Ja te niskie iryski mam dopiero 2 lata.w tym jucz widzę ładnie się rozrosły
Moja róża , ta Excelsa. tak to jeszcze młoda.Jeszce jej nie przycinałam.
A po jakim czasie już ja trzeba przycinać ???
Magnolia Ann- pomału chyba będzie kończyć swoje kwitnienie.Szkoda , oj szkoda
Ale będą inne. taka to kolej rzeczy i w ogrodzie .
A to najpiękniejsze dla mnie drzewo buk, ten egzemplarz był idealny, niestety synuś go skasował autem, śpiesząc się na Sylwestra. Nawet się nie zorientował. Sprawcę ujawniły kamery, myślalam,że to kurier.
Dzięki Ewelinka za miłe słówko Czy najładniejszy nie wiem, ale lubię go i to jest najważniejsze
Ciski u mnie trzeci rok, zobacz zdjęcie z sadzenia: 11.07.2013
No i sam narożnik. Oraz ciąg dalszy, który póki co, zostanie z samych szmaragdów.
Na zdjęciu na czerwono zaznaczyłam starą linię skosu, na żółto jak to wygląda teraz. Nie wiem czemu ale mi to dziwnie wygląda. A może zachowując kwadratowy kształt rabat, tam też powinien być jako tako kwadrat a nie ścięcie ukośne w trójkąt?
No i jak to obsadzić? (Z nadzieją i perspektywą na pociągnięcie kiedyś tematu dalej w prawo...) Jako tło myślę dokończyć szmaragdy i połączyć lewą i prawą stronę. Mam jeszcze dwie aurera nana. Myślałam, żeby je dać gdzieś po prawej stronie jodły, już na tej drugiej ścianie płotu. Ale co do nich pasuje? Jakie piętro najniższe?
Niestety nie wiem jak się nazywa. To jest mój pierwszy powojnik. Ma już cztery lata. Posadzone są dwa na jednej pergoli. Kwitnie co roku wiosną i potem powtarza kwitnienie. Teraz obecnie ma już ok 4-5m. Marzy mi się, żeby go puścić w przyszłości, na zadaszenie tarasu. Musimy jednak najpierw to zadaszenie zrobić, więc na razie go jeszcze nie cięłam. Rośnie bardzo szybko. Ta jego część, która zasłania okno, urosła w zeszłym sezonie.
Jedna kratka zamontowana, jak jutro drugą pomaluję, to może w poniedziałek będzie druga
Jak przyjechałam, to do nocy w domu nie byłam, tylko z Jasiem i taczką działałam Cisy wykopane, ziemia przywieziona i wsadzone znowu. Dostały dużo kompostu, mam nadzieję, że będzie dobrze Korzenie miały ładne białe, widać, że żyją