Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 09:53, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A nam nawet przez chwilę nie było żal, zostało jeszcze z 400 m2 trawnika, więc starczy
A jeszcze na tyłach dwa małe kawałki będziemy wysiewać.

Ja kupiłam po dwie podpory dla każdego krzaka, metr wysokie, 55 cm szerokie z możliwością łączenia.

O rany, tego właśnie szukam. Edytko podaj proszę namiary gdzie takie podpory można kupić
Ogrodowa przygoda Łukasza II 09:53, 19 cze 2017

Do góry
Ojej, smutne wieści w sprawie Nigr, aż pójdę swoje drzewa pooglądać dokładniej, bo u mnie jeden buk Purpurea Pendula listki wypuścił a potem mu zaschły i łysy stoi.

Oby coś dało się poradzić na tą chorobę.

Widzę, że przetacznikowiec zaczyna kwitnąć, u Ciebie się w nim zakochałam, wciąż mam ochotę żeby kupić jak spotkam.

Daj znać jaką trasą ten objazd planujesz

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:46, 19 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

no dobra...ten balagan tez pokaze

A mi tam ten bałagan się bardzo podoba - zapewne jest pachnąco i pszczólkowo

Kwitnie Ci już ta biała różyczka zakupiona na ZtŻ co to upadek zaliczyła przy pakowaniu do auta? Nazwy nie pamiętam, ale była cudna!
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 09:42, 19 cze 2017

Do góry
Olu, masz bardzo fotogeniczny ogród, kule w lawendzie fajnie wyglądają - dobrze, że udało się je wpleść w to towarzystwo.
Dziś szczególnie miejsce na ognisko zwróciło moją uwagę, bo akurat ten temat mam na tapecie w tej chwili - super to u Ciebie wygląda.

Jestem za umbrami - kuliste korony fajnie powinny się zgrać z bonzajem i bukszpanami.

Taką brudną ślimakową robotę po deszczu u mnie moja córa wykonuje
Ale nie mamy serca ich zabijać, wyrzucamy kawałek za płot gdzie jest nieużytek, a one pewnie za jakiś czas (krótki) znowu do nas wracają
Ogród Mirelli 09:39, 19 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Edyta jedna rozplenica się zebrała, a druga kiepska, ale daję jej szansę jeszcze może z dwa tygodnie. Jak będzie marna to pójdzie na tył ogrodu. Mam je posadzone w przedogródku, więc bum chciała mieć ładne nie szpecące egzemplarze

O tak, w przedogródku to może być mocno denerwujące jak jakaś roślina nędznie wygląda.

My niedawno w największe upały przesadzaliśmy derenia Milky Way, mało to mądre było, ale jakoś nic sobie z tej przeprowadzki nie zrobił
Lawendowy zawrót głowy 09:35, 19 cze 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Edytko ja skończą całość to będę planować na nowo bo zapewne chce poszerzyć trochę tam przestrzeń z nasadzenia mi . Beda kwadratowe bukszpany i rozplenicavnavpierwzym planie ale czekam aż skocza całość. Martwi mnie ze trzcinnik KF który był z tyłu nie da rady jednak tam rosnąć .

No i dobrze, jednak najlepiej wszystko można zaplanować jak te najważniejsze elementy już istnieją.
U mnie placyk na ściankę zostawiony, ale wokół niego już się ciasno robi i też sobie myślę, czy potem przeróbki mnie nie będą czekać, bo pewnie jak spojrzę na to miejsce, gdy już ścianka będzie to nowe pomysły się pojawią.
Lawendowy zawrót głowy 09:26, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ja fundament w ziemi już w zeszłym roku widziałam, to potwierdzam, że temat nie nowy wcale jest - ale ciekawa jestem jak zaplanowałaś przestrzeń wokół ścianki no i jaka sama ścianka jest.
Synek to się fajnie ma, pomysły na atrakcje super!

Edytko ja skończą całość to będę planować na nowo bo zapewne chce poszerzyć trochę tam przestrzeń z nasadzenia mi . Beda kwadratowe bukszpany i rozplenicavnavpierwzym planie ale czekam aż skocza całość. Martwi mnie ze trzcinnik KF który był z tyłu nie da rady jednak tam rosnąć .
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:20, 19 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
trzcinnik kwitnie

[img

Piękne to i donice z runianką i towarzystwem świetne, nie wspomnę o warzywniaku i owocniku - plony zapowiadają się obfite.

Czy naparstnice to te ode mnie?
Lawendowy zawrót głowy 09:13, 19 cze 2017

Do góry
Ja fundament w ziemi już w zeszłym roku widziałam, to potwierdzam, że temat nie nowy wcale jest - ale ciekawa jestem jak zaplanowałaś przestrzeń wokół ścianki no i jaka sama ścianka jest.
Synek to się fajnie ma, pomysły na atrakcje super!
Ogród z rzeźbą 09:06, 19 cze 2017

Do góry
lubię Aniu na Twoje zestawy cieniolubnych roślin popatrzeć, nie dość że pięknie je zestawiasz to jeszcze piękniej pokazujesz - a ogród z nimi taki trochę tajemniczy i romantyczny jest.
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:01, 19 cze 2017

Do góry
Nuty czosnkowe na pięciolinii obowiązkowo musiały i w tym roku się znaleźć

Iwonka, chyba wszystkie rośliny Cię lubią - no nie wiem, czy jest jeszcze ktoś na O, komu tak świetnie idzie rozmnażanie roślinek i żeby one potem jeszcze tak porosły!
Działeczka Asi :) 08:59, 19 cze 2017

Do góry
Asiu, postępy w pracach ogromne, wszystko się zmienia i pięknieje
Ogród Ani :) 08:59, 19 cze 2017

Do góry
Aniu, dobra jesteś w tym cięciu - kurcze, żeby mi tak wychodziło to może polubiłabym to zajęcie

Wszystkie kwitnące pozycje co dziewczyny Ci wypisały super są - u mnie szczególnie szałwie i jeżówki wiodą prym.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:56, 19 cze 2017

Do góry
Podziwiam ogrom zieleni u Ciebie.
Wiązówkę i czarny bez też mam, niestety ta pierwsza po burzy z gradem cała się posypała.
Miło Cię widzieć na zdjęciach
Na zielonej... trawce :) 08:53, 19 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Dzięki Edyta

Hortki na dziś - część ma juz limonkowe "otwarte" kwiaty

Tak to carex The Beatles... one dość szybko się zbierają... kupiłam dwa lata temu malutkie sadzonki... ładnie przyrosły Twoje pewnie też dadzą radę... daj im tylko czasu troszkę

Swoje mam już długo, kępy mają ogromne, tylko ździbła jakieś krótkie, nie takie długaśne przewieszające jak u Ciebie.
A stale pilnujesz, żeby kępa była okrągła, mają u Ciebie więcej słońca czy cienia?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:49, 19 cze 2017

Do góry
Iwonka, ogród pięknieje w oczach, właściwie każdą rabatę wypadałoby pochwalić, bo już widać w nich potencjał, niech no tylko się rozrosną!

A Krzyśki w takiej ilości obłędne!
Typografia ogrodu 08:48, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Te pasy będą genialne, już są!

Obie wersje na przechowalnik mi się podobają, ale sama wybrałabym numer 1.

Świetna fotka w chmurach
dzieki Edyto za opinie w sprawie rabaty bo sama nie wiem. Na pasy czekam z wytęsknieniem
Moja codzienność - ogród Oli 08:48, 19 cze 2017

Do góry
Przegląd molinii mnie powalił - potfory masz!
U mnie zaczynają kwitnąć ale to takie wypierdki jeszcze, ale każdą uwielbiam
Ogród Mirelli 08:46, 19 cze 2017

Do góry
Piękny kolor i kwiat ma ta róża Belveder!

Jak rozplenice teraz, pozbierały się po akcji dzielenie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies