Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród Sylwii od początku :) 21:45, 27 kwi 2012

Do góry
Sylwia - mam nadzieję, że nie śpisz ? Bo na zdjęcia czekam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:43, 27 kwi 2012

Do góry
mira napisał(a)
Sebek te gwiazdziste narcyze są warte zakupu czy tylko na zdjęciach wyglądają tak rewe - bo zapisałam już na listę ale wolę się upewnić - tak jest jak na foto ?

Na prawdę fajnie wyglądają - i zakwitają na przełomie marca i kwietnia przy słonecznym stanowisku Był to dobry zakup
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:42, 27 kwi 2012

Do góry
Sebek te gwiazdziste narcyze są warte zakupu czy tylko na zdjęciach wyglądają tak rewe - bo zapisałam już na listę ale wolę się upewnić - tak jest jak na foto ?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:30, 27 kwi 2012

Do góry
malwes napisał(a)
Sebastian, cudne zdjęcia.
Na jakiej wysokości masz szczepioną tą Hakuro?

Wysoko Około 160 - 170.
Ogród w Holandii 19:21, 27 kwi 2012

Do góry
Dzięki Sebek, Marzena i Monika.
Obawiam się, że jedna częśc pójdzie jednak do wymiany bo faluje po prostu.
Dosadziłam pod kule trzmielinę emerald 'n Gold. myślałam najpierw o tej białej odmianie, ale po namyśle doszłam do wniosku , że ta zółta jednak lepiej rozświetli to miejsce. ALe jeszcze musze dokupić traw i wtedy będzie prawie ok. Jeszcze myslę o jakimś drzewku na pniu, tylko nie mam przekonania czy kulę czy coś zwisającego. A Ty jak myslisz? Co lepiej?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:52, 27 kwi 2012

Do góry
Sebek, gwiazdkowe nacyzy wymiatają. Pierwszy raz takie widzę. Sasanka w moim kolorze ) Ale najbardziej mnie jednak wzrusza moja ulubiona Schneeball
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:29, 27 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Wierzba hakuro

Gwiazdkowe narcyzy wg opakowania spóźnione o miesiąc

zachwycająca wiosna, i tak jak innych ujęły mnie narcyzy ale sasanka, mistrzostwo świata!
Mój mały raj na ziemi :) 10:59, 27 kwi 2012

Do góry
Bogda - dzięki wielkie
Aniu, no żal, ale cóż zrobić.....
Sebek - dziękuję zapraszam na kaweczkę na tarsaie jak będziesz !

a teraz obiecany projekcik! wczoraj Danusia szybko rozplanowała mi rabatę pod oknem zostały róże i lawenda, została brzoza, oraz prawe i lewe zakończenie (ciurkadło w bukszpanach i hakuro też w bukszpanach - w kwadratach. Dlatego cała reszta jest prostymi liniami. Ach jakże się cieszę !!!! jeszcze raz dziękuję Danusiu po stokroć

Ogródek przy wjeździe na posesję 09:56, 27 kwi 2012

Do góry
MartaS napisał(a)
Witaj Sebek- ten winobluszcz bedzie super tam wyglądał dzieki za radę- a przy okazji - wszystkie Sebastiany to fajne chłopaki są

Danusiu juz sobie znalałam te włochate czuprynki- tylko są różne kolory, chyba żle nie będzie jak wybiorę takie żółtawe? czy mogę jeszcze posadzić coś pomiędzy drzewa czy może zostawić wolną przestrzeń? Rabatę planuje wysypać żwirkiem

Tylko o ile wiem Danusia swój ciacha z tego słupa też będziesz musiała aby nie wszedł tam gdzie nie powinien
Ogródek przy wjeździe na posesję 09:37, 27 kwi 2012

Do góry
Witaj Sebek- ten winobluszcz bedzie super tam wyglądał dzieki za radę- a przy okazji - wszystkie Sebastiany to fajne chłopaki są

Danusiu juz sobie znalałam te włochate czuprynki- tylko są różne kolory, chyba żle nie będzie jak wybiorę takie żółtawe? czy mogę jeszcze posadzić coś pomiędzy drzewa czy może zostawić wolną przestrzeń? Rabatę planuje wysypać żwirkiem
Bukszpan (Buxus) - uprawa 09:29, 27 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Zmarznięte mogą być, źle wyglądają od ok miesiąca... a może już dłużej...
sadzone w sierpniu ub. roku

A nie masz tępego sekatora? Czasem sekator charata liście pozostawiając uschnięte końcówki...

A te dwa pierwsze zdjęcia - mi to też wygląda na zmarznięcie.
Iglakowa część wypoczynkowa do ogarnięcia :) 09:28, 27 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Możesz posadzić tawuły japońskie - a przed nie byliny - albo coś płożącego jak runianka.

Sebek, dzięki za odpowiedź! Podoba mi się ta tawuła, ładnie kontrastowałaby z ciemnym cisem, no i kwiaty - dodatkowy bonus. Szukam jednak czegoś zimozielonego. Idąc tym tropem znalazłam mahonię pospolitą. Ma podobne, spore kwiaty. Żółte Co o tym myślisz?
Ogród Dominiki 09:26, 27 kwi 2012

Do góry
Oooo - no to gratuluję A zdjęcia na pewno są inspiracją
Zakupy przez internet 09:06, 27 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - no wiem, że zrobili ją przysłowiowo w bambuko, no ale przecież nie będzie płakać nad rozlanym mlekiem - trzeba działać, aby dobrze rosły - dlatego florovit się przyda.

Dziękuje Sebciu za radę,bo ja też otrzymałam takie malutkie sadzoneczki,z tą tylko różnicą,że zapłaciłam
za nie niewielkie pieniądze
Zakupy przez internet 08:28, 27 kwi 2012

Do góry
Aniu - no wiem, że zrobili ją przysłowiowo w bambuko, no ale przecież nie będzie płakać nad rozlanym mlekiem - trzeba działać, aby dobrze rosły - dlatego florovit się przyda.
Rozpoznawanie traw 08:24, 27 kwi 2012

Do góry
Trzeba to opryskać - może chwastoxem?
Ogródek przy wjeździe na posesję 07:52, 27 kwi 2012

Do góry
Na słup, jak Sebek radzi, winobluszcz najszybciej zarośnie, jak u mnie - będzie zielona rzeźba zamiast betonu i nie przemarza jak bluszcz.

Ostatnio radziłam pod kuliste drzewa po 4 szt Hakonechloa macra - takie fajne czuprynki włochate
U Wieloszki to było.
Zakupy przez internet 01:11, 27 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Lej im florovitu często - to urosną znacznie

Sebek to nie o to chodzi aby lać florovit tylko o uczciwość sprzedawcy, czasami dzielą roślinę na 3 i takie kłykcie sprzedają zamiast pięknie rozrośniętej rośliny a cenę wala jak za najładniejszą sadzonkę
Ogrodnik mimo woli 00:19, 27 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - cudnie u Ciebie

Dzięki Sebuś...ale ten syf co mam . to tez mój

A to foto wyszło zajefajne Taki śmieszny pająk na nim siedzi Musze zrobić zbliżenie, bo na stawianych zdjciach słąbo widać.. ma seledynowy kuper i takie śmeiszne pary odnóży, ale wcale nei jak u pajaka....

Psie zęby w tym roku wybitnie wysokie..... jezszcze takie nigdy nie były.

Coś co kompletnie mi się nei podoba...czyli wizytowa część ogrodu - przedogródek....... to maskara... i brak pomysłów...... ale i na neigo przyjdzie pora...
Mój mały raj na ziemi :) 00:13, 27 kwi 2012

Do góry
Aniu - cudnie u Ciebie

A zapalenia ucha współczuję, bo sam często przechodzę - wystarczy trochę przeciągu i już przepadłem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies