Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogubiłam się po drodze... 21:19, 24 kwi 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)

W takim otoczeniu bardziej jej do twarzy niż w koszyku .
Będzie rosła w tym miejscu czy na razie tylko postawiona?
Ogród Agduli 21:17, 24 kwi 2016

Do góry
tak na szybko trochę fotek z dnia dzisiejszego,

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:10, 24 kwi 2016

Do góry
Niedziela,za to jaka niedziela mimo zmiany pogody raz słońce raz grad ,pogoda w duszy była !!!!! ,przede wszystkim-Hanus jeszcze raz dziekuje z całego serduszka za odwiedziny w skromnych moich progach ,czułam się zaszczycona Twoją wizytą i Wnuczka Błazejka (super chłopiec  )mam nadzieję że to smardze na mojej działce bo nie wybaczyłabym sobie gdyby było inaczej !!!!!!!!!!!Dziękuję za mądrości które przekazałaś mi pokazując co śmieć 
NIE DZIĘKUJĘ jeszcze raz za Bodziszka wielkoplatkowego,Zawilca,Wielosiła,Tawółkę,Orliki,Pierwiosnki,Gozdzika pełnego,i nasionka ach  uraczyłaś mnie swoim dobrodziejstwem-obiecana rabatka będzie zrobiona ,mam nadzieję że i moje się przyjmą.
Szkoda tylko że czas tak szybko umknął  i nie zaliczyliśmy wystawy kwiatowej  i w ogóle mało czasu ,zdecydowanie za szybko zięć Cię zabrał  Ale dziękuję chociaż za te 4 h-było wspaniale
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:03, 24 kwi 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Kasia

Ależ piękności. A to zdjęcie pojiżej to powojnik? ale ładniutki .
Kiedyś będzie tu ogród 21:02, 24 kwi 2016

Do góry
Pisalaś u Anbu, że nie ma problemu z usuwaniem siewek...
Uhhhhmmm, jesteś i teraz tego pewna?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:01, 24 kwi 2016

Do góry
A tak na marginesie 8 szt w jednym kwadracie tez nie żyją. Pozostałe raczej ruszyły.... Znów wymiana? To chyba juz ostatni raz

Ruszył rododendron Cunninhams snow white

I koneic fotek na dzisiaj
Jutro jeśli dma radę przesadzam hortensje ogrodowe , bo to chyba ostatni moment na takie ruchy.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:58, 24 kwi 2016

Do góry
AnaAn napisał(a)
Przepiękne, dziękuję. Fajowe są te młode przyrosty
U mnie z traw najlepiej sobie radzą trzcinniki Karl Foerster. Podzieliłam i przesadziłam proso, ale ono jest zupełnie suchutkie. Nie chciałabym wymieniać, bo posiałam już w nim pełne kosmosy...

Proso u mnie ledwo ledwo się budzi. Uwielbiam bukszpany w tym stadium. Czubki kulek jednak przymrożone ale się odbudują

Aniu a moze byc wątek u nas załozyła?
Da Ciebie różanka Sporo róż przybyło np. Red Eden Rose - ciekawe czy eksmituję do teściowej czy będzie pasować do Ascot. No i zagościł Eb Tide

Mnie najbardziej cieszy że miskanty Morning Light wszystkie ruszyły bo je uwielbiam a w ubiegłym roku były jeszcze młodziutkie

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:57, 24 kwi 2016

Do góry
zaryzykowałem bo w miarę tania siewka i przetrzymał

Klon Shirasawy(chyba)
Ogródek Iwony II 20:56, 24 kwi 2016

Do góry
Klon jesionolistny Odessanum:

Podsadziłam lawendą.

Będzie jeszcze obwódka bukszpanowa z dwóch stron:
Musze dokupić jeszcze lawendy. I dosadzić. Efekt = coś takiego.
Co myślicie?
Obwódka ma być powtórzeniem rabaty z drugiej strony wjazdu.

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:56, 24 kwi 2016

Do góry
Tu widać już zalążek trzmielinowych kulek ... Ciekawa jestem czy wyjdą . Jestem cierpliwa , poczekam

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:55, 24 kwi 2016

Do góry
jalos napisał(a)

czasu mi brakuje ostatnio na forum.
Chętnie wybrałabym się z Wami na zakupy do DP, ale będę musiała brać urlop na taki wypad

Pochwalę się, że u mnie też tulipanowe szaleństwo (zdjęć w wątku brak).

Gosia, a jak wygląda Twój domek na narzędzia po roku? Zadowolona jesteś? A wstawisz może zdjęcie Twojego domku? - chciałam mężowi pokazać, ale nie udalo mi się go odnaleźć w twoim wątku.

Aga, oj wstaw jakieś fotki

Z domku ogrodnika jestem zadowolonaPo zimie nic się nie dzieje.
W przyszłym tygodniu mąż zamawia drugi, taki na swoje szpargały

Takie jesienne zdjęcie domku znalazłam.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:53, 24 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madżenko Ty jesteś rewolucjonistka normalnie Nie usiedzisz bez zmian U mnie śnieg

Nic mnie nie zaskoczy nawet śnieg 3 maja - jak 4 lata temu gdy sadziłam lawendę CO mi tega zima nie wymroziła to padło wiosną...

U mnie tylko był przelotny grad. Ale współczuję
Na pociechę dzisiejszy widok ogrodu. A miało być wstrętnie, pogoda jednak zmienna była. Wprawdzie w czapce latałam ale przynajmniej bez parasola

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:50, 24 kwi 2016

Do góry
MagdaBaj napisał(a)
Marzenka Yellow River masz też od 2002?nie przemarza?

Nie Yellow River mam od czasów nowego ogrodu - czyli od 2010 r. Posadziłam ją jesienia 2010 i przeżyła tęgie mrozy -28 stopni bez okrywania. Oby ją dzisiejszy przymrozek nie zniszczył...

i z nieodłącznym towarzyszem znakiem drogowym pod kolor...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:50, 24 kwi 2016

Do góry
Do uporządkowania został nam ostatni kawałek działki- ten zaznaczony strzałką.

Od granicy działki do krawężnika jest zróżnicowana szerokość ze względu na skos- przy skrzynce prądowej to 0,5 m, a na wysokości budynku 2,5 m. Do tej pory leżały tam pozostałości budowlane w postaci europalet, piasku i dachówek. Część obsadziłam irysami syberyjskimi, lilakiem węgierskim, żurawkami- nie jest to wersja ostateczna )) bardziej chodziło o to, żeby przestał tam straszyć ugór z perzem. Europalety udało nam się wreszcie sprzedać (żal było je porąbać), na piasek kupiliśmy ładny pojemnik. Pozostało tylko zaplanowanie robót.
Powstała koncepcja ułożenia kostki z boku drewutni. Na niej stanie skrzynia i estetycznie schowane dachówki (może przyjdzie nam kiedyś do głowy, żeby poszerzyć daszek nad tarasem). Na granicy sąsiad ma posadzone tuje. Mnie już odpada robienie tła dla roślin. Posadzę tylko dwie, prostopadle do tujek sąsiada- o tak mniej więcej

Na powstałej przed tujkami rabacie (będzie tam półcień i cień) posadzę hortensje bukietowe Polar Bear, pod nimi choiny kanadyjskie Jeddeloh i kosodrzewinę Pumilo. Puste miejsca uzupełnię albo runianką albo żurawką.
Materiały w postaci kostki są już zakupione. Rośliny czekają w blokach startowych.
Będę chyba musiała przyciąć te hortensje, bo chyba ktoś zapomniał o wiosennym cięciu.

Pozostaje tylko czekać na korzystną aurę. Przyszły weekend ma być znośny.

Berberysy Bagatelle na dobranoc )

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:47, 24 kwi 2016

Do góry
Zrobiona kostka pod basen i domek.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:46, 24 kwi 2016

Do góry
Alicja pstrykacz to sony HX20v nowinka z 2012 świadomy(prawie) wybór do zdjęć w ogrodzie i na górskich szlakach - mieści się w kieszeni robi makro i panoramy co więcej potrzeba dla amatora

Jola piwonia delikatna (koperkowa) stan jak najbardziej aktualny

Sylwia

Renata i na dodatek w miarę wczesna

Kochanowy ogród 20:45, 24 kwi 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Masz spore różnice wysokości na działce. Jak pokazałaś widoczki od domu w stronę ulicy, to chyba rozpoznałam miejsce .

Jak z biodrem się poleprzy i będzie ci po drodze to daj znać
U ciebie też tak padało

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:43, 24 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Madżenko elewacja w dechę Graby z kostkami chwaliłam ale zrobię to raz jeszcze bo som naprawdę eleganckie. Przemyślenia optymistki przeczytane
Twój ogród jest taki jak Ty

Kasiu dla Ciebie w prezencie

ps. Dumam czy kulki zamienić w kadraty , czy przesadzić kulki, czy przesadzic klona Orange Dream i zostawić samego Shirasawę... CIągle dumam co zmienić... Czasu mało nz zmiany ...ostatni gwizdek na przesadzanie do 15 maja
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:42, 24 kwi 2016

Do góry
Amanogawy

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:41, 24 kwi 2016

Do góry
Tess napisał(a)

Tak, ta trawa długo się aklimatyzuje. No i trzeba pamiętać że ona nie nadaje się na słońce.
Szara elewacja - świetnie! Nie lubiłam tego poprzedniego koloru (i nie nazywałam go pomarańczowym)

Gdzie przesadziłaś ciemierniki, bo nie doczytałam.

Ciemierniki dałam pod brzozę. PO podlaniu wyglądały dzisiaj znakomicie a pod magnolią się męczyły w słońcu...Po kwitnieniu azalie tez przesadzę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies