Widzę piękna roślinę która też mi się podoba przykładam się do kupna od dłuższego czasu.
Lubi zacienienie u ciebie w słońcu czy to czasowe nasłonecznienie?
Lubi tylko cień.
Dziś nareszcie mam chwilę na wstawienie zdjęć. Na tarasie jeszcze pobudowlany rozgardiasz, ale najważniejsza jest lawenda. Jest to odmiana pokładająca się nn (z marketu budowlanego na O.), więc wizualnie szału nie robi. Ma natomiast taką zaletę, że pachnie obłędnie, a ponadto cały czas uwija się koło niej stado trzmieli, które uwielbiam.
Pięknie prezentują się odętki, pewnie mają dużo słońca, moje rosną przy różach, zupełnie się położyły.
Zawilce bardzo lubię, ale zapowiadają jesień. To lato zbyt szybko mija, nie uważasz?
Ładnie rośnie ta kalaminta, ja posadziłam jedną w półcieniu i się zupełnie położyła, druga na słońcu trzyma się dobrze. Co do zimowania to moje przezimowały w zadołowanych doniczkach i sadziłam do gruntu dopiero wiosną (jesienią nie zdążyłam).
I jeszcze hortensje
Limka i Vanilka pod tujami. Te mają trochę ciebie
Hortensja Mega Pearl na pniu
Vanilka na pniu
Nowa na pniu - NN
Hortensja bukietowa Tardiva
Nie niestety nie kojarzę takowej odmiany .
Znam to bardzo dobrze
często kupujemy roślinę jako gatunek a odmiany nie majuz podpisanej. I potem poszukiwanie co to ja mam )
No tak, nie ma to jak malowanie. Na początku dużo czytałam książek. Ale już mi się znudziło. miesiąc czytać wystarczy .
Teraz trochę pomaluję
O tak plany ogrodowe sa i będą spokojnie czekać i czekać na realizację
Dziękuję za pochwałę mojej fotografii ogrodowej