Co ile warto siać nowe poziomki, kojarzysz? Siałam rok temu, owocowały, ale jakoś bez szału. Może w tym roku będzie lepiej. Czy lepiej wysiać nowe, żeby mieć mocniej owocujące z kolei z tej tury za rok?
W jakim wieku teraz szkrab jest? U nas dużo ćwiczymy przy kitchen helperze, a w lato przy takiej kuchni błotnej. Jest tam zestaw łopatek, doniczki, kran ma podłączenie pod węża ogrodowego.
Za krótko mam poziomki by Ci odpowiedzieć. Mam jedną sztukę super owocującej - dostałam w prezencie krzaczek w 2023 roku. W 2022 roku poradziliśmy 6 sztuk sadzonek kupionych w ogrodniczym - przeżyło 2 lub 3. Owocowały turbo marnie. Może to moje zaniedbanie, bo słabo podlewałam. W tym wolę nadmiar mieć, żeby maluch sam sobie zrywał prosto z krzaka.
Kalendarza nie mam. Agnieszka kupiła z wątku Boso….. Ja jestem w newsleterze Naruralnie o ogrodach i tam co roku wysyłają rozpiskę na dane miesiące wysiewów opracowaną o ten kalendarz. Będę z niej korzystać.
Patrycjo, podziwiam Twoje zorganizowanie. Ja wszystko robię spontanicznie, nie umiem planować, bo realizacja jakoś nigdy nie wychodziła mi o czasie. Podczytuję o Twoich wysiewach z zainteresowaniem.