Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród w remoncie 20:52, 13 sie 2017

Do góry
wiem bo ja też kocham hortki ale niewiem Asia czy za duzo nie będzie..hortki na tle hortek?
a moze za tymi paprociami szpaler morning lihgt?? ale byłby kontrast fajny! i te tuje przesadzone jak planujesz
Z Pszenicznej ... 20:50, 13 sie 2017

Do góry
a i mialam zapytać ty ścinasz liatry zaraz po przekwitnięciu? bo moje juz przekwitly bo je przesadzałam i teraz po tej wichurze powyginane mnie wkurzają
Ogród w remoncie 20:38, 13 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Głowiłam się ostatnio czym zapełnić dziurę między tujami a świerkiem na tej rabacie za rondem i dziś chyba mnie w końcu olśniło. Postanowiłam ,że rozsunę te trzy żółte tuje i posadzę je w rzędzie. Myślę,że będzie dobrze. Przed nimi te anabelki.

patrząc na tą fotkę to ja bym nie robiła rabaty za tym świerkiem inversa. chyba dopiero pod żywoplotem przy ogrodzeniu, dalej troche bo jakos tak naćkane jest
Ogród z rzeźbą 19:55, 13 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Herzogin Christiana, jest cudowna

chcę ją zamówić jesianią, pachnie? bo ona z tej serii perfuma.

Anula widze że ty nie masz kory, jak sobie radzisz z chwastami? u mnie odchwaszczanie to główne zajęcie. mialam nie sypac korą bo i tak zanika ale chyba jak już skończę obsadzanie to wysypę tej najdrobniejej grubo.. choć jeden sezon odpocznę od chwastów
Ogród z rzeźbą 19:51, 13 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Hortensje zaczynają zielenieć

Kule są ogromne, trudno na zdjęciu to pokazać

Wieczorem, w ujęciu na wprost:

przepieknie!!!!
Z Pszenicznej ... 15:45, 13 sie 2017

Do góry
skoro u ciebie już tak limki kwitną to ja nie wiem co się u mnie stało... no ja mam w pąkach jeszcze a przecież region ten sam
polar bear i diamantino już szaleją a limki kiepsko..
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:15, 11 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Renia czytam i nie wierzę..jak Ty to zrobiłaś ze wgllebnik teraz za mały?? inny plan na niego był?
zgadzam się z Asią, musi być praktycznie nie tylko ładnie

czytam uwaznie u ciebie i Iwki i moze uda się bez blędow swój placyk zrobić

No widzisz taka ze mnie perfekcjonistka
Opisalam wyżej jakie początkowo mieliśmy plany związane z wgłębnikiem ... trochę za dużo pinów się naoglądałam i teraz nie wiem co zrobić ...
Z Pszenicznej ... 11:50, 11 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
No żar nie odpuszcza..a już tak się rano cieszyłam że pada że trochę w ogrodzie porobię a tu znowu chwilą po deszczu upał...
Marudzę ale chyba mi się jesieni już chce , nosi mnie

Anka ja nic w ogrodzie nie robię - tylko to co konieczne, opielenie z większych chwastów i koszenie trawy.
Z tematów do zrobienia mam:
- posadzić zakupione rośliny i te które sterczą jeszcze w przechowalniku,
- wykonać ścieżkę z płyt - od furtki do domu i zrobić tam nasadzenia ( roślin na razie nie zamawiam, bo gorąco),
- jak się uda to dokończyć ścieżkę w warzywniku, ale nie za wszelką cenę
To tyle, coś jeszcze pewnie wyskoczy, ale jesienią to ja mam grabienia liści od groma więc robota jest.

Robię plany na wiosnę Już mam całkiem niezłą listę "to do"
Typografia ogrodu 07:13, 11 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
no właśnie może w sumie sam źwir.. muszę to przemyslec jeszcze.
z kwasiaka to nie wiedziałam, niewiem z czego teść sobie zrobił:/ kolejna rzecz do ustalenia
ale jak ten ruszt jest nakladany to jest blisko ognia?nie przypala mięcha?
z tego co wiem to czarna sta być nie powinna. Możesz jeszcze dlabpewnosci poczytać. Nie przypala się bo ruszt przesuwa się po swoim stelażu i stelaż po całym palenisku wiec jest duze możliwość manewrowania
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:54, 10 sie 2017

Do góry
Według mnie tam za mało miejsca na drzewa
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:52, 10 sie 2017

Do góry
Marta pamiętasz jak ja płakałam nad swoimi rodkami? Zrobiłam wszystko jak Iwona i tobie radziła ale mam wrażenie że odżyły najbardziej po mikoryzie z lasu. Polazłam z wiadrem 25l do lasu sosnowego i bezczelnie ukradłam runo
Odżyły! Niewiem jak będzie z kwitnieniem bo u mnie skwar od miesiąca a ja nie mam czasu na podlewanie ale młode przyrostu mają, urosły i zrzucily stare liście. Fajne są
A nawet jak u Ciebie nie pyknie to wymienisz na hortensje bo do nich widać rękę masz niesamowitą
Buźki
Typografia ogrodu 21:43, 10 sie 2017

Do góry
no właśnie może w sumie sam źwir.. muszę to przemyslec jeszcze.
z kwasiaka to nie wiedziałam, niewiem z czego teść sobie zrobił:/ kolejna rzecz do ustalenia
ale jak ten ruszt jest nakladany to jest blisko ognia?nie przypala mięcha?
Typografia ogrodu 21:18, 10 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
tak i właśnie takie około 5x5 dokładnie to by wyszło jak znajde płytki do tego. gdzien ty kupowałaś swoje?
o ognisku myślalam takim jak u siaki czyli z krawęzników metrowych i do tego ruszt jak u malkul. moj teśc takie ruszta robi to zagadam
zmierze Ci dokladnie. Ale ja mie mam płyt. Miały być ale uznaliśmy ze cześć przysłonią ławki cześć palenisko reszta to taki wąski fragment ze nie warto. Mamy same kamienie. Płyty mam na dnie paleniska. Tez planowaliśmy ruszt jak Gosi ale uznaliśmy ze taki nakładany będzie wygodniejszy i jesteśmy zadowoleni. Pamiętaj ze ruszt do jedzenia z kwasiaka być powinien.
Na huśtawce miło płynie czas... 21:11, 10 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
z różami tak jest, są "bałaganiarskie"
moim zdaniem najpiękniejszą różankę ma Gabisia, widziałaś? co prawda małą ale robi wrażenie

Tak, znam ogród Gabisi. To jeden z pierwszych, które wrzuciłam do swoich inspiracji kiedy zaczęłam czytać Ogrodowisko. Piękny jest!
Róże bałaganiarskie... nooo, tylko im to wybaczam. Idę rano do Heritage i marudzę, że znowu się osypała, a za chwilę mlaskam nad jej kwiatkami. Tak samo ze Spirit. Wobec róż jestem na razie tolerancyjna.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:10, 10 sie 2017

Do góry
klimatycznie
Typografia ogrodu 21:07, 10 sie 2017

Do góry
tak i właśnie takie około 5x5 dokładnie to by wyszło jak znajde płytki do tego. gdzien ty kupowałaś swoje?
o ognisku myślalam takim jak u siaki czyli z krawęzników metrowych i do tego ruszt jak u malkul. moj teśc takie ruszta robi to zagadam
Na huśtawce miło płynie czas... 20:56, 10 sie 2017

Do góry
z różami tak jest, są "bałaganiarskie"
moim zdaniem najpiękniejszą różankę ma Gabisia, widziałaś? co prawda małą ale robi wrażenie
Typografia ogrodu 20:55, 10 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
własnie Asia a jaki u ciebie jest duży wgłębnik, palenisko i odległości? wszystko gra?
jak najbardziej gra. Ma chyba 5x5 metrów muszę dokładnie sprawdzić jeśli chcesz.jest spoko bo palenisko jest bardzo duze 1,5x1,5 M służy jako ognisko, gril, miejsce spalania ogrodowych resztek jak trzeba. Gdy się siedzi na lawkach nie jest za gorąco, sięga się swobodnie np z kijem i kiełbasa do ognia i mozna swobodnie poruszac się między paleniskiem i ławka gdy ktoś na niej siedzi.
A planujesz u siebie?
Z Pszenicznej ... 19:01, 10 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
No żar nie odpuszcza..a już tak się rano cieszyłam że pada że trochę w ogrodzie porobię a tu znowu chwilą po deszczu upał...
Marudzę ale chyba mi się jesieni już chce , nosi mnie

Aniu, mnie się też już jesień marzy. Taka z babim latem.
Zielony zielonym pogania :) 18:00, 10 sie 2017

Do góry
Powiem ci że ja teraz dopiero po dwóch latach sadzę rośliny w docelowe miejsca, wkoncu wiem jak chce i liczę że przyszły rok będzie wkoncu zadowalający
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies