Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 21:34, 24 maj 2016

Peonia napisał(a)
Jano , Bożesz ile pracy, ty masz jednoroczne, ja bym dawno padła gdym je sadział, namawiam na wieloletnie czyli byliny.
już to zrozumiałam i od pewnego czasu zapraszam je do swojego ogrodu, dziś zagościł wielosił błękitny
Jana 21:35, 24 maj 2016

Peonia napisał(a)

Hortensje te ogrodowe przemarzaja poza rejonem Koszalina i Szecina. Ja nie dziwię się frustracji, mam jedna przywiezioną z Niemiec ogrodowa ale ona kwitnie na tegorocznych przyrostach , dlatego ma kwiaty. A kupiłyśmy ogrodowe wytrzymujące -30*C i też przemarzły paki, kwiatów niet.
moja jedyna ogrodowa znowu przemarzła, one nie są na moje warunki atmosferyczne
Jana 21:36, 24 maj 2016

Peonia napisał(a)
Cudowne spotkanie, rozczulił mnie ten widok.
było chyba z 5, nie wiem gdzie teraz są, zwiały , Mój ostatnio widział w lesie bobry - matkę i dwoje młodych
Jana 21:38, 24 maj 2016

Anda napisał(a)
Super warzywnik. Fotki ze spaceru bardzo fajne, pięknie mieszkasz. Fotek róż nie znalazłam.
dziękuję, zdjęcie zamieszczam , żółtawe robią się w górnej części, pojedyńcze ale jednak
Jana 21:39, 24 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
Jaki fajny jeżyk.Ja w tym roku jeszcze go nie widziałam na żywo.
Ale co roku pojawiał się na działce.Może i w tym się pokaże
moje były i się schowały, pewnie wyjdą na jesień
Jana 21:41, 24 maj 2016

Dziś zakwitła moja nn piwonia
Anda 22:25, 24 maj 2016

Róża ma chyba jakiś niedobór. Dałaś jej papu na wiosnę?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 22:27, 24 maj 2016

Anda napisał(a)
Róża ma chyba jakiś niedobór. Dałaś jej papu na wiosnę?
tylko florovit..chyba kupię coś specjalnego do róż
Anda 22:30, 24 maj 2016

Jana napisał(a)
tylko florovit..chyba kupię coś specjalnego do róż

Nie wiem ile ona tam juz stoi, ale woda tez jest ważna Jesli juz długo, to powinna sobie właściwie juz sama radę dawać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 22:33, 24 maj 2016

Anda napisał(a)

Nie wiem ile ona tam juz stoi, ale woda tez jest ważna Jesli juz długo, to powinna sobie właściwie juz sama radę dawać.
te róże to tegoroczny nabytek z Biedry, wsadzałam wczesną wiosną, jest tam sucho i do 14 pełne słońce, mało która roślinka mi tam przeżyła, np tawuły w tym miejscu miały spalone liście