozem?

Remont to zawsze przeżycie. Też będziemy zmieniać meble kuchenne w Wawie 25 lat ale zabieramy się jak kot do jeża. Bo podłogę trzeba w kuchni zmienić i na ścianie zbić płytki brbr. Co rok od 3 lat coś przeszkodzi. Teraz znowu Omikron.

Piękne są te ciemierniki bordowe.
U nas beznadziejna pogoda dzisiaj cały dzień leje jutro znowu zapowiadają jest ciepło, ale co z tego. Nie chcę się nic robić doła mam.

Pozdrawiam byle do wiosny

Ogród z uśmiechem 19:48, 26 sty 2022

Do góry
jolanka napisał(a)

U mnie niestety codziennie wiećej kopców. Muszę coś zrobić bo do wiosny ogrodu nie poznam,

Witam Jolu

Jednym słowem krety u ciebie czują się dobrze. Musza mieć dużo żywności w ziemi z jednej strony to dobrze bo robale wybiorą a z drugiej te kopce wkurzają.
Próbowaliśmy różnych metod, czosnek,śledzie, szmaty zamoczone w nafcie oswajały się że smrodem. Jeszcze była taka trudna,ale nie ma jej już w sprzedaży.

Najlepsze na krety są petardy. U mnie kopczyków nie ma. EM je tępi petardami.
Nawet mu mówiłam aby zaprzestał bo nie ma kopczyków a ziemia z kopców najlepszą zawsze się przyda.

Pozdrawiam i zdrowia zycze
Ptasi gaj 09:40, 25 sty 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
W moim Dino dużo ciemierników było już w grudniu. Ostatnio jak byłam jeszcze jakieś resztki stały. Nawet myślałam czy nie uratować ich i nie kupić bo już ledwo zipały

Trzeba było kupić w Dino. Moje po 10 zł były tak nędzne prawie liści nie miały. Pięknie odbiły a kwitły do późnego lata. Widocznie się męczyły w małych donicach.

Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:32, 25 sty 2022

Do góry
Witam Monika

Zmieniłaś Awataria ja to jednak się przywiązuje do obrazków. Jak ktoś zmieni to się poruszam jak dziecko we mgle po forum

Ciemierniki na działce u mnie mają pąki kwiatowe, ale nie za bardzo wychodzą tym bardziej nie kwitną widocznie jeszcze nie jest ich pora.

Za to jak widziałaś na balkonie 5 donic i wszystkie kwitną. Szkoda mi będzie ich wsadzać do ziemi w ogrodzie

Pozdrawiam
Tak zmieniłam,to mamy podobnie ale staram sie zapamiętać loginy osób np.twój znam i pare innych osób też. Moje też niektóre mają pąki kwiatowe,a niektóre nie mają pąków. No widziałam że pięknie tobie rozkwitły ciemierniki w donicach, to narazie nie wysadzaj ich do gruntu, poczekaj aż przekwitną i pocieszaj oko nimi
Ogród w Klein Kottorz 23:47, 24 sty 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Kompletnie nie znam się na ptakach

Dzisiaj widziałam klucz ptaków, leciały na zachód.
Może już wkrótce wiosna będzie

Jakie mogą być ptaki w ogrodzie to sobie zobacz u Darci Słoneczny ogród.
Ta to ma szczęście do ptactwa.

Zima taka niemrawa. Dzisiaj rano u nas było -8 teraz 1 na plusie śniegu 1cm.

Dużo osób ma (+) bez żadnych objawów chorobowych, a inni umieraja dlaczego tak się dzieje. Zgłaszają się do szpitala jak już za późno. Też lekcewaza Odżywianie.
U syna cała rodzina zjada duże ilosci codziennie kapustę kiszoną i ogórki. Janek robi zakwas z burakow i go pija. Jedzą po 1 ząbki czosnku na chleb. Syn mówi trudno niech śmierdzi ale od smrodu się nie umiera.
Wczoraj przyszły z laurkami dla babci i dziadka czerwone buzię aż miło popatrzeć.

Trzymaj się Dsnusiu
Słoneczny Ogród 23:31, 24 sty 2022

Do góry
Darcia dziękuję. Tytoń też pachnie.

Pozdrawiam
Słoneczny Ogród 20:40, 24 sty 2022

Do góry

Witam Dorcia

Skąd ty te ptaki pościagałaś do ogrodu. To jest nie możliwe aby takie ptaki w Polsce były. Fotoshop wszystko po wkleja.
Czuję się jak bym była na ptasim zjeździe w Ameryce Południowej takie kolory.ptakow.

Dorcia każdy sezon u ciebie bardzo pracowity. Rabata różowa, rabata z limonkami i suchy potok z oczkiem przepiękne.
Zaglądam na ten tytoń piękny jest w dużej lepiej. Jednak każda roślina jak jest jej dużo to ładnie wygląda.

Jeszcze kompostownikiem się zachwycam. Mój też duży ale bezkomorowy. Przy takiej ilości roślin trzeba taki mieć.

Pozdrawiam i zdrowia życzę.

Ela no witaj
Mam to szczęście, że mogę oglądać te ptaki u siebie w ogrodzie, ja się zachwycam i dzielę się tym z Wami. Ten żółty ptak to Wilga, to prawda jest bardzo egzotyczny, jak go pierwszy raz zobaczyłam to tylko wyobraź sobie... ♥♥♥

Tytoń miałam w 4 kępach i tak obficie kwitły, że szok, pozbierałam mnóstwo nasion, będę znów siała na parapety. Polecam bo kwitnie pięknie calutkie lato i kawał jesieni.
Z kompostownika też jestem zadowolona, pomysł dobry, bo materiał trwały, na pewno ktoś skorzysta

Również pozdrawiam i zdrówka życzę
Dla Ciebie specjalnie Wilga

Mirkowy ogród (początki) 20:20, 24 sty 2022

Do góry

Bo gaura jest bardzo zwiewna. Najlepiej wygląda w grupie czyli aby jej było dużo. Jako soliter a jak między roślinami to też muszą być zwiewne np wśród traw niskich.

Zobacz u Monia81 jak pięknie wygląda.

Nie wyobrażam sobie białej gaury wśród hortensji.

A ja posadziłam na rabacie z Hortensjami i fajnie wygląda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies