Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Moja codzienność - ogród Oli 22:45, 18 sie 2016

Do góry
Bosko, przeprowadzam się do Ciebie, już pakuję walizki
Typografia ogrodu 22:39, 18 sie 2016

Do góry
Asiu chodziło mi tylko o to, ze zostawiłaś wysoki peiń z podstawa, boczne pedy były krotko przyciete.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:35, 18 sie 2016

Do góry
Uwielbiam Twój ogród !
Vaniliki jeszcze sie nie wybrawiaja? U mnie juz rózowieją
Ogród - moje czwarte dziecko 22:25, 18 sie 2016

Do góry
Miałam napisac abys wyeliminowała z tej rabaty Zebrinusa. Ja mam ale na tyłach pod płotem, bardoz gesto posadozne aby sie nie przewracały od wiatrów

Do bordowej żurawki warto dodac soczyscie zielona trawkę np carex montana lub inny jasny carex comans
Dopoki mi opuchlaki nie wyżarły żurawek miałam je w połaczeniu z carex morrowi variegata i uwielbiałam to połączenie. Ten carex jest zimozielony

Ładnie tez moga wygladac z trawa praire fire, ktra najpierw jest soczyscie zielona a nastepnie wybrawia sie na pomarańczowo. Niestey nawet u mnei ma problemy z zimowaniem i co roku ja wymieniam

Do frosted curls wg mnie nie bedzie pasowac, bo ma niebieskawy odcień. Z brązowymi trawami tez moze byc fajny efekt ale dodałabym. Do tego jakies niskie białe , drobne kwiaty ale na razie nic mi nie przychodzi do głowy poza jednorocznymi. I tulipanami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:13, 18 sie 2016

Do góry
Kochani kto włączył zcasoprzyspieszacz??? Ja oszaleje, baterie rozładowamne, cisnienie mam jak Eskimos a pracy full, baterie rozładowane
Tnę z doskoku kule bukszpanowe bo w weekend nie będize ani grama czasu. Trudno mowić o kulach w takim tempie....
Ja chyba czekam juz na zime aby odpocząć Dobrez ze ciepełko wraca to moze sie podładuje baterie słoneczne w orgniżmie??

Mała Mi ja sie nie stresuję, ja ostatni z tych, ktorym ogród merda a poza tym mam juz ochote na nowy ogród dzisiaj na częśc ogrodu sypnęłam nawozem jesiennym ale mam susze i przydaloby sie podlewanie. Trawnik niech walczy, nie mam czasu na szukanie potasu, jak nazwe czas to pewnie bedzie październik. Ale dzieki za rade wszystko przeczytałam !

Irenko własnie w tym tygodniu stwierdziłam ,z e sie starzeje... Dawniej nei byłam tak podatna na aurę .. Ale wiesz co ja tak nie pędzę, zwolniłam w zyciu prywatnym, w pracy nie mogę i przynajmniej nie mam stresu. Forum w ogole ostatnio nie ograniam....z zakupów nici, ma gosci a potem sama jadę w gości. Jeszcze muszę jutro prezent kupic i zdązyć na jogę...

Ewo zbyt szczodra jestes dla mnie

Kindzia wczoraj nastawiłam malinówkę i wiśniówki-malinówkę, dodałam tez łaskę wanilii, eksperymentuję

Małgosiu ja w wakacje zawsze mam najgorszy pęd, ludzie na urlopach a u nas sezon sie zaczyna przed jesienia. Własciwie seozn na chorby jest cały rok..,

Bata juz biegnę z radą
Z Pszenicznej ... 21:55, 18 sie 2016

Do góry
Jakis dziwny ten Twój Red Leonardo. Moj ma ostry malinowy kolor, przepiekny, i jest nizutki
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:52, 18 sie 2016

Do góry
Renia ja mam Artemis z Wedding piano

Karolina gdzie y lecisz wkrótce bo zapomniałam? Juz jestem ciekawa wrażen
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:50, 18 sie 2016

Do góry
Ania pragnę donieść ze proso nie jest reperezentacyjną trawa. Szybko sie pokłada i to jest opinia wielu osob, ktore maja je u siebie. Pieknie kwitna i stanowią fajne plecy dla innych roslin. W jednym miejscu posadziłam za rozami i jest ok, bo kładzie sie na rozach i widac tylko kwitnace kłosy i fajnie to wygląda, w i nym miejscu obok róz i lezy na nich i mi slinię podoba. Myślę ze z powodzeniem znajdziesz jakieś rosliny do posadzenia przed nimi. Jak nie zapomne zrobię foto w weekend
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:05, 18 sie 2016

Do góry
Miłka
w takim stroju nic by nie pogryzło
niebieski z Grecją się kojarzy, ale robiąc tam, nie myślałam o konkretnym stylu, dzięki

Agata
no lekkie to nie jest chyba, ale ochrona jest komar się nie przebije
Madżenka
ha ha

Kasaja83
dzięki serdeczne, ten sam serial lubimy, jeszcze The100 obejrzyj, ciekawy
w niebieskim mi chwasty na potęgę rosną!

Kuba
dzięki Ewo

Mala_Mi
mam ale na urodzinki nie będę mieć

siałam coś
po czym duże mi się wydało i wywaliłam, ale z ciekawości jedno zostawiłam
a to takie cudne astry!!!

to było rok temu w tej donicy
nasiona spadały i w tym roku znowu są
kolory mieszanka, ale pachnie to

te maja obłędny kolor
ale co to, nie wiem

bratki od wiosny mam non stop, ale jak wywalic
jak kwitną i kwitną
Moje marzenie 07:51, 18 sie 2016

Do góry
Lawenda przy chodniku dla mnie nie bardzo. Osobiście boję się ukąszeń bzyczków i bym się bała tam chodzić.

Zajrzyj do wątku Joli "Ogród wśród pól i wiatrów" Ma sporo ścieżek fajnie obsadzonych.

Madżenka z kolei ma obwódki bukszpanowe, a w nich hortensje. Czy u Ciebie obwódka i hortki by się zmieściła w kwadratach murowanych?
Coś jeszcze, coś więcej... 07:08, 18 sie 2016

Do góry
A gdzie foty ze spotkania? O rozach pogadamy w sobotę
Ogród Małej Mi - sezon 2016 07:05, 18 sie 2016

Do góry
Mam proso , co potrzebujesz wiedzieć? Startuje mniej więćej w tym samym czasie co miskanty
Mam proso Squaw i shenandoah
Moja codzienność - ogród Oli 06:55, 18 sie 2016

Do góry
Ja nie wierze na słowo, muszę zobaczyć zdjęcia
Tu ma być ogród :) 06:51, 18 sie 2016

Do góry
Po co chcecie przesadzac hortensje? Ja ma posadzone co 80 cm i po 5 latach wcale nie uwazam ze za gesto, bo limki rosna pionowo do gory a je je kazdej wiosny mocno tnę. Przesadzanie spowoduje, ze zakwitna słabiej, odchorują, poświęca kolejny rok na odbudowanie korzeni.
Przesadzałam jedna limelight bo miałam ja pod koroną pissardi i podsychala z pwoodu niedoborow wody ale kwitła, to w tym roku ma jeden kwiat i mam dziurę w szpalerze.
Przesadzac aby zmienić rozstaw o 10 czy 20 cm wg mnie nie ma sensu i szkoda jednego sezonu hortensji. Zawsze mozna przyciąć badyle, ktore są niezsubordynowane,
Danusia nieraz pisała o raozstawie 80 cm, więc czy 80 czy 120 cm to zalezy jaki chcesz meic efekt lub jak duzy masz ogród lub finanse do dyspozycji.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:04, 17 sie 2016

Do góry
Wcześniejsza opcja była aby nawozić mocno azotem i nie pomogło, traz potasem. A szczerze przynam, ze tarwnik mi merda i albo zawalczy o swoj byt albo go wymienie na zwirek zgodnie z projektem.....

Nie uzywam siewnika, sypie z reki na krzyz. Pasy na tarwniku to ślady po kosiarce, raczej nie miewam prblemów z równomiernym sypaniem nawozu.

Co do Burgundy Ice tylko w pierwszym sezonie miewała białe paski, ale z tego co pamietam wycielam mocno te pędy. Zawsze tak robie, gdy ktoraś z roslin traci swoje cechy... Przynam sie jednak ze juz dokładnie nie pamietam, wiem ze kwitnie teraz wyłacznie na bordowo

Jestem w niedoczasie i mam niedobory energetyczne... Czuje ze jesien nadchodzi. Zaczełam ponownie ciwczyć coby mi sie endorfiny wytworzyły. I moj kalendarz oszalał....
Typografia ogrodu 22:44, 17 sie 2016

Do góry
Asiu pisałam już ze masz genialne pomysły, powtórzę się jeszcze raz

Co do Artemis mysle, ze masz taka wielka bo ja słabo tniesz wiosna. Jesli ja radyklanie obetniesz w prYszlym seoznie bedzie bardziej regularna. Obserowałam Twoj sposob ciecia i ja bym ja 3 x mocniej skosiła ale Ty chciałaś taka duzą . Z tego co widze na zdjeciu Artemis nie wypuszcza długich batów, po rosły zbudowała u Ciebie mocna podstawę krzaka. Za dwa -trzy lata będziesz musiała ja odmłodzic, bo zacznie słabiej kwitnąć, lub zima Ci ja odmłodzi wymrażając grube pedy

Co nie zmienia faktu ze jest piekna, ale to tak advocem jej rozmiarów
Pszczelarnia 22:24, 17 sie 2016

Do góry
Oj czytam o dylematach drzewiastych
Ogród do kwadratu 22:07, 17 sie 2016

Do góry
Jam obrażona na amen
Ogród z łezką II 22:04, 17 sie 2016

Do góry
To ja poproszę o przepis na nalewkę. Moja w ubiegłym roku z jeżyn była gorzka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:58, 17 sie 2016

Do góry
Macham Reniu, ja tez nie jestem nigdzie na bieżąco
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies