Irenko piękne zakupy. Gdzie planujesz posadzić klona i skimmie?
Dczytałam, że szaleństwo cebulowe jeszcze nie skończone
Marzenko, klon jest w poblizu rabaty hortensjowej, jest szczepiony na pniu i mam nadzieję, że przezyje u mnie; a laurowiśnie i skimie posadziłam pod domkiem letnim; zabrakło mi kilka sztuk, jak je dosadzę, pokażę muszą przeżyć!!!
cebule kupuje dalej, akurat pójda w takie miejsca, gdzie nie będa mnie drażnic padnięte liście
a ty juz koniec cebul?
Irenko obawiam się, że ten klon jest wrażliwy na przemarzanie
Mi już wystarczy cebul
Zadam głie pytanie ale po co opryskać liście??? Na robale, grzyba czy dla urody ?
Chwasty wyrwałam, roślinki sie same podlewają więc mam tylko dylemat z tym opryskaniem.
Tylko dla urody, wodą ale jak padają deszcze to nie opryskuj. Wszystkie rosliny o skórzastych liściach lubią zeby im od czasu do czasu opryskac liście.
Bożenko mam nadzieję, że je deszcz dzisiaj opryska a jak nie to w tygodniu zrobię im delikatny prysznic
Dziekuje za kompelksową odpowiedź
Madżenka jak ja czytam, że większość nasadzeń to wiosna 2012 to od razu ... folder ... łypie oczami ... upewniam się, że 2012 i znów łypie ... a potem opanowuje mnie wiara w niemożliwe, że jest możliwe ... późno już ale o istnieniu tego co zczerwieniało nie miałam pojęcia ... muszę nazwy spisać ... mój winobluszcz jeszcze zielony ... hebe kulista zacnie ... rabaty i ujęcia dają moc ... no wielką przecież nie moje a ja nawet czułam siłę ... i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku choć to nie moje rabaty popełniłam czekoladę z amaretto ... pyszna była ... wróciłam na pieszo żeby co nieco spalić ... pozdrawiam
Iza obiecuję dla Ciebie tym tygodniu pokazać zdjęcia z wiosny i jesieni
Niemozliwe staje się możliwym
To czerwone rzeczywiście piękne tez nie wiedziałam, ze odmiana zeblid tak zacnie wygląda
Pozdrawiam znad herbaty z michałkami [/quote/]
musiałaś o tych michałkach??? ... wspominać ... rany ... jak bym zjadła ... a tu tylko marna czekolada ... po nowej serii wiem na pewno kapustę bergenię muszę mieć ... no i jesień w tym ogrodzie jest bardzo ok ...
Musialam bo ja magazynuję kalorie na zimę bergenię/kapustę sadź
Milenko, mam pytanie, czy teraz można jeszcze róże ciąć i ukorzeniać je w domowych warunkach? Czy one muszą jednak odpocząć - zimowo? Korci mnie by spróbować teraz...
Hm, gdzieś wyczytałam, że np. ślimaki nie lubią ciemierników, także obmyśliłam, że można je sadzić obok host, może na nornice i inne gryzonie też podziała (ciemiernik jest trujący, ma korzenie z drażniącym sokiem).
Hmmm, no nie wiem....Ciemierników na froncie i tak nie przewiduję
Czy u ciebie mocno wieje?? Boże zimno to wiem ...
Iglaki może nie zmarzną....Okryłabym rośliny, najpierw torfem obsyp, potem gałązkami z iglaków ...
Ale mogą wymarznąć