DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1
13:13, 27 sie 2012
Gosia, te same żurawki ma Madżenka i u niej rosną jak szalone i tylko odrobinkę się przypalają. Jeszcze ostatnia próba - podwyższenie tego miejsca gdzie rosną, a potem dam sobie (i żurawkom
Aguś, dziękitak po linijkę rabata zyskuje; teraz kolej na przejście, tam trzeba łądnie wykończyć boki, zrobimy po 2 schodki po obu stronach i jak metasekwoja już wzmocni pień, usuniemy zabezpieczenia przed psami i ten pas do przejścia wyłożymy kamieniami; rośliny się rozrosną i za 3 lata, będzie efekt, o któy mi chodziło;
teraz kolej na tę rabatę cieniolubną i po prawej stronie domku letniego; jednak już zrobię nasadzenia, wykańczać domek będą ostrożnie, aby nie zniszczyć roślin;
a na przyszły rok zostawiamy sobie do pracy trawnik i garaż; może w końcu będę tylko pielęgnować, ale sama w to nie wierzę, pewnie znowu chciejstwa będą; przy domku dam hortensje, rh i hosty z paprociami, bo tam taki półcień
ale się rozpisałam!
1 etap, rabata, ale ja nic nie sadziłam, tylko M., właściwie, to całe jego dzieło, ja tylko dobierałam rośliny!
teraz pozostaje czekać, aż jałowce zasłonią gazony i wszystko sie rozrośnie;
![]()
![]()
Moi Drodzy odwiedziła mnie dzisiaj Evchen. Ale nie robiłyśmy zdjęć, gdyż skoncentrowalyśmy sie na projektowaniu![]()
![]()
Przemiła osoba, pogodna i z poczuciem humoru, dlatego nawet nie wiem kiedy te kilka godzin minęło. Pocięły nas strasznie komary.....
Ewa wyjechala dosysć późno a ja jutro wyjeżdżam na kilka dni zatem lekko Was dzisiaj zaniedbalami niestety nie obiecuję poprawy do końca tygodnia....
pozdrawiam i będę się odzywać sporadycznie
Aga mam nadzieję, że nie zapomnę
A fafustę proponuję wiosną posadziću mnie będzie baaardzo duża a Tobie zimą nie wymarźnie
Przez zimę wykoncypujesz gdzie posadzić