Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:14, 30 lip 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Aniu ja też fejsbuku nie działam... nie podoba mi sie tam...nie odnajduę sie na tym portalu jakoś.....podobno jak kogos nie ma FB to nie istnieje ..... ale ja nie lubie tego portalu, w przeciwieństwie do Ogrodowiska. Dlatego czekam tu...na tym forum z utęsknieniem na twoje foty twojego pięknego ogrodu, i motylków, i ptaszkó, i żabek......
Byle do środy !

Ale jest Ogrodowisko na FB I to nawet pokaźna grupa 10.200 Fanów
Kondziowy Ogród :) 22:43, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kochani, mamy okazję polubić Ogrodowisko na fejsie, juz paru osobom wysłałam polubienie co nie lubią

https://www.facebook.com/ogrodowisko
Danusiu już dawno jestem lubiącym na fejsie hi hi hi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:36, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ależ pięknie zdanie zbudowane i jakie optymizmem tchnące

Aczkolwiek składnia i interpunkcja pozostawiają wiele do życzenia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:29, 30 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Melduję, źe rzeki u nas na drodze już nie bedzie, albowiem nowo położona droga z kostki ekologicznej na grubej warstwie podsypki dobry drenaź stanowi

Ależ pięknie zdanie zbudowane i jakie optymizmem tchnące
Kondziowy Ogród :) 22:27, 30 lip 2013

Do góry
Kochani, mamy okazję polubić Ogrodowisko na fejsie, juz paru osobom wysłałam polubienie co nie lubią

https://www.facebook.com/ogrodowisko
Rododendronowy ogród II. 22:11, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pomyślę że mnie to już Was o nic nie wolno poprosić bo zaraz afera międzynarodowa się robi

Zrozumcie, że my tez jesteśmy ludźmi nie robotami, że też 3 dni wolno nam odpocząć bez komputera i że też chyba nam wolno o cokolwiek poprosić. Żebym wiedziała to bym nic nie pisała i byśmy czekali do środy.

Czy chcecie mi pomóc w prowadzeniu portalu czy zniechęcić do czegokolwiek dobrego., co robię dla ludzi?

Znowu sie narażę połowie Ogrodowiska, ale trudno, tak już mam.
Danusiu, dla mnie cała sprawa jest kompletnie prosta.
Poprosiłaś o niewklejanie zdjęć, napisałas o technicznych problemach - dla mnie jasna sprawa, oczywista oczywistość, trzeba Cie wspierać i dostosować się.
A tu - OMG - żale, użalanie sie nad soba, pretensje o odebranie Alince radości ze spotkania, no zamęt, jakby nie wiem co się stało.

Ja Cie rozumiem, wiem że jest nas wiekszość i nie ma co nad tym rozlanym mlekiem rozpamietywać
Nie martw sie. jest Dobrze, jestesmy z Tobą
Choroby i szkodniki berberysów, berberys - Berberis 22:01, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Radzę naciąć bryłę pionowo do połowy od spodu i rozdzielić ją na boki. Obsypac żyzną ziemią, podlewać bryłkę dokładnie.

Dziekuję za odpowiedź.
Tak własnie robię, czasem nawet na krzyż je nacinam. Tylko pewnie wody za mało, ale też w tym roku to nic dziwnego, ze mi te berberysy podeschły.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:55, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kret dziś wymyślił nowe rycie, przy murku, to ja mu pułapkę...ale nie o tym chciałam. Pięknie dziś, chłodno, kupiłam białą różę A w ogóle to życie bez stresu jest piękne, a ze stresem do niczego.

Pieknego bezstresowego wieczoru życzę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:42, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja już mam za kiepski ogród, nawet kret mi mówi żebym coś zmieniła bo nuda wieje
Nie możesz zmieniać bo ja jeszcze nie podziwiałam twojego ogrodu w realuproszszsze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:40, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale jaki? Bo ja już projekt tamtej części nowy robię, ogród w poprzek
Mam w końcu praktykantkę, ćwiczy inwentaryzację i modernizację, będzie nowy ogród całkiem
Przy okazji kreta z ogrodem się wywiezie.

Ot, kobieta zmienną jest, ale my chyba wszystkie tak mamy. Jak już wydawałoby się mamy perfekcyjnie - burzymy i od nowa... Faceci jakoś mniej chętni do rewolucji ogrodowych (no, może poza facetami Ogrodowiskowymi)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:38, 30 lip 2013

Do góry
quote=Gardenarium napisał(a)
...., a Hania to nawet specjalnie kreta zostawiła żeby jej wyjadał turkucie.

No i co ja g...a narobiłam ?
Dwa lata temu krety ryły mi działkę w jakimś oszalałym tempie; rano po spojrzeniu przez okno mało zawału nie dostawałam, po 20 -30 kopczyki widziałam na samym trawniku, nie mówiąc o rabatkach kwiatowych.

Ogłosiłam akcję zbiórki petów, no po papierosach, słoikami znosiłam do domu i zalewałam w słoikach, pojemnikach plastikowych, w czym się dało. Po minimum 3 tygodniach wlewałąm ten "wywar" w dziury kretowe.
Efekt ? Nie ma go ! A ja za nim tęsknię i w myślach wołam "wróć" . Pojawiły się inne stwory które zżerają mi moje rośliny, więc czekam z ustęsknieniem na powrót kreta. Tylko czy wróci ?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:33, 30 lip 2013

Do góry
Ja już mam za kiepski ogród, nawet kret mi mówi żebym coś zmieniła bo nuda wieje
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:28, 30 lip 2013

Do góry
Ale jaki? Bo ja już projekt tamtej części nowy robię, ogród w poprzek
Mam w końcu praktykantkę, ćwiczy inwentaryzację i modernizację, będzie nowy ogród całkiem
Przy okazji kreta z ogrodem się wywiezie.
Brązowienie iglaków 21:25, 30 lip 2013

Do góry
Może przenawoziłeś? Ja bym radziła jednak dokopać i zobaczyć co tam jest w korzeniach.
Inne rośliny może mają lepszy odpływ wody, no nie wiem, gdybym to widziała i pogrzebała tam , to może m=bardziej bym mogła doradzić dobrze i zdiagnozować problem.

Radzę na intuicję i to co jest dla mnie najbardziej prawdopodobne.

Choroby i szkodniki berberysów, berberys - Berberis 21:22, 30 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Danusiu, czy masz jakiś patent na to, by taką bryłę naprawdę dobrze rozluźnić.
Wiem, że każesz wlewać wodę do dołka i czekać aż wsiąknie, ale to czytałam do roslin sadzonych w bardzo suchym podłożu.

Radzę naciąć bryłę pionowo do połowy od spodu i rozdzielić ją na boki. Obsypac żyzną ziemią, podlewać bryłkę dokładnie.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:17, 30 lip 2013

Do góry
Bolą palce, bo ona mocno siedzi w ziemi i urywa się.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:17, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Imprezka typu, kto złapie kreta?

Yyyyyy mogłoby to sie źle skończyc dla ogrodu
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:16, 30 lip 2013

Do góry
Zdjęcia po środzie.

Koś a po koszeniu chwasty wyrywaj ręcznie, codziennie jakiś kwadracik.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:11, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Imprezka typu, kto złapie kreta?

Ahhh jooo ! ! !
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:10, 30 lip 2013

Do góry
Maggie dzięki, za przeczytanie, ale miałaś siłę. A odnośnie turkucia koniecznie poczytaj ten wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/734-pedraki-w-trawie

szukaj w necie informacji o jego cyklu rozwojowym, a Hania to nawet specjalnie kreta zostawiła żeby jej wyjadał turkucie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies