Czytałam o szkodnikach i dziury zostawia śluzownica różana czy nimułka. Ale wszystkie zdjęcia w internecie pokazują, że dziury są w środku listka, a nie na zewnątrz. Nie zauważyłam szkodnika, czyżby to opuchlaki?
Betko, kupiłam w tamtym roku te berberyski
Teraz są takie.
Niestety rosną na rabacie gdzie słońce jest od 14 i już zaczynają się zielenić. Wiosną jak ruszają to są pięknie czerwone a po miesiącu pokazuje się zieleń ale nawet w takim kolorze jest ok.
Wczoraj dokupiłam jednego bo mam stratę po zimie.
Dzisiaj w końcu ruszyła robota z moim tarasem na razie szlifowanie i czyszczenie zobaczymy jak będzie się robota przebiegać w dalszej części dnia
A to moje wyczekane płytki na taras
witam. na targach zakupiłam sobie buka szczepionego na pniu. poinformowano mnie tylko że to buk fontannowy a chciałam kupić purple fountain więc pomyślałam że to ten. dopiero w domu uzmysłowiłam sobie że purple fountain rośnie kolumnowo a mój szczepiony na pniu jakby parasolkowato. obawiam się że to pendula której bym nie chciała bo chciałam jakieś wyższe drzewko. czy możliwe ze to jednak jest ten purple fountain czy raczej pendula? i czy taką szczepiona pendulę mogę poprowadzić wyżej?
fajnie wyszło. Mogę jeszcze jeden niuans?- zobacz czy nie lepiej by było, żeby ten ząbek przed murem kończył się za murkiem, tzn był dłuższy niż mur o szerokość taką jak ta rabata moliniowa. Rozumiesz to co piszę?
Witam. Posiadam 120 tuj okolo 15 letnich. W tym roku po suszy ubieglorocznej cos niedobrego zaczelo sie dziac. Tuje od gory brazowieja. Nawiozlem tuje preparatem na brazowienie igoel w polmniejszonej dawce pzeby im niezaszkodzic. Nawiozlem kilka dni temu. Nigdy ńiemialem z ńim problemu. 3 drzewa ogolocilem z uschnietych galezi moze odbija. Na niektorych tujach pojawilo sie pelno brazowych plam i niepotrafie twierdzic czy to zamieranie pedow czy jaks grzyb. Co radzicie.? Zrobic oprysk ? Czy czekac? Niewyglada mi to na naturalny cykl rosliny. Nieczyszcze roslin w srodku z uschnietych starych igilek tak samo nieusuwam spod tui. Czy uwazacie to za blad?Z gory dziekuje i pozdrawiam. bold text
Agato, to co pokazałaś jest niewykonalne. Może coś źle zamieściłam. Poniżej jeszcze raz spróbuję z planem. To brązowe to kostka. Pomarańczowe to taras. Gwiazdka to ujęcie wody zewnętrzne.
Co ty teraz na to? Da się?