Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 20:42, 21 sty 2024

Judith napisał(a)

Coś pięknego! Twój staw zachwyca mnie niezależnie od pory roku i pogody

Judith!

Alija 20:52, 21 sty 2024

Makao napisał(a)
Powiedz, te krokusy rosną u Ciebie w trawniku, tak?
Wertykulacja pewnie odpada.

Aniu! Krokusy rosną pod katalpą w trawie i mchu, trudno to nazwać trawnikiem , wiesz u mnie nad stawem to tak bardziej dziko. Trochę się pograbi, jak liście krokusów zasychają to trawę się kosi i tyle pielęgnacji.

Alija 21:46, 21 sty 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bardzo malowniczy zakątek masz wokół stawu. Przepięknie wygląda o każdej porze roku. Jak w parku. Łany krokusów to osobny temat. Zachwycająco się prezentują.

Haniu! Dziękuję bardzo za miłe słowa. Wszystko bardzo się już rozrosło, trudno nad tym zapanować,
mam zamiar w tym roku przerobić kilka miejsc, zobaczymy co wyjdzie z moich planów.

Muszelka 19:41, 22 sty 2024

Staw masz BOSKI!
Joku 19:54, 22 sty 2024

Cześć Alu! Jestem u ciebie chyba po raz pierwszy. Przejrzałam kilka pierwszych stron, jestem zachwycona. Koniecznie muszę przestudiować cały wątek, najbardziej zaciekawił mnie staw z masą grzybieni.
ElzbietaFranka 21:58, 22 sty 2024

Witam Alicja

Staw o każdej porze u ciebie piękny.
Tyle krokusów. U mnie porozrzucane po ogrodzie i ich nie widać. Bażanty mi też wydziobują.

Powiedz mi jaka przyczyna, że u ciebie lilie wodne mają liście ponad lustro wody.
Alija 12:27, 25 sty 2024

Muszelka napisał(a)
Staw masz BOSKI!

Muszelko! Dziękuję, bardzo mi miło.

Rumianka 12:29, 25 sty 2024

Te ostatnie foty pokazuję atrakcyjność tego stawu w każdej odsłonie...Jest wyjątkowo uroczy...
Alija 12:41, 25 sty 2024

Joku napisał(a)
Cześć Alu! Jestem u ciebie chyba po raz pierwszy. Przejrzałam kilka pierwszych stron, jestem zachwycona. Koniecznie muszę przestudiować cały wątek, najbardziej zaciekawił mnie staw z masą grzybieni.

Jolu! Dziękuję, bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Staw czeka na poprawki, trzeba będzie go pogłębić i wzmocnić brzegi.
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie.

Alija 12:51, 25 sty 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Alicja

Staw o każdej porze u ciebie piękny.
Tyle krokusów. U mnie porozrzucane po ogrodzie i ich nie widać. Bażanty mi też wydziobują.

Powiedz mi jaka przyczyna, że u ciebie lilie wodne mają liście ponad lustro wody.

Elu! Dziękuję. Krokusów sporo, ale co roku staramy się coś dosadzić, więc trochę starych, trochę nowych i jakoś się prezentują.
Liście się wypiętrzają ponad powierzchnię wody, bo rośliny zbyt się rozrosły, trzeba będzie je trochę ograniczyć, bo liście zasłaniają kwiaty i nie widać ich dobrze.