Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:11, 24 maj 2016

Dorota123 napisał(a)

Mówiłaś i ja to pamiętam.
Mam w domu szesnastoletniego syna i to on mi pomaga w przesadzaniu większych egzemplarzy. Najchętniej wzięłabym się za tą przeprowadzkę już teraz, ale część bukszpanów to ponad dwudziestoletnie okazy. Nie przeżyły by przesadzania o tej porze roku.

Fakt że trzeba poczekac żeby roslin nie zmarnowac.
Bogdzia 21:12, 24 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)

Dobrze powiedziane .... można jeść do bólu, bez konsekwencji w biodrach... a endorfin więcej niż z czekolady

Hilary nie che poczekać na ciebie, jeden pąk już prawie prawie.. rano, bo po południu sie rozwinął..
ten z rana.. kwiat dość mały, ale zabiedzone w doniczce..

Ładna ta Hilary a mója Bartzella tez ma pączki ale maleńkie nie wiem czy zakwitnie.
Bogdzia 21:14, 24 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bogdziu jakie cudne te Twoje rodki Powizycie w Pisarzowicach dopiero mam porównanie jakiej wielkości są Twoje inaczej trudno to sobie wyobrazić

Mnie z Pisarzowicami nie porównuj nie ta skala , nie ten teren a to własnie robi wrazenie. Mój ogród to tylko babciny ogródek.
Bogdzia 21:15, 24 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Cudnie Bogdziu u ciebie. Co jeden kwiat to piękniejszy. W realu to chyba w ogóle nie wiadomo gdzie oczy podziać z zachwytu.

Niestety na zdjeciach ładniej niz w realu bo przecież pokazuje sie to co najładniejsze.Fakt że za płotem wycieczek nie brakuje .
Gruszka_na_w... 21:16, 24 maj 2016

Już nie wiem, gdzie u Ciebie Bogdziu wybrać miejscówkę do podziwiania ogrodu- czy w tym dużym oknie? czy na zewnątrz? Pięknie jest i aż trudno uwierzyć, że to dzieło dwóch osób. Gratuluję i podziwiam )
PS. Dzięki Twoim poradom mogę się cieszyć swoim pierwszym kwitnącym rododendronem. Mam nadzieję, że pozostałe trzy pójdą w jego ślady. )
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Bogdzia 21:18, 24 maj 2016

niedzwia napisał(a)
U Ciebie jak zwykle zjawiskowo

Co to za odmiana azalii?

Czym nawozisz swoje azalie?

Azalia nazywa sie Norma i ma pełne kwiaty a nawoze nawozem dla rododendronów.
roma2 21:18, 24 maj 2016

Dziękuję Bożenko za informacje o budkach lęgowych. Powiesimy jeszcze jedną na klonie, a nóż przyda się jakiejś ptaszynie. Uwielbiam obserwować te małe stworki, mało rozróżniam jeszcze, ale się uczę. Dzwońce faktycznie trochę swarliwe, też to zaobserwowałam. Ale dużych ptaszydeł też dostatek. Żurawie i mnóstwo dużych drapieżników. Nie wiem jakich, bo wysoko nad łąkami pod lasem latają. Kupiłam lornetkę, zamiast butów na wiosnę , to może poobserwuję dokładniej. Całusy
marzena 21:25, 24 maj 2016

Bogdziu, podziwiam Twoje śliczności !
kerii 21:32, 24 maj 2016

Ależ Ty masz cudne te rododendrony, jak w ogrodzie botanicznym Piękne!!
ryska 21:41, 24 maj 2016

Spektakl cudów u Ciebie już się zaczął. Przepiękne widoki niczym jak na mojej wycieczce sobotniej w Wojsławicach.
Bogdziu w niedzielę podglądałam wróble. Kąpią się w moim potoczku, mieszkają na gruszy sąsiada a pożywiają się na moich różach. I to było najciekawsze. Siadały na gałązkach róży, strząsały mszyce na ziemię a potem skrupulatnie zbierały i zjadały.
Widocznie im smakują moje ekologiczne mszyce niczym nie pryskane Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę, nie mogę się doczekać