Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

anna_t 22:54, 10 sie 2017

Według mnie tam za mało miejsca na drzewa
babka 08:20, 11 sie 2017

Dziewczyny i chłopaki, podczytuję Wasze propozycje z tel ale nie mam kiedy siąść i pisać. Nie mam też czasu na działanie a już by się chciało.
Inaczej to sobie zaplanowałam, no życie...
Życzę wam i sobie też udanego długiego weekendu
Buziaki
pawel_snopek 10:40, 11 sie 2017

Na drzewo jest troszeczkę mało miejsca ale wszystko dało by się zrobić Ja osobiście w tym rogu posadził bym 3 cisy kolumnowe miedzy nimi widzę lawendę plus sedum lub jakieś trawy plus buksy. Co do tego buksa który został pięknie podcięty to widzę pod nim konwalniki plus turzycę the beatles plus jakaś żurawka.

Jeżeli zdecydujesz się na Twoją wersję to nie dawał bym tam tej lawendy na obwódkę bo będzie ona zbyt przytłaczająca moim zdanie a z traw to wybrał bym evergolda
patrycja 12:28, 12 sie 2017

Ola jak u ciebie po nawałnicach? Podobno kuj_pomorskie też sxalały burze
babka 12:52, 12 sie 2017

Wpadam na chwilę. Minionej nocy szlała nad naszym regionem potworna burza... jak długo żyję nie przeżyłam nigdy czegoś tak potwornego... Miasto wygląda jak jak po działaniach wojennych, pozrywane dachy, powypychane do środka okna, drzwi, fruwające garaże, drzewa powyrywane z korzeniami, połamane wielki starodrzew. Dwa parki przestały istnieć, cmentarz zdewastowany. Nie da się tego wszystkiego opisać słowami.
U mnie sporo strat, spod plastikowych okien woda lała się do domu jak z węża strażackiego, zabrakło suchych ręczników. Poderwało nam papę na dachu więc w domu powódź. Zerwało nam elewację z sidingu, wyrwało płot, tuje przyginane były do ziemi o pozbijanych świecznikach, wazonikach, lampionach i dzbanach nie ma co wspominać.
Ja jeszcze nie mam odwagi wyjść na zewnątrz, wystarczyło co zobaczyłam w nocy. Sprzątnęłam taras i uciekłam do domu. Zbiera się na płacz.
Ale żyjemy. Pięć osób tej nocy zginęło

Pozdrawiam Was ciepło. Wrócę jak trochę się ogarnę
lindsay80 12:57, 12 sie 2017

Straszne to co piszesz, ale najważniejsze, że nic Wam nie jest!
Właśnie oglądałam relacje z Gniezna, jak latały betonowe sporej wielkości elementy, to nawet nie chce sobie wyobrażać jaką siłę miał ten żywioł ;-(
Katkak 13:26, 12 sie 2017

O matko, Olus to straszne co piszesz i trudne do wyobrażenia. Przykro mi bardzo.
07_Rene 13:50, 12 sie 2017

Myślałam o Tobie wczoraj.
Ogrom zniszczeń przerażający
Dobrze że nic Wam nie jest.
Ściskam
UrsaMaior 13:50, 12 sie 2017

Ola...trzymaj się, dziewczyno. Ważne, że Wam nic nie jest!
mrokasia 13:57, 12 sie 2017

Boże kochany, Ola!!! Straszne doświadczenie. Najważniejsze, że nic Wam się nie stało! Bardzo Cię pozdrawiam.