Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Od nowa ... na przekór wszystkim 22:22, 10 maj 2016

Do góry
Iwonko z Twoją Nigrą są dwa problemy, niskie szczepienie lub wyprowadzenie korony (przy śliwach robią to na dwa sposoby) raczej przekreśla zagęszczenie od samej podstawy korony z resztą ja bym chyba aż tyle odwagi nie miał na cięcie
Twoja ma pokrój naturalny, który mamy bez cięcia, może skrócenie o 1/3 zagęści koronę od góry, a z czasem dół też powinien się zagęścić.
Sąsiad przez dobre kilka lat nie ciął swojej NIgry i miała taki pokrój odwróconego stożka, ale gdy zaczął ciąć 3 lata temu z konieczności to drzewo ma teraz ładną jajowatą koronę
Ogród z łezką II 21:56, 10 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Genialny pomysł na ubijarkę do ziemi może się później i do kotletów nada

Hahhahah - genialne!

Kasia - świetnie Wam to idzie Nagrodę koniecznie trzeba jakąś wymyślić!
Ogród z rzeźbą 17:24, 10 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Koniecznie muszę sobie wątek nadrobić bo już same zdjęcia bardzo przyjemnie się ogląda
Klon Esk Sunset na mojej liście, widziałem tylko duży okaz w Pęchcinie, ale w szkółkach jeszcze nigdzie

Luki dziękuję za odwiedziny! Trudno o te klony, ja je baaardzo chciałam mieć. Kupiłam przez aukcję, co tam wszystko można kupić. Jak przyszły jesienią, to się załamałam, takie kikuty były. Już je chciałam odsyłać, ale tak jakoś zeszło. Zadołowałam na zimę i dałam im szansę. Teraz ładnie rozwijają pierwsze listeczki. Klony generalnie szybko rosną, więc mam nadzieję, że jednak będą z nich drzewka.
Zapraszam
System automatycznego nawadniania 16:14, 10 maj 2016

Do góry
Dzięki Luki za odp. przeglądałem Twój ogród jak dla mnie mega!!!Wracając do tematu.... Cały problem w tym, że człowiek się nie zna, a niektóre firmy mydlą oczy takimi właśnie projektami abyś tylko kupił projekt.
Wysłałem zapytanie do innej zobaczymy co zaproponują.
A może na forum jest ktoś kto zrobi lub poleci hurtownie gdzie dostanę dobry projekt?
Oczywiści to może być odpłatnie ale niech to będzie zrobione zgodnie z sztuką.
Ps....
Dostałem drugi projekt, moim zdaniem wygląda zdecydowanie lepiej
Myślę ze trzeba tylko dołożyć jeden zraszacz z tylu domu w pole najmniej podlewane.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:48, 10 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Sebek oj ja Ci to przypomnę bo ja żwirku nie mam

Alicjo można teraz przyciąć w sumie to można od razu po przekwitnięciu, ale pogoda była ku temu niesprzyjająca

Anula mnie też się podobają, ale to kosztowna będzie zabawa, w tym roku 3 w przyszłym kolejne 3. Chyba dam radę

wow ale spory żłobek masz
U Agi - czyli słońce i piach 13:11, 10 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No wiem ile odwagi potrzeba by tak mocno ciachnąć, ale teraz trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać na pąki liściowe, uprzedzam, że będzie to trwało do miesiąca, ale jak już ruszą to w lipcu ich nie poznasz
Bardzo dobrze obcięte jeżeli chodzi o przyszły ich pokrój
dzięki Ci Łukaszu i teraz będzie najdłuższy miesiąc mojego ogrodowego życia
U Agi - czyli słońce i piach 12:41, 10 maj 2016

Do góry
No wiem ile odwagi potrzeba by tak mocno ciachnąć, ale teraz trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać na pąki liściowe, uprzedzam, że będzie to trwało do miesiąca, ale jak już ruszą to w lipcu ich nie poznasz
Bardzo dobrze obcięte jeżeli chodzi o przyszły ich pokrój
Ogród z łezką II 09:55, 10 maj 2016

Do góry
Genialny pomysł na ubijarkę do ziemi może się później i do kotletów nada
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:41, 10 maj 2016

Do góry
Moniko u mnie werbeny aż pod dostatkiem, a jeszcze duże z nasion stoją na moim parapecie

Joasiu no niestety chwast ma każdy, ale najgorzej jest jak ktoś ma też takie wędrujące z sąsiedztwa

Marylo witam ja niestety o tym wcześniej nie myślałem, a mógłbym mieć już co najmniej 5 letnie drzewa, a tak jedyne moje drzewne dorobki to dwie kiepskie wierzby, ale poczekam te 5 lat o ile wszystko posadzę

Jagoda nie oglądałem niestety, z właścicielem tylko rozmawiałem jakie ma odmiany, a kilka ich ma no i spojrzałem na wysokie bardzo wąskie cisy, a ceny ma dobre. Pw

Agnieszko cały zamysł na ogród dopiero w tym roku udało mi się sprecyzować, ale już wiem czego chce i troszkę zmian mnie czeka, ale myślę, że zmian na lepsze

Anula no ja też pierwszy raz się bałem tym bardziej, że wiśnie mogą chorować przez nieumiejętne cięcie, ale w późniejszym czasie już tak mocno ciąć nie będę bo zależało mi głównie na tym by przy podstawie nie był to taki wiecheć z patyków, teraz mam ładne i kształtne korony

Kasiu dla zdrowia zębów sąsiadek to nie stać mnie na taką konstrukcje za drogo by to wyszło, ale wyglądałoby super, chociaż plan na altanę przesunął się mocno w czasie, więc kto wie
Ogród z rzeźbą 09:28, 10 maj 2016

Do góry
Koniecznie muszę sobie wątek nadrobić bo już same zdjęcia bardzo przyjemnie się ogląda
Klon Esk Sunset na mojej liście, widziałem tylko duży okaz w Pęchcinie, ale w szkółkach jeszcze nigdzie
Lifting starego ogródka 09:22, 10 maj 2016

Do góry
Rabatka o wiele lepiej z żurawkami i jałowcem niż z kostrzewą, którą przestałem lubić definitywnie W sumie to jałowców ja nie lubię, ale uprzedzam, że mój Limeglow jak poszedł do sąsiada miał lekko metr średnicy po 5 latach chyba
No i bukszpany ładne i zdrowe.
W tym zakątku japońskim brakuje mi jakiegoś dużego 'kamyczka'
Droga do spełnienia 09:10, 10 maj 2016

Do góry
No muszę powiedzieć, że fajny pomysł z tymi płotkami, bardzo ciekawie to wygląda... szkoda że spaliłem w piecu całą ściętą leszczynę, a przydałaby się w kilku miejscach jako ogranicznik
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:06, 10 maj 2016

Do góry
Ja się już wyleczyłem z jesiennych rewolucji u mnie nie przynoszą niczego dobrego, fakt większość roślin przeżyła poza trawami, ale co z tego jak i tak efekt w ogóle mi się nie podoba
Robota w ogrodzie mnie lubi, chyba ostatnio aż za bardzo.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:23, 10 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)

... planowałem nawet zielony dach, ale myślę, że wiekowe sąsiadki by tego nie wytrzymały zdrowotnie

Wytrzymują więcej niż Ci się wydaje...tylko zębami zgrzytają
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:59, 10 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Często chciało by się już tu i teraz,

dokładnie
ale wiesz że w przypadku mojego cudownego podłoża cieszę się najbardziej z tego że żyją hahahahahahaha

ale akurat w przypadku host każdy nowy kieł wiosną cieszy Moje mini hostowisko niestety nadaję się do kompletnego przekopania bo hosty się uwsteczniają, towarzystwo kilku sosen sąsiada i lilaka do tego moja jabłoń nie sprzyjają i ziemia musiała się strasznie wyjałowić. Czyli kompost przyszłoroczny ma już swoje przeznaczenie

o kurcze
i znowu robota Ci się kroi............
Biało różowy ogród za płotem. 23:20, 09 maj 2016

Do góry
No niby widziałem, ale jakoś mi umknął, powiem Ci że bardzo mi się podoba... już pierwszą ważną rzecz na jego temat wiem, nigdzie w moich szkółkach w pobliżu go nie ma Zadzwonię popytać jutro by chociaż się zorientować.
System automatycznego nawadniania 23:04, 09 maj 2016

Do góry
Adamus ja system nawadniania robiłem sam, chociaż zapewne dobry specjalista zrobiłby inaczej i mnie poprawił, ale to co Tobie zaproponowano na pewno nie zostało wykonane przez osobę, która ma o tym pojęcie, a jak ma to bardzo bardzo małe.
Zraszacze w lewym dolnym rogu leją po rabatach, a tak być nie może, są źle rozmieszczone i jest ich za mało. Tam powinny być zraszacze statyczne.
Na dużym trawniku też za dobrze to nie wygląda bo są miejsca gdzie woda będzie lać z 4 zraszaczy, a są takie gdzie tylko z jednego.
Uskoki na rabatach są fajne w wyglądzie, ale zmuszają do użycia dużej liczby zraszaczy.
Może wypowie się jeszcze ktoś mądrzejszy
Tu ma być ogród :) 22:56, 09 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Miałem mieć w tym roku prawie identyczny kompostownik, ale tyćkę mniejszy, nie masz może drugiego Wyszedł super

jak Cię znam, to tylko chwilka czasu będzie i zrobisz sobie
U mnie w kolejce teraz skrzynie stoją i czekają na czas eMa, też ciężko nam te wolne momenty wykrzesać.
Biało różowy ogród za płotem. 22:48, 09 maj 2016

Do góry
Paweł miał być, zamienił miejsce z bukiem Swat Marget, ale czeka w kolejce na transport
Nie wiem co posadzić w miejscu opisanym na cudnych zdjęciach przerobionych w paincie.
Myślałem o jarząbie turyngskim Fastigiata, ale nie chciałem nic sugerować bo może ktoś by na coś wpadł...
Pszczelarnia 22:47, 09 maj 2016

Do góry
Ewo z pytankiem przychodzę, znasz może takie drzewo jak jarząb turyngski Fastigiata, wiesz może coś na jego temat, bo zastanawiam się nad posadzeniem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies