Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

ren133 08:48, 22 maj 2016

Fajnego masz tego marikena I nie przymrozilo ci go jak większości na forum
anna_t 08:54, 22 maj 2016

Nikita napisał(a)

berberys NATASZA zaczyna nabierać kolorków…jeszcze chwila i pokaże na co go stać….

berberys Natasza?? moja córcia ma tak na imię, muszę go kupić!
pięknie Magda
Nikita 09:12, 22 maj 2016

yolka - wariatkowo to delikatnie powiedziane...poważnie zastanawiam się czy się czasem nie sklonować żeby ze wszystkim zdążyć na czas.

ren133 - mój mariken to w rzeczywistości TROLL może dlatego...A może nie zmarzł bo osłonięty jest szmaragdami...

anna_t - Aniu, NATASZA do kupienia chyba tylko u Kurowskich w Końskowoli, bo to ich autorski berberys. Cudny jest, bo tricolor - w sezonie listki ma biało-różowo-zielone. Bezproblemowy, średnie tępo wzrostu, bardzo ładnie się rozkrzewia...POLECAM.
Luteczka 21:05, 22 maj 2016

Cześć Madziu ślicznie w Twoim Szmaragdowym
Kolory intensywne, widoki piękne.
Mi też się spodobał berberys Natasza i już jest na liście chciejstw

Madziu rozumiem cię doskonale.
Ja też nie mam ostatnio czasu, dzisiaj staram się troszkę nadrobić czytanie forum ale poza tym to doba dla mnie za krótka.

Pozdrawiam i buziaki przesyłam
Rench 22:57, 23 maj 2016

Nikita napisał(a)
Ostatnio zupełnie nie mam czasu, żeby tutaj do Was zaglądnąć. Praca, popołudniami 2 dodatkowe zlecenia i jakby tego było mało w weenedy remont domu na działce. Przez zupełny niedoczas troszkę zaniedbałam ogród, ale wczoraj „wzięłam się garść” i między skrobaniem sufitu a gipsowaniem dziur po hydrauliku i elektryku znalazłam chwilkę, żeby wypielić 2 taczki chwastów, skosić trawniczek i przyciąć co nieco wszystkie bukszpany, cisy i moje „niby” bonsai.
Tak na szybko (bo zaraz jadę gipsować…szpachlować…szlifować….myć i gruntować ściany) wrzucam kilka fotek, żebyście nie zapomnieli jak wygląda „szmaragdowy zakątek”.

Najpierw panorama (bo niektórym podobają się te widoczki…) tym razem zrobiona z okna pokoju

... i troszkę z innej perspektywy

moje kulki tuż przed strzyżeniem

Czym ty się faszerujesz,że masz tyle siły na wszystko i jeszcze tak wymuskałas ogród Podziel się,bo ja po pracy padam na twarz
Margarete 09:53, 24 maj 2016

No pieknie Madiu, jak ci to szybko wszystko porosło, a trawnik bezchwastowy i zieloniuteńki tylko uroku dodaje
Ślicznie jest.
Mój miłorząb wypuścił zielone pąki liściowe i przymroziło go, potem stał długo, stare pąki zbrązowiały mu i odpadają ale juz widzę że cos nowego sie zieleni...póki co jest więc nadal łysy z drobnymi zielonymi punkcikami...mam nadzieje że nadgoni
AgataP 10:07, 24 maj 2016

Magda na dopalaczach chyba jedziesz... ja po tym swoim klińcu to ledwo do pielenia podchodziłam Marzy mi się by ta ciężka robota już się skończyła BUziaki
Nikita 21:26, 24 maj 2016

Luteczka – cieszę się, że ci się podoba w moim „szmaragdowy”…czekam aż przyjedziesz oglądnąć w realu.
Ewuś, doba za krótka…? Skąd ja to znam !!! Hmm…jakby miała 48 h to może…ale pewności też nie mam.

Rench – Reniu, ja należę do dość dziwnego gatunku istot człekokształtnych, który im bardziej zmęczony tym bardziej nakręcony !!! Po prostu ten typ tak ma…

Margarete – trawnik bezchwastowy…ha ha, dobre ! Właśnie dzisiaj kupiłam specyfik na mniszka, bo już zaczyna mnie wkurzać. A miłorząb na pewno nadgoni…niech no się tylko dowie, że to już teraz coraz cieplej będzie…

AgataP
– jakie dopalacze…ja po prostu w niedziele urodzona jestem…
I dla jasności zacytuję za wujkiem Google:
… „Ludzie urodzeni w niedzielę, wbrew obiegowej opinii, wcale nie są leniwi. Przeciwnie – Słońce (astrologiczny symbol niedzieli) obdarza ich energią, silną wolą i uporem w dążeniu do celu. Jeżeli więc urodziłaś/eś się w ciepłym blasku słonecznych promieni, masz w sobie dużo optymizmu, jesteś człowiekiem ruchliwym i wiecznie zajętym. Lubisz życie towarzyskie, zawsze jesteś w centrum wydarzeń” …
…i teraz już wszystko jasne!
Nikita 21:28, 24 maj 2016

Dla wszystkich, którzy uważają, że NATASZA to zajefajny krzaczek…

yolka 21:29, 24 maj 2016

A ja się urodziłam w niedzielę wielkanocną