a tu klony palmowe samosiejki, cos wspanialego takie baldachy z liści. Bylo tam cale poletko samosiejek i wiekszych i mniejszych az trzeba sie powstrzymywac by łopatki nie wyciągnąć
Graby tak ale laurowiśni pod nimi to ja tu nie widzę chyba ze tę niską odmianę- moje są wysokie
Oczywiscie mowa tu o tych rabatach poprzecznych.
Dałabym niskie rozplenice bądź seslerie - jestem bardzo wdzięczna Dziewczynom za jej poznanie
Pamietaj że graby dadzą sporo cienia.
A odnośnie nasadzeń na froncie- nie chcesz w ten pas (gdzie masz szałwię)dać drzew? I wypełnić ją sesleria i szałwią ?
Lidko- masz racje nie znoszę tuj
Będę się pozbywać i tych łosich rogów które rosną pomiędzy Hakuro - te ostatnie tez pójdą precz- będą dwa bądź trzy graby.
Trochę stare foto, ale będzie widać.
Po prawej mamy drogę wewnętrzną, zrobiliśmy bramę i furtkę dodatkową na końcu części ozdobnej (widać cień na drodze). Po lewej stronie domu wystarczy, aby była ścieżka na swobodne przejście w pojedynkę - myślę, że minimum na szerokość kosiarki? Przejazd z taczką itp. po prawej stronie pod pergolą.
W jakich odstępach sadziłaś laurowiśnie? Jaką odmianę? Pokażesz aktualne foto jak się stykają?
Ewa, zazdroszczę wycieczki po pięknych ogrodach, a przede wszystkim spotkania ze wspaniałymi ludźmi.
U Danusi w ogrodzie byłam dwa lata temu, było pięknie, ale wtedy był pewnie o połowę mniejszy, może się tam jeszcze kiedyś wybiorę. Chciałabym spytać co to za roślina, te trzy fioletowe kępy.