Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Muszelka 18:18, 07 lut 2024

Kontonaogrod napisał(a)

I ktoś bez pytania zostawił wywrotkę gruzu oczywiście nie tam gdzie jest potrzebny...

Teraz muszę znowu zamówić gościa z koparką żeby to rozłożył... będzie brama może nie zdarzy się to ponownie heh

Nie wiem, jak to skomentować...

Wystarczyło przecież zrobić "wywiad środowiskowy" (Twoja miejscowość to nie 38 mln. Tokio) i prawie każdy wskazałby właścielkę tej działki. Podjechać, po ludzku zapytać.

Kompletnie nie rozumiem zachowań niektórych ludzi...
Kontonaogrod 18:30, 07 lut 2024

Cóż...

Ludzie. Najlepiej trzymać się z daleka (od większości)...
Kontonaogrod 08:17, 08 lut 2024

Jestem właścicielką od grudnia, w sumie jedynie sąsiedzi by wiedzieli że ja to ja i gdzie mieszkam

Śnieg dzisiaj u nas - niewiele ale biało za oknem... chłopaki przed 7mą już byli i walczą z płotem. Może nawet dziś skończą?

wieszamy kłódkę na bramie i przerwa na ferie
Muszelka 09:26, 08 lut 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Jestem właścicielką od grudnia, w sumie jedynie sąsiedzi by wiedzieli że ja to ja i gdzie mieszkam

Śnieg dzisiaj u nas - niewiele ale biało za oknem... chłopaki przed 7mą już byli i walczą z płotem. Może nawet dziś skończą?

wieszamy kłódkę na bramie i przerwa na ferie

Z drugiej strony - gdybyś miała ciężarówkę niepotrzebnego gruzu, wpadłabyś na pomysł, żeby zrzucić go na czyjąś działkę?

Viva ferie!
Kontonaogrod 09:30, 08 lut 2024

No właśnie nie... ci ludzie mają płacone za wywiezienie gruzu. I ja jak potrzebowałam gruz to za niego płaciłam. Więc jak się dobrze zorganizują to mają 2x płacone za jedną wywrotkę a jak nie to widocznie zrzucają gdzie popadnie (?)
Nie miałabym uwag gdyby facetowi chciało się cofnąć kolejne 50 metrów w miejsce gdzie zrobiły się koleiny.. a tak trzeba będzie to przepychać koparką co znaczy godzina+ płatna (a gość chce przyjechać koparkować cały dzień a nie godzinę...)
Muszelka 09:50, 08 lut 2024

Wniosek: kasa stoi wyżej niż przyzwoitość.

Nie powinno mnie to już dziwić. Zawsze tak było, jest i będzie.
A jednak są chwile, że dziwi.
Agatorek 10:02, 08 lut 2024

Może załóż jakąś fotopułapkę przy wjeździe

Kontonaogrod 10:06, 08 lut 2024

Powiesimy znak z zakazem składowania odpadów na bramie - dziś lub jutro brama będzie. Myślę że to się już nie powtórzy chyba że ktoś się zdecyduje wykiprować zawartość naczepy przed bramą... jeszcze mnie dziwią takie rzeczy, a chyba już w sumie też nie powinny...
Kontonaogrod 11:19, 08 lut 2024

Zdjęcie kradzione - to połączenie plus zimozielone świerki serbskie, widzi mi się

Kontonaogrod 11:25, 08 lut 2024

Chłopakom został front I się żegnamy