Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Gruszka_na_w... 14:24, 10 sie 2017

Ty już je całuj, bo pięknie się prezentują. Analityczny umysł to nie tylko domena matematyków. To też cecha charakterystyczna filozofów.
Zrób zbliżenie listków tego rodka. Szkoda go uśmiercać, bo to ładny okaz. Może między korzonkami został mu torf i zbił się uniemożliwiając rozrost korzonków na boki? Ponakłuwaj mu ziemię wokół i dodatkowo wzrusz pazurkami. Sprawdź palcami, czy tam w ziemi rzeczywiście jest wilgotno.
Co do tuj- ludzie też są jednego gatunku, a różnią się wzrostem. Widać ten środkowy to taki niejadek w tej rodzinie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
inka74 16:26, 10 sie 2017

rozwaliłaś mnie na łopatki tymi buksami...

rodka bym na twoim miejscu wykopała bo wygląda na chorego po prostu, obcięła (tak Danusia robiła ze swoimi jak je chciała odmłodzić) i wsadziła w specjalną ziemię do rodków w doniczkę i w lekko zacienione miejsce wstawiła.
Może coś mu się odwidzi i nabierze życia. Jak nie na śmietnik (nie na kompost bo jak chory to nie nadaje się na kompost)

Gdzie jeżówki wsadzasz? Między/przed hortki? widzę pomarańczową - moje w końcu wkopane. ja dziś po jeszcze jedną bordową pojadę. Jeżówki mnie rozbrajają.
mrokasia 16:33, 10 sie 2017

Makusia napisał(a)

Mrokasiu koncepcja niezmiennie zakładała brak buka na półce, natomiast przewiduje brzozy doorenbosy sztuk 3

Hmm, to cóż on w takim razie tam porabiał, biedaczysko???
Błędy młodości, co?
He, he, he, ja mam 5 takich błędów mojego em do wyeksmitowana spod okna w kuchni .
mrokasia 16:36, 10 sie 2017

inka74 napisał(a)

Gdzie jeżówki wsadzasz? Między/przed hortki? widzę pomarańczową - moje w końcu wkopane. ja dziś po jeszcze jedną bordową pojadę. Jeżówki mnie rozbrajają.

No i po co ja tu wlazłam? Miałam NIE kupować już nic a tu taki wpis... no i jak ja mam wytrwać w swoim postanowieniu, no jak się pytam???
inka74 17:09, 10 sie 2017

))) Kasiu jak miejsce jest - jeżówkę zawsze warto kupić lub rozmnożyć jak ktoś ma cierpliwość
AnnaCh 20:33, 10 sie 2017

Martusia hortensjowa piękna jest
Sory, ale soczewek nie mam i werbeny nie widzę
Poprzyglądam się jutro, ciągle mam wyrzuty, że mało jej masz, a ja tysiące wyrzuciłam.
Buziam kochana
P.S. Jeżówki prześliczne Mi szczególnie podoba się ta różowa pełna
Margerytka40 20:40, 10 sie 2017

Jeżówka ta różową mi się podoba,trochę podobna do moich nn. Kobieto jakie Ty masz ML. Ślicznie wyglądają
Toszka 21:47, 10 sie 2017

Posadź buksy w dobrej treściwej mieszance. Opryskaj na grzyba. Mam dobra wiadomość - buksy na nóżce są zdrowsze i grzyb tak ich nie nęka, bo jest przewiew. Buksy będą rosły jak na drożdżach. Mam pytanie = czy kolor zdrowych liści (są takowe?) jest typowo zielony czy lekko sino-niebieski? Pytanie nie jest z serii podchwytliwych, a dociekliwych
Johanka77 22:20, 10 sie 2017

Makusia napisał(a)
Okularowa z korą

...i jedna fotka hortensjowej- AniuCh- patrz na werbenę

Piękne rabaty! Fajnie skomponowana ta okularowa.

Ale Ty choć no mi doradzać zaraz w kwestii hortek. Bo widzę, żeś już zaprawiona w boju
anna_t 22:52, 10 sie 2017

Marta pamiętasz jak ja płakałam nad swoimi rodkami? Zrobiłam wszystko jak Iwona i tobie radziła ale mam wrażenie że odżyły najbardziej po mikoryzie z lasu. Polazłam z wiadrem 25l do lasu sosnowego i bezczelnie ukradłam runo
Odżyły! Niewiem jak będzie z kwitnieniem bo u mnie skwar od miesiąca a ja nie mam czasu na podlewanie ale młode przyrostu mają, urosły i zrzucily stare liście. Fajne są
A nawet jak u Ciebie nie pyknie to wymienisz na hortensje bo do nich widać rękę masz niesamowitą
Buźki