Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

JoannaDe 17:40, 08 maj 2016

Pokazać Ci Luki moje chwastowisko? Od razu Ci się na duszy lżej zrobi. Bo o podagryczniku to nawet nie wspominam

PS. Rabata magnoliowa powiedzmy ze półcień z przewaga pól
Maryla 18:35, 08 maj 2016

Witam,
Na Ogrodowisku jestem od niedawna. To są moje początki na tym forum.
Myślę, że pomysł z żywopłotem i drzewem na osi widokowej na sąsiada jest bardzo dobry.
Sama na działce też zastosowałam taki trik- 12 lat temu, gdy zaczynałam tworzyć mój zielony azyl, chodziłam po działce i wyznaczałam w wyobraźni "linie wzroku sásiadów. Na tych liniach posadziłam drzewa.
Teraz praktycznie każde miejsce w moim ogrodzie jest w miarę " intymne".
Jagodaa 22:00, 08 maj 2016

Luki, podeślesz mi info o cisach na priv? Pamiętasz odmianę?
AgnieszkaW 07:11, 10 maj 2016

Łukaszu, bardzo pięknie tworzysz ogród, z rozmysłem. Bardzo mi się podoba Pozdrawiam
Zana 07:40, 10 maj 2016

Fajnie, że pokazałeś cięcie Nigr. Swoje nowe muszę ciachnąć, szkoda mi, ale to dla ich dobra przecież! Widoki za bylinową faktycznie nie za halo, ale żywopłot i drzewa dadzą świetną przysłonę. Też cierpię z powodu widoku za płotem u mnie na zabytek klasy zerowej (eufemistyczne określenie rudery) i to na dodatek widok z tarasu jest. Pięknie kolorowo u Ciebie już jest. I żurawki mają się widzę dobrze.
Kindzia 08:23, 10 maj 2016

Luki napisał(a)

... planowałem nawet zielony dach, ale myślę, że wiekowe sąsiadki by tego nie wytrzymały zdrowotnie

Wytrzymują więcej niż Ci się wydaje...tylko zębami zgrzytają
Luki 09:41, 10 maj 2016

Moniko u mnie werbeny aż pod dostatkiem, a jeszcze duże z nasion stoją na moim parapecie

Joasiu no niestety chwast ma każdy, ale najgorzej jest jak ktoś ma też takie wędrujące z sąsiedztwa

Marylo witam ja niestety o tym wcześniej nie myślałem, a mógłbym mieć już co najmniej 5 letnie drzewa, a tak jedyne moje drzewne dorobki to dwie kiepskie wierzby, ale poczekam te 5 lat o ile wszystko posadzę

Jagoda nie oglądałem niestety, z właścicielem tylko rozmawiałem jakie ma odmiany, a kilka ich ma no i spojrzałem na wysokie bardzo wąskie cisy, a ceny ma dobre. Pw

Agnieszko cały zamysł na ogród dopiero w tym roku udało mi się sprecyzować, ale już wiem czego chce i troszkę zmian mnie czeka, ale myślę, że zmian na lepsze

Anula no ja też pierwszy raz się bałem tym bardziej, że wiśnie mogą chorować przez nieumiejętne cięcie, ale w późniejszym czasie już tak mocno ciąć nie będę bo zależało mi głównie na tym by przy podstawie nie był to taki wiecheć z patyków, teraz mam ładne i kształtne korony

Kasiu dla zdrowia zębów sąsiadek to nie stać mnie na taką konstrukcje za drogo by to wyszło, ale wyglądałoby super, chociaż plan na altanę przesunął się mocno w czasie, więc kto wie
Kawa 10:48, 10 maj 2016

Łukasz bylinowa jest cudna w każdej odsłonie
mój pies toaletuje się przed samym wejściem i mój "trawnik" wygląda podobnie - ale sama go tam nauczyłam neiststy
a i tak lepiej u ciebie jak u mnie gdzie mój ojciec zamiast chwastoksem popsikał randupem

jakbyś miał nadmiar werbeny to ja chętnie adoptuję
ag_zie 11:31, 10 maj 2016

Łukaszu, stało się - Nigry ciapnięte! Zobacz co zrobiłam
malkul 13:48, 10 maj 2016

Luki napisał(a)
Sebek oj ja Ci to przypomnę bo ja żwirku nie mam

Alicjo można teraz przyciąć w sumie to można od razu po przekwitnięciu, ale pogoda była ku temu niesprzyjająca

Anula mnie też się podobają, ale to kosztowna będzie zabawa, w tym roku 3 w przyszłym kolejne 3. Chyba dam radę

wow ale spory żłobek masz