Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:11, 30 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Gabi wg mnie te thuje wcale nie wyglądają źle, a tak jak pisze Ewa - dosadzenie następnych zabierze Ci miejsce. Ja bym je wykorzystała jako tło dla własnych nasadzeń. Wiśnie umbra to super wybór! Podoba mi się bardzo pomysł KasiWB - ze skarpetkami z bukszpana lub hakone pod nimi
Mam od wiosny żywopłot z cisa i wcale nie uważam, żeby wolno rósł Ale też kupowałam je gęste i wysokie na ok.70-80cm. Oj masz nad czym myśleć

Cześć Wieloszko

Ja wiem, że większość ludzi sadzi thuje, zwłaszcza w dużych ogrodach, bo to najrozsądniejszy i szybki sposób na osłonę.
Ale ja wprost nie znoszę tego mojego widoku.
Gdyby jeszcze sąsiad chciał strzyc, to ok, ale wiem, że chce mieć wysoki rządek.
Początkowo też chciałam to wykorzystać jako tło i posadziłam dobra wszelakiego
Ale teraz, gdy codziennie zza stołu spoglądam, to chciałabym patrzeć, na coś spokojnego i eleganckiego.
Najbardziej spełniłby te moje marudzenie cis plus wisieńki.
Jadę niedługo do Galowic, bo wyczytałam u Ciebie, że tam dużo drzewek,
może tam coś wypatrzę.

Agnieszko, a gdzie u nas te cisy są w najlepszej cenie?
Czy jest sens jechać do Pisarzowic?

pzdr. G.
Miniaturowy ogródek 08:57, 30 sie 2012

Do góry
Gratulacje Gabi!!!
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:50, 30 sie 2012

Do góry
Jakie bukszpany! Jaki trawniczek! Jaki wianek! Jaki taras! Monika wszystko masz the best!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:47, 30 sie 2012

Do góry
No kochana ileż można po tym piasku spacerować? Zetrzesz nie tylko naskórek
Lecę w kulki... 08:36, 30 sie 2012

Do góry
Aniu serdeczne gratki!!!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 08:28, 30 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Aguś - dziękuję i wybaczam Fajnie, że do mnie zagladasz

No jak nie, jak tak!!! Obowiązkowo! Tylko na pisanie zazwyczaj nie mam czasu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:26, 30 sie 2012

Do góry
Hej Malkul! Obejrzałam fajne fotki wstecz - białych wnętrz i zieloności kuchennych i na froncie - pięknie jest! Dzięki Tobie i Marzence zaczynam lubić biały kolor we wnętrzach
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 08:22, 30 sie 2012

Do góry
Ana wybacz, trafiłam dopiero na 403... Serdeczne gratki nie tylko 400 stronek, ale i talentu (Tobie i córci) i pięknej kompozycji na wrzosowisku!!!
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 08:18, 30 sie 2012

Do góry
Gabi wg mnie te thuje wcale nie wyglądają źle, a tak jak pisze Ewa - dosadzenie następnych zabierze Ci miejsce. Ja bym je wykorzystała jako tło dla własnych nasadzeń. Wiśnie umbra to super wybór! Podoba mi się bardzo pomysł KasiWB - ze skarpetkami z bukszpana lub hakone pod nimi
Mam od wiosny żywopłot z cisa i wcale nie uważam, żeby wolno rósł Ale też kupowałam je gęste i wysokie na ok.70-80cm. Oj masz nad czym myśleć
Pszczelarnia 08:07, 30 sie 2012

Do góry
Pszczółka po szkółkach sobie lata, a my tu czekamy na wieści
Ogród Magdalenka 08:05, 30 sie 2012

Do góry
finka napisał(a)
Jabłuszka u mnie u mnie !!! rączkę wyciągam i wyrywam się . Całe drzewko. Jutro ozdjęciuję i zapytam Was czy takie by odpowiadały!!!

Ooooo jak dobrze! Finka z nieba nam spadasz, bo ja jak jakaś..... blondynka zwalniam przy każdej przydrożnej jabłonce i jabłka oglądam - rajskie one czy nie No bo Madzia kazała mi szukać... Jak dobrze, że już nie muszę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:58, 29 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jeśli rabata ma 120 cm to wejdzie tylko cyprysik groszkowy - on rośnie duży - na 1.50 po 10 latach- ma podobną szerokość - mi po roku zasłonił różę i nie wiem czy go nie przesadzę. Z drugiej strony fajnie tam wygląda

A konwalnik - mi po tej zimie jeden zgnił - ale na szczęście jeden z dwóch miał odnóżkę i udało się bez kupna nowego Teraz ładnie odrosły, ale tfu tfu

Byłam dziś po pracy rzucić okiem, czy są u nas cyprysiki groszkowe - no i są, ale nie wyglądają tak ładnie jak na fotkach u Danusi... jakieś takie brązowiejące na końcówkach są... No i już doczytałam w linku od Nieszki, że jeśli je wybiorę, to nic więcej się nie zmieści... Z konwalnikiem mam ochotę spróbować, najwyżej pierwszy i ostatni raz Twój cyprysik naprawdę pięknie rośnie, widocznie warunki mu służą - ja bym go nie przesadzała
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:31, 29 sie 2012

Do góry
Dobra, dobra! Dziewczyny Wy tu nie słodźcie, tylko myślcie Kasia już zresztą fajnie wymyśliła

Kasiu a co masz przeciwko trzmielinie? Bo takiej płożącej nigdzie nie mam, a chciałabym mieć... To o co kaman?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:47, 29 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, impreza widzę że się udała, a kiecka rzeczywiście bombowa!!! Zresztą, wyglądałaś pięknie jak zawsze i trafnie to ujęła Bogdzia - podlotek z wnukami!
Buziol!

wspaniały dzień, ale obfitował i w utrudnienia, padły 2 auta, ale i tak daliśmy radę, i było cudownie to takie rodzinne spotkanie!
a..ja, cóż, rok starsza, czy mądrzejsza?..nie , wiem ze dalej trzeba się uczyć i jeszcze weile przede mną...a to jest w końcu najpiękniejsze
dzięki Aguś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:43, 29 sie 2012

Do góry
Irenko, impreza widzę że się udała, a kiecka rzeczywiście bombowa!!! Zresztą, wyglądałaś pięknie jak zawsze i trafnie to ujęła Bogdzia - podlotek z wnukami!
Buziol!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:37, 29 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

a może ostrokrzew Golden Gem?

Ostrokrzew byłby idealny, tylko nie wiem, czy się zmieści... No i do kupienia tylko w necie... ALe wpisuję na listę

Aguniu, ja kupiłam małe sadzonki, może podwójnej wielkości jak Twoje lawendy, posadziłam je tak aby się lekko stykały i przycięłam u mnie akurat będzie tworzyć niski żywopłocik na samym przodzie. Jeśli kupisz większe albo wielkie sadzonki to może posadz je za lawendami? w środku będzie lawend a z przodu jakaś trawka np. konwalnik, ale konwalnik też jest kapryśny może zatem jakaś turzyca?

Kasiu, no co Ty mówisz, że konwalnik kapryśny? A ja myślałam, że znalazłam idealne miejsce dla niego, bo na korze były niewidoczny, a na tych kamyczkach pięknie będzie się wyróżniał...
Idę zatem poczytać o konwalniku...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:32, 29 sie 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
A ja podpatrzyłam fajne połączenie w nowej realizacji Danusi lawendy i Cyprysik groszkowy 'Filifera Aurea Nana'.

Niezły pomysł! Muszę doczytać jaki duży rośnie, bo ta rabatka ma 1,2m szerokości (w tym 40cm zajmą lawendy... Czy się zmieści? I ile sztuk? 3 czy 5? Bardzo fajna propozycja
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:28, 29 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ostrokrzew byłby idealny, tylko nie wiem, czy się zmieści... No i do kupienia tylko w necie... ALe wpisuję na listę

Aguniu, ja kupiłam małe sadzonki, może podwójnej wielkości jak Twoje lawendy, posadziłam je tak aby się lekko stykały i przycięłam u mnie akurat będzie tworzyć niski żywopłocik na samym przodzie. Jeśli kupisz większe albo wielkie sadzonki to może posadz je za lawendami? w środku będzie lawend a z przodu jakaś trawka np. konwalnik, ale konwalnik też jest kapryśny może zatem jakaś turzyca?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:18, 29 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:17, 29 sie 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
A może na to coś nadawał by się carex buchananii??

Bardzo mi się podobaja tego typu trawki....... u innych W moim ogrodzie kojarzą mi się z uschniętymi roślinami, a miałam takich mnóstwo w mojej krótkiej karierze ogrodniczej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies