Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Waclaw 11:51, 23 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Musisz koniecznie częściej pokazywać Przedogródek, coś czuję, że sporo się zmieniło jak Cię tu nie było z nami

sylwia_slomc... 13:21, 23 sty 2024

Urszulla napisał(a)
Renowacja niesamowita wyobrażam sobie jak ten obiad w nowej kuchni smakował

Ula był jedzony na szybko
sylwia_slomc... 13:23, 23 sty 2024

Basieksp napisał(a)

Kamerki, fajny pomysł a z tym kotem trochę będę walczyć, porozkładałam kawałki cytryn, teraz cieplej będzie to i Aza częściej będzie biegać po ogrodzie takie obsikiwanie jest bardzo złe, raz, że śmierdzi, dwa Filemon jest w domu, on jest wykastrowany, ale takie zapachy dla młodych kotów mogą się kojarzyć z jakimś niebezpieczeństwiem, tak gdzieś wyczytałam. Sama raz znalazłam u nas małego kociaka zagryzionego przez obcego kocura Obca kotka się u nas w garażu wykocila, potem chyba chciała przenieść swoje młode, jednemu się nie udało a biegał za nią taki rudy kocur, jak ja go wtedy nielubiłam, tego kocura. No szkoda mi było tej kotki.

Rozumiem, niestety eliminacja cudzego potomstwa u kotów jest dość powszechna
sylwia_slomc... 13:24, 23 sty 2024

Waclaw napisał(a)

Nie daj się prosić, zdradź choć odrobinę
antracyt 18:56, 23 sty 2024

Ale różnorodne masz towarzystwo ogrodowe Też próbowałam odgadnąć kilka śladów na śniegu, ale słabo mi szło. Śnieg już stopniał, zagadka została nierozwiązana. Za to dzisiaj na krecim kopcu(na trawniku) znalazłam odbicie sarniej raciczki. Chyba mężaty zapomniał bramę na noc zamknąć.
sylwia_slomc... 21:53, 23 sty 2024

antracyt napisał(a)
Ale różnorodne masz towarzystwo ogrodowe Też próbowałam odgadnąć kilka śladów na śniegu, ale słabo mi szło. Śnieg już stopniał, zagadka została nierozwiązana. Za to dzisiaj na krecim kopcu(na trawniku) znalazłam odbicie sarniej raciczki. Chyba mężaty zapomniał bramę na noc zamknąć.

Sarny jeśli ogrodzenie nie jest wysokie bez problemu je przeskoczą.
Waclaw 12:32, 24 sty 2024

Nie daj się prosić, zdradź choć odrobinę

Sylwinko,
obecnie nic się nie dzieje bo zima. Przed chwilą zaglądnąłem na ciemierniki. Środki miały przysypane liśćmi. Kiedy odgarnąłem znalazłem dużo pąków kwiatowych. Wiosną będę miał dużo radości. Pokazują się kły żonkili. Dosadziłem ich oraz tulipanów sporo jesienią.

Rozpocząłem w końcu budowę fontanny. Fundament zrobiony, pierścień stalowy na miejscu, na nim stoi ciężka misa. To była najtrudniejsza część przedsięwzięcia. Prace zatrzymałem ze względu na chłody. Teraz muszę obmurować pierścień i fundament kamieniami piaskowca, zamontować zbiornik na wodę i pompę.
Jesienią czyściłem rabaty ale i tak zarosły. Nie wiem skąd te chwasty się biorą.

Mam nadzieję, że w tym roku uda nam się spotkać u mnie. Zapraszam Ciebie i Muszkieterki ( jak już coś będzie kwitło). Może na święto piwonii w Wojsławicach albo na święto azalii tamże?

Pozdrawiam
sylwia_slomc... 13:22, 24 sty 2024

Waclaw napisał(a)

Sylwinko,
obecnie nic się nie dzieje bo zima. Przed chwilą zaglądnąłem na ciemierniki. Środki miały przysypane liśćmi. Kiedy odgarnąłem znalazłem dużo pąków kwiatowych. Wiosną będę miał dużo radości. Pokazują się kły żonkili. Dosadziłem ich oraz tulipanów sporo jesienią.

Rozpocząłem w końcu budowę fontanny. Fundament zrobiony, pierścień stalowy na miejscu, na nim stoi ciężka misa. To była najtrudniejsza część przedsięwzięcia. Prace zatrzymałem ze względu na chłody. Teraz muszę obmurować pierścień i fundament kamieniami piaskowca, zamontować zbiornik na wodę i pompę.
Jesienią czyściłem rabaty ale i tak zarosły. Nie wiem skąd te chwasty się biorą.

Mam nadzieję, że w tym roku uda nam się spotkać u mnie. Zapraszam Ciebie i Muszkieterki ( jak już coś będzie kwitło). Może na święto piwonii w Wojsławicach albo na święto azalii tamże?

Pozdrawiam

Bardzo dużo zrobiłeś Miło nam przekażę zaproszenie pozostałym Muszkieterkom oczywiście gdyby nie doczytały u mnie
Waclaw 11:15, 25 sty 2024

Bardzo dużo zrobiłeś Miło nam przekażę zaproszenie pozostałym Muszkieterkom oczywiście gdyby nie doczytały u mnie

Rumianka 12:28, 25 sty 2024

spód wykończyłam jak umiałam i na ile dostęp takera pozwalał manewrować

Nieustannie podziwiam postępy prac remontowych, a tapicerowanie taboretu uznaję za profesjonalne...skąd Wy to wszystko umiecie? Z tym drucikiem baaardzo pomysłowo...